Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě je buranství nahlas komentovat vzhled kolemjdoucího tak, aby to slyšel. A to bez ohledu na to, jak extravagantně je oblečen nebo kolik mu je let.
@Sandra.B1 píše:
Měla jsem spolužáka, který jako dítě nosil růžovou a z delších vlasů si dělal culíčky… pak začal chodit a žít s klukem
Ten můj spolužák se tak oblíká pořád i do práce.
spíš to bere jako zábavu. Sám řek že 0anske oblečení je nudné
@stinga píše:
ale tohle triko má na sobě muž, který je upravený jako muž,
kdyby to měl na sobě chlapec s dlouhými vlasy, tak prostě nevíš, jestli je to kluk nebo holka a to může někoho iritovat,
prostě když chci vyčnívat z řady, musím brát v potaz to, že to někoho zaujme - ať pozitivně nebo negativně
Takze u T-mobilu nemuzou pracovat chlapi s dlouhyma vlasama? Nebo muzou pouze za podminky, ze maji zaroven plnovous?
U spousty starsich lidi nejde poznat, jestli je to muz nebo zena a stejne na ne neporvavam.
Ještě před sto lety to bylo přesně obráceně, růžová byla pro kluky, modrá pro holčičky. Až pak někdo přišel s tím, že by to mělo být obráceně. Například podpatky byly vyhrazeny mužům z vyšších tříd a byly znakem mužnosti. Takové roztleskávačky
to mě hodně zaujalo. Víte že v úplném začátku to taky byla doména kluků, až v době druhé světové války, když mladí muži museli do války, tak se roztleskávání otevřelo dívkám.
Občas by se měli tihle odsuzovači mohli podívat do historie.
@malákráličice píše:
Takze u T-mobilu nemuzou pracovat chlapi s dlouhyma vlasama? Nebo muzou pouze za podminky, ze maji zaroven plnovous?U spousty starsich lidi nejde poznat, jestli je to muz nebo zena a stejne na ne neporvavam.
Ja teda rozlisim starsiho chlapa od starsi zenske, nevybavuju si kdy bych tapala. ![]()
@Sandra.B1 píše:
Měla jsem spolužáka, který jako dítě nosil růžovou a z delších vlasů si dělal culíčky… pak začal chodit a žít s klukem
A?
@Anna766 je to tak. Cervena byla barva krve - tedy patrila muzum. Jeji svetla varianta - ruzova chlapcum. Modra jako barva cistoty byla urcena zenam.
Tak kdyz mas koule na to, oblikat a stylizovat deti tak, jak chteji a to i mimo,,normu,, (viz dlouhe vlasy u chlapce), tak bych ocekavala, ze by ti melo byt pak zcela jedno, co na to druzi a nebudes to vubec resit
@Sandra.B1 píše:
A?
Kamarád je gay. Vždy nosil krátké vlasy, ale kamarádil se s holkama, byl takový něžný, nikdy se nepral, je to pacifista.
@Konnny píše:
Ja teda rozlisim starsiho chlapa od starsi zenske, nevybavuju si kdy bych tapala.
Uz nekolikrat se mi stalo, ze jsem fakt nevedela. ![]()
@Stará známá píše:
Tak kdyz mas koule na to, oblikat a stylizovat deti tak, jak chteji a to i mimo,,normu,, (viz dlouhe vlasy u chlapce), tak bych ocekavala, ze by ti melo byt pak zcela jedno, co na to druzi a nebudes to vubec resit
Dlouhe vlasy u muzu jsou mimo normu? ![]()
@Anna766 píše:
Ještě před sto lety to bylo přesně obráceně, růžová byla pro kluky, modrá pro holčičky. Až pak někdo přišel s tím, že by to mělo být obráceně. Například podpatky byly vyhrazeny mužům z vyšších tříd a byly znakem mužnosti. Takové roztleskávačkyto mě hodně zaujalo. Víte že v úplném začátku to taky byla doména kluků, až v době druhé světové války, když mladí muži museli do války, tak se roztleskávání otevřelo dívkám.
Občas by se měli tihle odsuzovači mohli podívat do historie.
Oni odsuzovaci všeho bývají dost omezení ![]()
A paní Sandra by se měla zajít podívat na dětskou hematoonkolgii, co by za to ti rodiče dali, aby si kluk nechal narůst dlouhý vlasy, chodil jinak oblíkanej a v dospělosti si přivedl kluka. Když oni ani nevědí, jestli se tý dospělosti dožije.
Tohle fakt já nikdy nepochopím ![]()
@malákráličice píše:
Dlouhe vlasy u muzu jsou mimo normu?
Pisu u chlapce - ditete. Syn me zname, predskolak ma vlasy do pasu. A to treba neni uplne bezne. Mimo,,normu,, proto davam do uvozovek.
@Stará známá píše:
Od jistého věku nezasahuji do toho, jak se oblékají.
Kdyby šel ven v sukni, tak bych chápala komentáře.
Dřív bych neřekla, jak taková drobnost, jako jsou dlouhé vlasy u kluka, může lidi iritovat.
Mně hlavně překvapilo, kolik lidí má potřebu to řešit.
Samozřejmě počítám s tím, že to někoho překvapí a jsou lidi, co jim to přijde jiné. Překvapilo mě, kolik jich je.
V současné době se běžně prodává růžové oblečení pro kluky i muže. Takže mě taky překvapuje, že to ještě někdo má potřebu řešit.
@Anonymní píše:
Jak vydychavate komentáře a připomínky od starších spoluobčanů?
Vedeme děti v určité oblasti hodně „svobodně“.
Jsou věci, co neresime a necháváme na nich. Syn nosí delší vlasy, občas vyrazí v růžovém triku. Má rád veselé barvy. Kdysi měl i triko s princeznou. Střídal s trikem s různými -many a Star Wars.
Opakovaně jsem se setkala s hlasitými komentáři na vlasy i oblečení.
Dneska jsme jeli vlakem a na celý vlak tam na něj cizí ženská, že kdyby měla takového vnuka, tak se bude za něj stydět.
Co vede důchodce k tomu, aby ryli do cizích dětí?
Právo na to vyslovit názor? Ono je to zdravé, říkat, co si kdo myslí. Rozhodně lepší než pak na někoho anonymně žalovat na diskuzním fóru, ehm, ehm. ![]()
Jestli spíš to není tak, že se za syna stydíš ty… Proto tě to štve, a proto to píšeš anonymně. Prostě v životě člověk musí nějak vědět, že mu někdo jiný může říct svůj názor, a tak to brát.
Vsadím se, že synovi je to šumák - protože je s tím v pohodě a je spokojený, jaký je, nějaké kecy druhých ho netrápí (a proč by měly). To ty s tím v pohodě nejsi, a ne kvůli těm kecům, ale kvůli vnitřní nerovnovnáze v hodnotách, možná i neupřímnosti k sobě samé… Tak mi to přijde, sorry. ![]()