Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, prosím o radu, zda nevíte o nějaké dobré psychiatričce, která člověka necpe neustále do léčebny? Moravskoslezský kraj. Předem děkuji za jakýkoliv tip!
@Silvie21 píše: Více
Můžu se zeptat, s čím se léčíš, že tě tvá doktorka posílá pořád do léčebny? Mně moje bývalá Dr. dost často volala záchranku do ambulance. Jenomže stejně tam na psychiatrii mi nikdy moc nepomohli. Naposledy jsem byla před necelým rokem. Mám novou psychiatričku, snažím se to nějak dávat ambulantně, teď mi byl doporučen denní stacionář, ale s těmi nemám moc dobré zkušenosti, tak prostě nějak „přežívám“.
Jinak bohužel Moravskoslezský kraj nikoho neznám, vím, že jsou psychiatři ve FN Ostrava, ale asi s nimi máš zkušenost a pak mě napadá MUDr. Raszka, ten dřív dělal v Praze, pak přešel do Třince na kliniku a teď snad má i svoji ambulanci a založil nějaké CDZ, akorát si nejsem jistá, zda je to Moravskoslezský kraj a jestli on má kapacitu.
Držím palce, ať se ti podaří někoho najít.
@Lollitka píše: Více
Tak jsem koukala, že MUDr. Raszka je teď primář Beskydského centra duševního zdraví ve Frýdku-Místku a pak ještě mám dojem, že jedna kamarádka chodila ve Frýdku-Místku k psychiatričce MUDr. Jana Volná.
@Lollitka léčím se dlouhodobě deprese, úzkosti, hypománie. Snažím se zvládat co se dá. Docházím co 14 dní na terapie, atd. Ale moje psychiatrička - je hodná, ALE…
@Lollitka píše: Více
Loli a co jet do lázní? Většinou to psychiatři sami od sebe nedoporučí, je potřeba si říct… nechápu, proč ![]()
@Freya_H píše: Více
Do lázní jezdí lidé, kteří jsou schopni zvládnout denní režim, procedury…částečně stabilizovani ![]()
@Silvie21 zvládla bys lázně?
Příspěvek upraven 26.01.25 v 13:49
Co třeba denní stacionar namísto hospitalizace?
V Ostrave jsou dva stacionare, oba v Porube.
FN Ostrava, stacionar na psychiatrii.
DDZ Dům dusevniho zdravi, kde nabízí intenzivní stacionar nebo můžeš chodit 1-2× týdne na dopoledne s volnější programem.
Díky za odpověď. Taky se léčím roky, mimo jiné mám taky úzkosti a mívám deprese, hypománii jsem měla letos v létě poprvé a doufám, že naposledy, udělala jsem spousty věcí, které bych jinak neudělala.
Ono hodná psychiatrička není vše, no. Moje bývalá taky byla hodná, ale jinak celkově ta ambulance a tak měly mínusy a to ještě pominu čekání 1,5 až 2 hodiny pokaždé, v úzkostech v narvané čekárně taky nic moc.
Tak držím moc palce, ať se ti podaří najít někoho jiného, kdo třeba bude ochotný léčbu řešit ambulantně atd.
@Freya_H píše: Více
Jj, také jsem slyšela, že psychiatři lázně moc nenabízí, ale já bych tam ani teď nechtěla. Jeseníky, Karlovu Studánku i Dolní Lipovou znám, byla jsem tam (ne tedy na lázeňské léčbě), nebo jsem tam opakovaně projížděla, ale i je to na mě moc daleko teď, ale díky za tip.
@Silvie21 MUDr. Kateřina Bakhtary - nevím ale, jestli přijímá nové pacienty.