Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zajímalo by mě, zda může být příčinou potrácení psychika, když se jiná příčina nezjistila. Že je to možnou příčinou nemožnosti otěhotnět, to chápu, ale příčinou potratů?
Příspěvek upraven 01.10.14 v 09:06
Já myslím, že jo.. psychika je mocná čarodějka.. přítel kdysi někde vyčetl, že žena dokáže udělat negativní magnetické pole v děloze, a plod je pak vyloučen.. a nebo může být vina v hormonech ![]()
@Adona-i - ahoj Boží dítě ( je to krásné jméno
krásný nick, i když přiznávám, že primárně mne pobouřil
)
psychickou příčinu potrácení může vymyslet jen úchylně uvažující osoba bez kouska citu v těle. To víš že nemůžeš potratit z psychickým důvodů, jistě je příčin potratů mnoho, v naprosté většině případů se důvody potratů nezjistí.
Ale že bys za to mohla ty svou psychikou, to je nesmysl. Netrap se takovými myšlenkami.
Pocit viny je strašně silný a dokáže člověku „vykouzlit“ vinu i tam, kde objektivně je to nesmysl. ![]()
har.
Myslím, že potrat muže být následkem silného šoku, v práci jedna holčina otěhotněla, zabil se jí manžel a za pár dní potratila, ale pochybuju že když žena několikrát potratí, že si to zaviní sama psychikou, když není plod v pořádku, příroda si poradí sama
Teoreticky stres muze v tele nadelat peknou paseku…ale tezko rict, ja ted ctu nejakou „chytrou“ knizku o neplodnosti apod a jen koukam, co vsechno pry muze zpusobovat jak problemy pri otehotneni, tak zvysene riziko potratu…prave tam pisou, ze spoustu z toho „bezne“ testy neodhali ![]()
Tim jsem chtela rict, ze neodhalena pricina jeste nemusi znamenat neexistujici pricina
@Adona-i já ti to napíšu takhle ono vše je spojené se vším…a vliv na to mimo jiné má i psychika aneb vše jde mnohem lépe s úsměvem a pozitivní myslí než trápením či naštváním a negativnem okolo…tak se v tom neštourej a nebud´smutná, že to třeba nejde…vždyt´na světě je tak krásně ![]()
Nekdy mam pocit, ze kdyz uz se nevi, na co by se dany problem svedl, vzdycky jeste existuje „psychika“. V souvislosti s potratem jsem to sice jeste neslysela, ale nebudu se divit, az bude mit nekdo jednou kvuli psychice i zlomenou nohu.
@Adona-i to by lidstvo uz davno vymrelo, vzdyt zeny byly tehotne i v koncentraku…v tom silenem stresu a nepotratily…
@ugluk píše:
Nekdy mam pocit, ze kdyz uz se nevi, na co by se dany problem svedl, vzdycky jeste existuje „psychika“. V souvislosti s potratem jsem to sice jeste neslysela, ale nebudu se divit, az bude mit nekdo jednou kvuli psychice i zlomenou nohu.
jo jo, pod to se podepisuju…
@suvik - já taky
hlavně at máme na koho to svést, když už na nikoho jiného, tak na těhotnou ženu, je tak na ráně ![]()