Psychické týraní - co dělat dál?

Anonymní
8.9.23 01:59

Psychicke tyrani - co delat dal?

Dobry den, poprosim o zachovani anonymu.

Resim ted hodne zavazne tema. Moji mamku a mou 6 letou sestru tyra psychicky jeji manzel. Je mi z toho smutno a moc rada bych ji pomohla. Nahlasila jsem to policii, jenze mam o ne strach aby je nezacal i bit nebo jinak tyrat…Bohuzel se nekolikrat choval hrube i primo ke mne, kdyz jsem byla u mamky na navsteve (bydlim s babickou a dedou, kvuli vysoke skole, protoze to mam bliz) a vubec se mi to nelibilo. Mamce jsem poradila at se zkusi zeptat na ospodu nebo tak, jestli by se nenaslo misto v nejakem azylovem dome ci treba jiny byt…My si mamku k sobe bohuzel vzit nemuzeme, protoze byt neni tak velky, abychom tam zili vsichni…:/

Mam z toho ted hrozne spatnou naladu, nerikam ze deprese, ale proste me to vnitrne zere, kdyz jsem na brigade, tak na to porad myslim a je mi z toho az do place a kdyz k tomu pridam jeste to, ze mi za chvili zacne semestr, tak jsem zklesla dvojnasob…

Poradili by jste mi co jeste pro mamku muzu vic udelat? Aby me to tak neuziralo a nemela jsem z toho tak spatne pocity…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
8.9.23 05:35

To musi hlavne mamka chtit vis, to za ni neodzijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
8.9.23 05:49

Nepřebírej zodpovědnost za život tvé mámy. Soustřeď se na školu, ať ji doděláš.
Chápu, že to není jednoduché, když bude třeba potřebovat pohlídat ségru a ty budeš moci, tak ji pomož, ale nenech se do toho zatáhnout.
Co na to říká babi s dědou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
8.9.23 06:36

Jediné řešení je přesvědčit matku, aby to začala řešit s kompetentními orgány případně s policií, případně pořídit i nějaké záznamy a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 15:37

@Magical-eyes Babicce ani dedovi se to nelibi, koneckoncu je to jejich dcera. Jenze taky to jsou uz starsi nemocni lide, takze donutit je to resit je narocnejsi, proto jsem vyvinula inciativu aspon ja, aby mela mamka se sestrou klid, protoze ta ted zacala chodit do skoly do 1. tridy a chci aby se mohla taky v klidu soustredit na nove zazitky a spoluzaky a ne denodenne poslouchat jak manzel moji mamky obema hrube nadava a jine…

• Citovat
  • Upravit
1844
9.9.23 21:53

Jsi statečná a zodpovědná.
Tip: zkus si o tom promluvit s nějakou matčinou vrstevnicí (příbuznou, matčinou dobrou kamarádkou) a ona by pak mohla promluvit o tom s Tvou matkou.
Tvé matky mi líto není - je totiž dospělá. Ale je mi moc líto Tvé malé sestřičky - ta se jako dítě bránit nemůže :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24640
10.9.23 18:26

Matka musí chtít, jinak neuděláte nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
10.9.23 19:28

Pro maminku už jsi udělala maximum. Jak se k tomu ona staví? Je ochotna od táty třeba odejít nebo to jen snáší, aby byl klid? Bohužel, máš pravdu v tom, že od psychického týrání může být jen kousek k fyzickému, a to by potom chtělo opravdu podat TO na policii včetně lékařské zprávy atd. Ale to předbíhám. S maminkou o tom určitě mluvte. Sestře můžeš pomoc asi jen tak, že si ji budete brát s prarodiči co nejvíce k sobě. Já vím, že oni už jsou asi v letech a chtějí svůj klid, ale zase je to jejich vnučka a ty jim jistě pomáháš. Je mi to líto, že musíš řešit takové problémy a ještě školu. Drž se a věř, že to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
10.9.23 19:37
@Anonymní píše:
Dobry den, poprosim o zachovani anonymu.

Resim ted hodne zavazne tema. Moji mamku a mou 6 letou sestru tyra psychicky jeji manzel. Je mi z toho smutno a moc rada bych ji pomohla. Nahlasila jsem to policii,jenze mam o ne strach aby je nezacal i bit nebo jinak tyrat…Bohuzel se nekolikrat choval hrube i primo ke mne, kdyz jsem byla u mamky na navsteve (bydlim s babickou a dedou, kvuli vysoke skole, protoze to mam bliz) a vubec se mi to nelibilo. Mamce jsem poradila at se zkusi zeptat na ospodu nebo tak, jestli by se nenaslo misto v nejakem azylovem dome ci treba jiny byt…My si mamku k sobe bohuzel vzit nemuzeme, protoze byt neni tak velky, abychom tam zili vsichni…:/

Mam z toho ted hrozne spatnou naladu, nerikam ze deprese, ale proste me to vnitrne zere, kdyz jsem na brigade, tak na to porad myslim a je mi z toho az do place a kdyz k tomu pridam jeste to, ze mi za chvili zacne semestr, tak jsem zklesla dvojnasob…

Poradili by jste mi co jeste pro mamku muzu vic udelat? Aby me to tak neuziralo a nemela jsem z toho tak spatne pocity…

a policie ho nevykázala? a jak to u policie pokračuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.23 19:47

Prikladam mensi update: Mamka pujde pristi tyden na OSPOD, aby se preptala na nejake azylove bydleni nebo neco takoveho…Pristi tyden maji jit spolu se sestrickou k nejakemu policejnimu psychologovi nebo jak to nazvat a k vyslechu pujdou i babicka s dedou, protoze to jsou jeji rodice, uz se to resi, tak budu doufat, ze se to vyresi nejak, aby mohly obe zit v klidu a pohode.

• Citovat
  • Upravit
41140
10.9.23 19:53
@Anonymní píše:
Prikladam mensi update: Mamka pujde pristi tyden na OSPOD, aby se preptala na nejake azylove bydleni nebo neco takoveho…Pristi tyden maji jit spolu se sestrickou k nejakemu policejnimu psychologovi nebo jak to nazvat a k vyslechu pujdou i babicka s dedou, protoze to jsou jeji rodice, uz se to resi, tak budu doufat, ze se to vyresi nejak, aby mohly obe zit v klidu a pohode.

Tak hlavně ať vypovídají a řeknou pravdu a vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.23 19:59

@Keyllah No prave, z toho mam obavy, aby nemely strach se tam ozvat. I kdyz si myslim, ze nejaky ten psycholog bude mit svoje metody na to, aby je „rozmluvil“ a dostal z nich ty informace. Ale porad si myslim, ze bude lepsi kdyz o tom budou nenucene mluvit obe.

• Citovat
  • Upravit
1844
10.9.23 20:07

Zde je pár styčných bodů: matčin kok. t, 6leté dítě

https://www.krimi-plzen.cz/…deni-ditete/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
10.9.23 20:15

I zde matka způsobila smrt svého dítěte, i když nůž držel někdo jiný (její současný kok. t zaútočil na jejího minulého kok.ta, otce dítěte):

https://www.novinky.cz/…stu-40432913

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
11.9.23 18:31

Pokud vás to zajímá, tak pokus o zabití 6letého chlapečka pokračuje takhle:
https://cnn.iprima.cz/…-soud-411827
Soud k.k.ta do vazby nedal, zřejmě má doma podobně zřídit svou p. ču, matku chlapečka. (Já tedy nejsem proti. Ale co dál?) Chlapeček je v nemocnici, jaké fyzické (doráněná hlavička a tvář) a psychické následky to na něm zanechá, si ani neumím představit. Zejména když soud dá tyranovi podmínku a ku.va s chlapečkem zůstane při něm. Dokážete si představit, že se tak stane? Já ano. A pak ten chlapeček co? Jeho život bude jako v koncentráku - nebude vědět, kdy nadešla jeho poslední hodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová