Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak vydychavate komentáře a připomínky od starších spoluobčanů?
Vedeme děti v určité oblasti hodně „svobodně“.
Jsou věci, co neresime a necháváme na nich. Syn nosí delší vlasy, občas vyrazí v růžovém triku. Má rád veselé barvy. Kdysi měl i triko s princeznou. Střídal s trikem s různými -many a Star Wars.
Opakovaně jsem se setkala s hlasitými komentáři na vlasy i oblečení.
Dneska jsme jeli vlakem a na celý vlak tam na něj cizí ženská, že kdyby měla takového vnuka, tak se bude za něj stydět.
Co vede důchodce k tomu, aby ryli do cizích dětí?
Nezažila jsem.
Jejich neúčelné standardy? Neexistovalo aby někdo vyšel ven v teplakach. Holky měli šaty, kluci kalhoty. Kluk je kluk, holka je holka. Konec. Teď? Teď člověk pomalu boji někoho oslovit aby náhodou TO ono nebylo uraženo. Asi tak? Možná? Nebo byla bába vždycky generál a musli být po jejím.
@Anonymní píše:
Jsou věci, co neresime a necháváme na nich. Syn nosí delší vlasy, občas vyrazí v růžovém triku. Má rád veselé barvy. Kdysi měl i triko s princeznou. Střídal s trikem s různými -many a Star Wars.
Dneska jsme jeli vlakem a na celý vlak tam na něj cizí ženská, že kdyby měla takového vnuka, tak se bude za něj stydět.
no do důchodce mám sakra daleko, ale já si myslím, že v těchto případech si něco zvláštního kompenzuje matka takového chlapečka, kterého stylizuje do holčičky - možná trauma, že se narodil chlapeček, místo holčičky ![]()
možná je matčin život tak fádní a nudný, že se snaží být zajímavá přes svého syna, kterého stylizuje do holčičky,
prostě je to kompenzace nezvládnutých psychických stavů matky
Ježíš.. tak ji řekni, že ještěže nemá tvůj syn babicku, co porvava po cizích dětech, že by se za ni musel stydět ![]()
Některé lidi nepredelas, stačí si pomyslet něco o zadku, případně jen vystřelit-co vám je po tom..a neřešit..
@Atisia kdyby to byla jedna baba, ale je to opakovaně.
Nemusí oslovovat, komentovat…
Ať si myslí, co chce, ale tohle mi přijde zbytečné.
@Anonymní píše:
Hlupáci jdou napříč věky. Je jedno kolik jim je. Asi tak to ber.
@stinga píše:
no do důchodce mám sakra daleko, ale já si myslím, že v těchto případech si něco zvláštního kompenzuje matka takového chlapečka, kterého stylizuje do holčičky - možná trauma, že se narodil chlapeček, místo holčičky
možná je matčin život tak fádní a nudný, že se snaží být zajímavá přes svého syna, kterého stylizuje do holčičky,
prostě je to kompenzace nezvládnutých psychických stavů matky
A co když si to asi chce takhle oblíkat to dítě?
a mít takhle vlasy? Jsi jak ty důchodci
u vás asi doma taky tatínek mladýmu řekne, že růžový triko nosí jen buzny, co?
Já se jim nedivím. Starší lidé to nezažili. Vidět dítě s dlouhými vlasy, oblečené do růžového trička s princeznou a slyšet, jak ho maminka oslovuje Karle. Taky bych zbystřila
. Akorát bych to nahlas nekomentovala. Kdyby se mnou jela kamarádka, tak po vystoupení z vlaku, to dvěma větami okomentujeme a nazdar…
Život jde dál, holt zvrácená doba.
@Anonymní píše:
@Atisia kdyby to byla jedna baba, ale je to opakovaně.
Nemusí oslovovat, komentovat…
Ať si myslí, co chce, ale tohle mi přijde zbytečné.
Proč si toho vsimas? Jestli tě to dráždí tak klika ostříhej, vycházek dívčí hadry a bude klid
. Mě to třeba žili netrhá. Dcera taky chodí v modré, hnědé, šedé má krátké vlasy a i přes náušnice se asi 2× stalo, že ji někdo oslovil jako kluka. Většinou si všímají náušnic. Hned se opraví. No, a co? Vždycky čekám, že budou chtít slyšet to klučičí jméno
@Bytsamsebou píše:
Já se jim nedivím. Starší lidé to nezažili. Vidět dítě s dlouhými vlasy, oblečené do růžového trička s princeznou a slyšet, jak ho maminka oslovuje Karle. Taky bych zbystřila. Akorát bych to nahlas nekomentovala. Kdyby se mnou jela kamarádka, tak po vystoupení z vlaku, to dvěma větami okomentujeme a nazdar…
Život jde dál, holt zvrácená doba.
Jen se zastání těch vlasů. Můj táta měl jako 5 lety dlouhé kudrnaté vlasy. To je 50 let zpátky
Nějak se mi nechce věřit, že by někdo dneska řešil délku vlasů a růžové tričko. S tím jsou dnes myslím smířené i „duchny“ Teda alespoň ty, které ještě vycházejí z domu, vidí, slyší, sledují TV a nemají Alzhaimra ![]()
Není to spíš tak, že Tvůj synek svým chováním tak trochu obtěžuje svoje okolí, s Tvým tichým souhlasem? To se potom dost lidí, zejména těch kteří jsou nedotčeni současnými výchovnými trendy /„duchny“/prostě neudrží ![]()
Kolikrát se jim ani nedivím.
@pikola píše:
A co když si to asi chce takhle oblíkat to dítě?a mít takhle vlasy? Jsi jak ty důchodci
Náš by na sebe růžovou nevzal. No to by šel snad radši nahej
ale růžová je přece oblíbená barva košil u manažerů
A ti určo nejsou všichni teplý ![]()
@Anonymní píše:
Což může znamenat, že vůbec. Pokud se setkáváš s kritikou svých dětí opakovaně, možná se zamysli, jestli není oprávněná.
@pikola píše:
A co když si to asi chce takhle oblíkat to dítě?a mít takhle vlasy? Jsi jak ty důchodci
no však to píšu, že maminka si něco kompenzuje přes kluka