Psychické problémy u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3662
23.5.18 22:27
@Anonymní píše:
@Dojcanis To je fajn, že máš k mamce takovou důvěru :-). Já toho dřív také mamce hodně říkala, ale jak jsem poznala současnou psycholožku, tak s ní mimo jiné samozřejmě řeším i rodinu a zjistila jsem, že jí můžu říct úplně vše, co třeba doma říkat nechci, stydím se, štve mě…

Jasne tomu rozumim.Ja mela dlouho psychozku. A taky sem ji rikala obcas neco, co bych mame nerekla.Ale mame sem rikala uplne vse aniz bych mela pocit, ze se musim. stydet nebo tak.Do doby, nez vazne onemocněla, ted nebere vazne vubec nic.Ale to je věc druhá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.19 08:48
@mau-mau píše:
Tedy zaráží mě formulace: „MÁM JI POSLAT SE LÉČIT?“..není to snad do značné míry i tvoje záležitost? Není to přeci - vyřeš si to a pak se vrať.. Ty toho jako první musíš být účastna. Musíš jí pomoct a velice pravděpodobně nějak změnit i sebe, protože tyhle věci u dětí nenadají z nebe. Samozřejmě na psychologickou pomoc to je, možná i psychiatrickou. Předpokládám podle popisu věk tak kolem 15. Nevím, kolik jí je, ale určitě děti se takhle nesypou, pokud je doma všechno v pořádku. Pardon za upřímnost, ale chyba nebude v tom, že ona je blázen. :?

Nezlobte se, ale někdy může být doma vše OK…Stačí, když je dítě (puberťák) šikanováno ve škole, nebo třeba i něco horšího…Prostě se to bojí říct (stydí se) a takto to může dopadnout…Znám z vlastní zkušenosti (sexuální zneužívání, šikana ve škole a z toho obrovský stud na to, abych to mámě řekla, i když byla skvělá máma). Naštěstí u mě to vyplulo na povrch dříve, než jsem stihla udělat nějakou strašnou chybu. Příčiny depresí se vyřešily a já byla zase OK

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
23.4.19 01:19
@mau-mau píše:
Tedy zaráží mě formulace: „MÁM JI POSLAT SE LÉČIT?“..není to snad do značné míry i tvoje záležitost? Není to přeci - vyřeš si to a pak se vrať.. Ty toho jako první musíš být účastna. Musíš jí pomoct a velice pravděpodobně nějak změnit i sebe, protože tyhle věci u dětí nenadají z nebe. Samozřejmě na psychologickou pomoc to je, možná i psychiatrickou. Předpokládám podle popisu věk tak kolem 15. Nevím, kolik jí je, ale určitě děti se takhle nesypou, pokud je doma všechno v pořádku. Pardon za upřímnost, ale chyba nebude v tom, že ona je blázen. :?

Já měla doma vše v pořádku, idylické dětství, rodiče v pohodě a přesto mě v 15 přepadla deprese, úzkosti a různé výkyvy nálad, které mám občas dodnes :nevim: S tím se podle mě člověk rodí, někdo je holt citlivější, je to spíš dědičná záležitost, než zanedbání výchovy a většinou právě v pubertě se tyhle sklony projeví poprvé, mnohdy bez příčiny.

• Citovat
  • Upravit
9.7.24 12:06

Na tuhle situaci doporučuju ePsychologa, nám to pomohlo. nejdřív zjistíš možnou diagnózu a vše vyřešíte v klidu doma, takže i pro dceru to bylo méně stresující, za zkoušku to stojí :kytka: https://epsycholog.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí