Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak bud v tehle praci a mezitim si hledej praci z domu
Ale spis bych ti doporucovala jit do terapie, protoze to, ze se zavres doma, ti moc neprospeje. Mne stacily ty karanteny v ramci covidu. Socialni fobii netrpim, ale kdyz jsem byla nekolik tydnu zavrena doma, mela jsem znicehonic problem i jen jit do obchodu.
Jestli se s tím nezačneš léčit, tak klidný a spokojený život nebudeš mít nikdy…
A co je konkrétně za problém? Vadí ti čistě jen to, že pracuješ mezi lidmi? Nebo je za tím něco víc? Náplň práce, spolupráce s někým kdo ti nesedí?
Měla by sis odpočinout a poohlédnout se po jiné práci. Pro mě tohle byl vždy impuls abych změnila práci. Zajdi určitě k psychiatrovi.
Ahoj, já tě docela chápu, za mě to nemá cenu lámat. Není to i kolegy, nechovají se k tobě zle? Já to tak měla v první práci. Teď už lepsi kolektiv a nemám takové potíže (někdy jsem i zvracela…) plus pomáhá terapie. Našla bych si čím dřív tím líp jinou práci a to ani ne nutně z domu 😊 a taky si myslím že to co říká přítel je částečně pravda, ale asi nezažil (má štěstí) jaké je to někde chodit s odporem a úzkostí… Moc ti držím palce, to zvládneš. A myslím si že žádná práce nestojí za to se sesypat, ikdyz bys tam dělala třeba ředitelku a brala velký peníze 🥲
A co přesně příčinou toho, že máš tyto stavy? Děje se ti v té práci něco co není v pořádku? Je tam toxické prostředí? Problémy s kolegy, nebo vedením? Zvládáš svou práci? Nemáš naloženo moc? Nebo nepřidělují to úkoly, na které nejsi kompetentní?
Pokud je to něco z toho, tak bych se na tvém místě porozhlédla po nějaké jiné práci. Pokud se ti ale objektivně nic neděje, tak v tom případě by jsi měla své úzkosti a sociální fóbií řešit především s odborníkem. To se samozřejmě nevylučuje s tím, že třeba změníš práci. Ale primárně je potřeba začít řešit tu příčinu. Protože pokud si najdeš práci na HO a budeš většinu času trávit doma, tak se ty stavy ještě zhorší. Nebudeš totiž časem vůbec schopna fungovat ve společnosti cizích lidí. Budeš se bát víc a víc až nakonec nebudeš chodit ani ven.
Tvůj stav je řešitelný. Bude to sice běh na delší trať, ale dá se to zvládnout.
Jsem skoro rok v nové práci a mám pocit, že už to dál nezvládnu, každý den je pro mě jako výzva k přežití..Mám úzkosti se sociální fobií a neskutečně mě vyčerpává jakýkoliv kontakt s lidmi. Sice nás je v kanceláři pár, ale i tak je pro mě náročný..
Asi nejhorší na tom je, že mě každý den ze stresu bolí břicho a často se mi dělá i zle od žaludku, což se mi ze stresu děje už od základní školy..pamatuji si, že před maturitním plesem jsem nemohla nějakou dobu ani chodit do školy, protože jsem z toho byla tak vystresovaná, že jsem se každý den dávila a bála jsem se, že se pozvracím..
Nejraději bych dala výpověď, ale nevím, jestli bych během výpovědní doby byla schopná najít nějakou práci z domu
přítel mě v tomhle moc nedokáže pochopit, furt mi říká, že nikoho nebaví chodit do práce, ale nechápe, jak se cítím..
Už bohužel bylo období, kdy jsem byla bez práce, takže ho na jednu stranu chápu, že to nechce táhnout sám, i když finančně se nemáme vůbec špatně a já jsem samozřejmě taky ráda, že mám své vlastní peníze, ale bojím se, že se tohle všechno bude stupňovat a já se pak úplně složím..
Přemýšlela jsem i o neschopence, ale nechci pak s někým řešit, proč jsem byla tak dlouho doma..