Psát do životopisu RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@megpajka píše:
A ještě jedna perlička, zaměstnavatel se na to ptát nesmí, ale mě si normálně pozvalo vedení (když první holka měla půl roku) a začali - my víme, že bysme se na to neměli ptát, ale potřebujeme udělat rozpočet, rozvrhnout pracovní síly atd atd a narovinu se zeptali, jestli ještě plánuju další dítě, kdy, kolik… Tak co na to říct.
No na to není co říct…masakr… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako někdo tu zmiňoval, že lhát se nemá, ale na druhou stranu praktiky v těch firmách taky nejsou zrovna moc fér…
Sama taky nemám ráda podrazy a lhaní, ale v této situaci to asi jinak nejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@megpajka píše:
A ještě jedna perlička, zaměstnavatel se na to ptát nesmí, ale mě si normálně pozvalo vedení (když první holka měla půl roku) a začali - my víme, že bysme se na to neměli ptát, ale potřebujeme udělat rozpočet, rozvrhnout pracovní síly atd atd a narovinu se zeptali, jestli ještě plánuju další dítě, kdy, kolik… Tak co na to říct.
hustý. Zeptat se jich, jestli do 3 let hodlaj třeba zkrachovat, nebo vytunelovat firmu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradí někdo? Před mateřskou jsem byla vedená asi rok a půl na ÚP (předchozí firma zkrachovala), pak se zadařilo mimi a po dvou letech hned další. Další teda už neplánujem, ale zajímá mě, co napsat do životopisu, když jsem byla na tom pracáku? Napsat nezaměstnaná, nebo v evidenci ÚP?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, nepsala bych tam nic. Máš přece psát pracovní zkušenosti, ne cos dělala celý život. Nepsala bych ani RD. Ale je fakt, že já i na RD pracuju, takže díru nemám, když má někdo 6 let díru, tak to je fakt hodně…
Asi bych nepsala nezaměstnaná ani v evidenci ÚP, chápu, že to asi jinak nešlo, ale tak dlouho být na pracáku, to si ani nedovedu představit:-). Mě, jako potenciálního zaměstnavatele, by se to třeba nelíbilo, je to divné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepsala bych tam nic, jen od kdy do kdy jsi byla zaměstnaná a kde.
Já jsem měla životopis prázdný, žádné zaměstnání, studium bakalářského oboru mi trvalo 6 let a práci jsem hledala až 2 roky po úspěšném dokončení školy. Všem bylo jasné, že mám minimálně jedno dítě, u pohovoru jsem přiznala obě dvě a práci dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak sice se RD do životopisu neuvádí, ale zrovna v tvém případě bych tam péči o děti uvedla, protože to bude vypadat líp, než že ses 6 let flákala na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon No já si nedovedu představit, že se třeba se s šestiletou dírou v životopise vůbec dostanu na pohovor ![]()
- Citovat
- Upravit
Z mého hlediska personalisty uvítám kompletní informace v životopise vč. RD a evidence na ÚP, nemám ráda, když jsou v cv mezery.
- Citovat
- Upravit
Já jsem zatím RD nepsala, a zatím se to dalo vysvětlit později. Mám jako poslední ukončení studia 2011, to už jsem měla dítě a zároveň byla na ÚP. Pak nic ( druhé dítě),a od konce roku 2014 jsem měla brigádu na DPP půl roku a teď jsem na ÚP. Taky bojuju s tím jak přesně to napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dobu na mateřské taky nepsala. Není to pracovní zkušenost a když jsem byla na pohovoru, prostě se zeptali, co jsem dělala v té době, co tam není. Tak jsem po pravdě odpověděla. Psát mezi to, nebo pod to, že jsem byla na MD mi přijde divný. Sice to je psaní o životě, ale já to beru hlavně papír o práci, ne o mně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenloth píše:
@Karleon No já si nedovedu představit, že se třeba se s šestiletou dírou v životopise vůbec dostanu na pohovor
Jde taky o to na jakou pozici. My teď shaníme do firmy asistentku-sekretářku a díra 6 let v životopise by určitě nebyl důvod životopis odložit. Pokud by se jinak blížila našim požadavkům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit