Psí pískání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
2.8.19 07:37

Presne, dvera chodila s vlcakem na cvicak a co ji radili-strasny. Nakonec, protoze to mela zaplaceny chodila, ale vse delala dle vlastniho uvazeni a cviciteli rekla, ze si bude delat podle sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.8.19 08:48

Tak ono to chce najit cvicak, ktery jede na pozitivni motivaci a ne trestem jako byvaly driv za komunistu ty Svazarm cvicaky.
My treba mame vybornou zkusenost se Superpes v Lyse nad Labem. Naopak ten vychvalovany a desne moderni Pesopark v Uhrinevsi stal za prd, resp jsme si nesedli s trenerkou. Ze ctyr vyzkousenych byla jedina ok. Naopak v Lyse nam sedly obe dve. Ta nase je veterinarka a vede detske kurzy, nam na cvicak chodilo mladsi dite na zakladni poslusnost, ja trochu trenuju asistenci a obedience, ale zadna krec a dite chce po prazdninach pokracovat v dogdancingu.

• Citovat
  • Upravit
25
2.8.19 11:45
@pannda píše:
Pes má mít své místo…brání do postele není to nejlepší reseni..
Jak jste přišli na to že to je kříženec rotvajlera a jezevčíka? Nějak si to nedokážu představit..

Jelikož se útulku po čase přihlásil množitel. Nemusí to být pravda, ale tvrdil, že otec je jezevčík a matka rotvajler. Štěně tomu taky tak odpovídá no… je to tak půl na půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.8.19 11:46
@Hanka1 píše:
Hele na nas to nase chytra borderka zkousela sotva jsme si ji privezli domu - spani v pelisku na chodbe, vyvadela jak pominuta, my nepovolili, trvalo to dva dny…ty doslova skaces jak pes piska a to je spatne, u krizence rtw sakra spatne!
Uz mate vybrany cvicak, kam ho budete chodit socializovat s ostatnima stenatama a zacit cvicit?

Na cvičák chodíme už dávno, socializuje se skvěle i ho to tam moc baví, těší se na cvičení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.8.19 13:17
@Temerenka píše:
Na cvičák chodíme už dávno, socializuje se skvěle i ho to tam moc baví, těší se na cvičení apod.

A ptala ses tam? Co ti trenér odpověděl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.8.19 13:48
@Lucie_Sx píše:
A ptala ses tam? Co ti trenér odpověděl?

Na pískání jsem se neptala, jelikož s tím hodně začal cca před 10 dny a o víkendu byl výcvik mimořádně zrušen, takže jdeme zítra a mám v plánu se poptat.
Jinak, jak jste psala, že náš společně strávený čas není fajn, to není pravda. Pejsek je skvělej ve všech ohledech, až na to noční pískání. Dnes prospal celou noc. Napadlo mě, jestli ho nebolí zoubky, mění se mu.
Na psa nejsem zas tak měkká, ví co si smí/nesmí dovolit, hranice má. Jde prostě jen o to pískání. Před den, když to dělá, napomenu ho a přestane nebo ho nějak zabavím, ale v noci ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.8.19 00:39
@Temerenka píše:
Ahoj, máme půl roční štěňátko z útulku. Našli ho vyhozené v pytli v popelnici a ze začátku byl docela ostražitý k různým hlukům a zvukům. Je s námi hned od druhého dne nalezení, bude to za pár dní 4 měsíce. Je to kříženec rotvajlera a jezevčíka, je strašně šikovný a poslušný, vše hned chápe a i se přestal tolik bát, už jen minimálně. Problém je v tom, že pořád píská. Není to klasické kňučení, ale pískání, jako když se vaří voda. Občas tak slabé, že to jde sotva slyšet, občas hlasité. Je mi jasné, že takhle s námi komunikuje, vždy mi „chce něco říct“. Když žárlí, že si ho nevšímáme nebo když něco chce, píská. Posledních cca. 10dní se začal probouzet uprostřed noci a pískat, píská i když ho vezmeme na postel, že chce dolů. Když ho dáme dolů, píská a sedí nám u postele. Nereaguje na naše povely a furt jen chodí a píská. Nevím, co by mohl chtít, vodu má, jít ven také nepotřebuje. Myslím si, že chce naši pozornost. Dnes sem s ním spala na gauči v obýváku, vím, že je to špatně, že jsem mu ustoupila, ale přítel se už potřeboval vyspat. Přítel ráno v 5 hodin odchází, my si ještě na 1,5h lehneme a spíme, neotravuje, nepíská. To samé dnes na tom gauči, hned si lehl a usl, ležel v pelíšku. Přijde mi, jakoby žárlil. A teď otázka, mám to pískání ignorovat (to se ale nevyspíme a už nás to šíleně vytáčí) nebo ho mám okřikovat a pořád mu říkat, že to nesmí? :roll: Snad není pozdě a moc jsem ho nerozmazlila, jinak poslouchá, co mu řekneme, je strašně učenlivej, ale tohle je problém :zed:

Sama jsi to popsala jako VELKÝ problém. A já to vidím podobně, pes, který je v pohodě, toto nedělá.

Když po tobě pes něco chce, máš dvě možnosti:

• buď mu to nedat ve chvíli, kdy je otravný, počkat, až se zklidní, a poté mu to co chce poskytnout
  • nebo psa naučit se „ptát“ a poté respektovat tvoje rozhodnutí. Například když chce na postel, položí čumák na hranu postele a kouká na tebe. Ty ho buď gestem/slovy vyzveš k vyskočení do postele, nebo řekneš „ne, běž na místo“ a on v klidu odejde.

Tyhle dva způsoby se dají i kombinovat.
Ale jakmile přistoupíš na systém „on je otravný, asi něco chce, rychle mu to dám, ať přestane otravovat“, tak se všechno bude jenom stupňovat a z pohodového soužití bude peklo. (no, ono je to s dětmi stejné…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný