Předčasná puberta u 8leté

Anonymní
15.5.18 10:06

Predcasna puberta?

Prosim poradte.
Moje 8leta dcera se začala chovat jako pubertak odporuje, odmlouva navic se nam zacinaji ztracet Nemame sice moc penez ale Dostava mesicni kapesne, chodi dobre oblekana ma znackove veci, co si preje to dostane…sice ne hned ale k narozeninám, na vanoce ci k svatku.

Kdyz ma penize snazi se udelat dojem na, sve bohatsi kamarady.
Diky za Vas nazor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.5.18 10:31

Jinak sice mame vice deti ale věnujeme se s manzelem mladsim i starsim izvlast. Treba tim ze jdeme plavat n a zmrzku bruslit.po lekari zajdeme treba do cukrarny jen spolu na zakusecek a,,probereme holcici vevi. nwvim co delam b lbe:( :,(

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
15.5.18 12:40

To není puberta, to je důsledek toho, že nemá dostatečně jasně dané hranice a tak je zcela logicky, jako každé dítě testuje.

Hodí se udělat trošku inventuru a smířit se s tím, že je opravdu potřeba je nastavit a držet a to i za cenu dětského odporu. A je potřeba se na tom domluvit i s manželem, že jste možná trošk moc povolili a teď se ukazuje, že to nebyla dobrá cesta. To není žádný velký malér, ale je potřeba si to přiznat a zkoušet jiné přístupy. To co fungovalo na ostatní potomky na jiné holt zabírat nemusí.

Když to zvládnete teď, tak pak ta puberta až skutenčě přijde bude daleko snesitelnější.

Pro inpiraci dvě chytré a praktické knihy

https://www.kosmas.cz/…uji-hranice/
https://www.kosmas.cz/…respektovan/

kdyby se to nedařilo proměnit vlastními silami, tak vřele doproučuju metodu zvanou videotréning interakcí - k pochopení co se vlastně děje a kde jsou možnosti líp reagovat je to výborná věc
 http://spin-vti.cz/praxe-vti-v-cr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.23 16:46

Předčasná puberta v 8 letech??

Zdravím všechny a prosím o anonym. Cca před měsícem si dcera po příchodu ze školy stěžovala, že má mokré kalhotky. Měla na nich trochu výtok, tak jsme řešili spodní prádlo, protože v té době dostala nové. Taky říkala, že mají ve škole divný toaletní papír, takže jsem pořídila Rosalgin na oplach a dívčí intimní mýdlo. Výtok nebyl cítit, nestěžovala si na pálení, svědění, prostě nic. V té době jsme si i všimli, že se jí začíná dost mastit hlava, vlasy myjeme každou neděli a teď už ve středu jí měla prostě děsnou. A cca před 4 dny přišla s tím, že jí divně bolí prsa, tak jsme to šly zkoumat a skutečně je měla pod dvorcem tvrdá a nateklá v průměru asi desetikoruny. Najde se tady někdo, kdo momentálně řeší podobný problém? Objednala jsme ji v pediatrovi, jdeme za 14 dní, dceři bude 8 za týden. mám z toho nervy, aby se nejednalo o předčasnou pubertu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.23 17:58
@Anonymní píše:
Zdravím všechny a prosím o anonym. Cca před měsícem si dcera po příchodu ze školy stěžovala, že má mokré kalhotky. Měla na nich trochu výtok, tak jsme řešili spodní prádlo, protože v té době dostala nové. Taky říkala, že mají ve škole divný toaletní papír, takže jsem pořídila Rosalgin na oplach a dívčí intimní mýdlo. Výtok nebyl cítit, nestěžovala si na pálení, svědění, prostě nic. V té době jsme si i všimli, že se jí začíná dost mastit hlava, vlasy myjeme každou neděli a teď už ve středu jí měla prostě děsnou. A cca před 4 dny přišla s tím, že jí divně bolí prsa, tak jsme to šly zkoumat a skutečně je měla pod dvorcem tvrdá a nateklá v průměru asi desetikoruny. Najde se tady někdo, kdo momentálně řeší podobný problém? Objednala jsme ji v pediatrovi, jdeme za 14 dní, dceři bude 8 za týden. mám z toho nervy, aby se nejednalo o předčasnou pubertu.

Moji dceři přesně v 8letech začalo růst pubicke ochlupení, tedy přesně řečeno byl to nejdřív jeden chlup. Od té doby je sledovaná na endokrinologii. Teď je ji 9,5 chloupků už má trochu víc, vlasy je také potřeba mýt 2krar týdne, občas se ji udělá na obličeji pupinek. Jinak nic, je na svůj věk spis menší, žádné jiné známky puberty nejsou. Endokrinolog říkal, ze to nemusí nic znamanet, tělo se jen pomalu chystá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.23 19:10
@Anonymní píše:
Moji dceři přesně v 8letech začalo růst pubicke ochlupení, tedy přesně řečeno byl to nejdřív jeden chlup. Od té doby je sledovaná na endokrinologii. Teď je ji 9,5 chloupků už má trochu víc, vlasy je také potřeba mýt 2krar týdne, občas se ji udělá na obličeji pupinek. Jinak nic, je na svůj věk spis menší, žádné jiné známky puberty nejsou. Endokrinolog říkal, ze to nemusí nic znamanet, tělo se jen pomalu chystá.

Děkuju za reakci, moc si toho vážím. Moje dcera právě žádné ochlupení nemá. Bude mít asi 130 cm a 26kg (už jsme delší dobu neměřili), takže bych řekla, že je v normě, ve třídě maj i holčičky o hlavu a půl větší a mnohem mohutnější. Zatím mi všichni říkají, ať se na nějakýho doktora vykašlu, že je to normální, že holky vyspívají v dnešní době dřív, ale docela nás to vyděsilo a nechceme nic zanedbat.

• Citovat
  • Upravit
24177
23.12.23 20:22
@Anonymní píše:
Děkuju za reakci, moc si toho vážím. Moje dcera právě žádné ochlupení nemá. Bude mít asi 130 cm a 26kg (už jsme delší dobu neměřili), takže bych řekla, že je v normě, ve třídě maj i holčičky o hlavu a půl větší a mnohem mohutnější. Zatím mi všichni říkají, ať se na nějakýho doktora vykašlu, že je to normální, že holky vyspívají v dnešní době dřív, ale docela nás to vyděsilo a nechceme nic zanedbat.

Domluv se s pediatrem, zda by vás neposlal na dětskou endokrinologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.23 20:25
@Anonymní píše:

Já bych se na to nevykaslala a pro jistotu řešila s endokrinologem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.12.23 08:21

A o, je to predcasna puberta. Jdi za lékařem, at ti dá žádanku na endokrinologii. Já to s dcerou řešila taky, teď je ji 10,5, má prsa jednicky, menstruaci už asi rok, ochlupení všude. Jsme hlídáné na endokrinologii, protože jak dostane dívka menstruaci, tak do dvou let se jí zastaví už růst. Moje starší dcera je nešťastná, protože ji řekly, že vyroste už jen max o dva centimetry a konec. Má cca 160 Cm.

• Citovat
  • Upravit
15257
24.12.23 09:48
@Anonymní píše:
A o, je to predcasna puberta. Jdi za lékařem, at ti dá žádanku na endokrinologii. Já to s dcerou řešila taky, teď je ji 10,5, má prsa jednicky, menstruaci už asi rok, ochlupení všude. Jsme hlídáné na endokrinologii, protože jak dostane dívka menstruaci, tak do dvou let se jí zastaví už růst. Moje starší dcera je nešťastná, protože ji řekly, že vyroste už jen max o dva centimetry a konec. Má cca 160 Cm.

A k čemu to hlídání na endokrinologii je, když s tím vlastně nic nedělají. Kdysi dcera moji kamarádky dostala menstruaci v 9letech a chodila na nějaké injekce které to zastavily. Pravé proto aby vyrostla a nemerila v dospělosti 150cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.23 10:38

@Alušáček No asi dělají, když té holce dávali injekce, vždyť sis sama odpověděla. Předpokládám, že jí na základě vyšetření na endokrinologii napsali léčbu ve formě injekcí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML