Časté připomínky od seniorů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149303
1.9.23 19:05
@Sandra.B1 píše:
Jsem zastancem, kdyz se klukovi líbí růžové triko, ať si ho nosí. Ale také zastancem toho, že kdokoliv může okomentovat, že je divny, kdyz kluk nosí růžový triko. Asi tak :nevim:

A co je komu do toho? Je to buranství a ještě podporované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21517
1.9.23 19:06
@Sandra.B1 píše:
Jsem zastancem, kdyz se klukovi líbí růžové triko, ať si ho nosí. Ale také zastancem toho, že kdokoliv může okomentovat, že je divny, kdyz kluk nosí růžový triko. Asi tak :nevim:

A co je na tom divneho? Lososova barva (milovnici Pratel vedi) je povolena? A co boruvkova? Tricko od T-mobilu se nosit muze? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
1.9.23 19:07
@Sandra.B1 píše:

Tak když ti to přijde v pořádku…někdo má dlouhý nos a to je taky OK, když to někdo podobně okomentuje, jak by se za to styděl? Navíc jde o dítě. Paní ho (matku) normálně urazila. Ne, fakt nemá každý právo komentovat cizí nedostatky navíc tímto způsobem.
Jinak si myslím, že je dobrý si uvědomit, že ne všichni lidi jsou psychicky zdraví a existují i lidé vysloveně zlí. Takže dítěti prostě vysvětlit, že někdo se neumí chovat, ani když je v úctyhodném věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.23 19:07

@stinga nijak. Nemám potřebu se dohadovat. To bych klesla na její úroveň. Synovi jsem řekla, že byla asi dost nešťastná.

Chápu, že to má každý jinak. Ale přijde mi smutné, že jsou lidi, co mají potřebu to řešit takto.

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
1.9.23 19:10
@pikola píše:
S čím má počítat, že mu bude dospělý říkat, že by se za něj styděl? To ti nepřijde jako šikana od dospělého? Ty by jsi šla k cizímu dítěti a začala se mu pro něco posmívat?

Nešla bych k cizímu dítěti a nezačala se mu posmivat. Ja bych se vůbec do cizích děti ani dospělých nemontovala. Ale pokud chlapec chodí oblikanej jak holčička, nemůže se čertit, kdyz mu občas někdo řekne, že je divnej.

• Citovat
  • Upravit
7221
1.9.23 19:14
@Sandra.B1 píše:
Nešla bych k cizímu dítěti a nezačala se mu posmivat. Ja bych se vůbec do cizích děti ani dospělých nemontovala. Ale pokud chlapec chodí oblikanej jak holčička, nemůže se čertit, kdyz mu občas někdo řekne, že je divnej.

Já si myslím, že to kluk bere líp jak maminka.
Ještě by mě zajímalo kolik mu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
1.9.23 19:14
@Bytsamsebou píše:
Já se jim nedivím. Starší lidé to nezažili. Vidět dítě s dlouhými vlasy, oblečené do růžového trička s princeznou a slyšet, jak ho maminka oslovuje Karle. Taky bych zbystřila :nevim:. Akorát bych to nahlas nekomentovala. Kdyby se mnou jela kamarádka, tak po vystoupení z vlaku, to dvěma větami okomentujeme a nazdar… :nevim: Život jde dál, holt zvrácená doba.

Zvrácená doba byla už za římanů. A kdy nebyla zvrácená doba? Vždycky byla a bude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.23 19:16
@Atisia píše:
Já si myslím, že to kluk bere líp jak maminka.
Ještě by mě zajímalo kolik mu je.

Beru to v pohodě. Jen nemám ráda, když se někdo do někoho takto drze montuje a řeší věci, co mu nepřísluší.
Přijde mi to nevychované a buranske.
Je mu 10, myslím, že jsem to už někam psala.

• Citovat
  • Upravit
1334
1.9.23 19:18

Jako čerstvá důchodkyně musím říct, že mi je úplně fuk, co mají cízí děti na sobě a na hlavě. Myslím, že to není o tom, jak je to dítě oblečeno, ale v povaze toho starého člověka, že má potřebu do někoho vrtat. Asi to dělají lidi, co si jich jejich rodina neváží, nestýká se s nimi a kašle na ně. Jinak si to neumím vysvětlit, že mají potřebu dovychovávat úplně cizí dítě a jeho matku. Zažila jsem hodně matek, některé měly své dítě navoněné, značkově oblečené a jako ze škatulky, jiné oblékaly dítě po sourozencích, další je neoblíkly celý rok jinak, než do tepláků, i když se šlo do divadla, kolikrát tedy jsem si pomýšlela, že by dítě občas potřebovalo umýt vlasy a vykoupat, ale mlčela jsem, zkrátka, ať si to každá maminka doma dělá, jak chce. Jsou to jejich děti. Ne moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
1.9.23 19:24
@safina píše:
Tak když ti to přijde v pořádku…někdo má dlouhý nos a to je taky OK, když to někdo podobně okomentuje, jak by se za to styděl? Navíc jde o dítě. Paní ho (matku) normálně urazila. Ne, fakt nemá každý právo komentovat cizí nedostatky navíc tímto způsobem.
Jinak si myslím, že je dobrý si uvědomit, že ne všichni lidi jsou psychicky zdraví a existují i lidé vysloveně zlí. Takže dítěti prostě vysvětlit, že někdo se neumí chovat, ani když je v úctyhodném věku.

Mít dlouhej nos a nosit růžový triko je rozdíl. Za dlouhej nos nemůžeš a komentovat toto by bylo fakt buranstvi. Možná ho urazila, Ok, mohla to udělat trochu jinak, nevím jak to přesně proběhlo, na druhou stranu měla v něčem pravdu, že tady je něco divně. Kéž by to aspoň kluka vedlo k tomu, že z toho vyroste.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
1.9.23 19:24

Tak nějak jsem si vzpomněl na tento obrázek:

@Anonymní píše:
Jak vydychavate komentáře a připomínky od starších spoluobčanů?
Vedeme děti v určité oblasti hodně „svobodně“.
Jsou věci, co neresime a necháváme na nich. Syn nosí delší vlasy, občas vyrazí v růžovém triku. Má rád veselé barvy. Kdysi měl i triko s princeznou. Střídal s trikem s různými -many a Star Wars.
Opakovaně jsem se setkala s hlasitými komentáři na vlasy i oblečení.
Dneska jsme jeli vlakem a na celý vlak tam na něj cizí ženská, že kdyby měla takového vnuka, tak se bude za něj stydět. :roll:
Co vede důchodce k tomu, aby ryli do cizích dětí?

Příspěvek upraven 01.09.23 v 19:26

• Citovat
  • Upravit
7221
1.9.23 19:26
Chodila jsem před lety na dívčí školu kam se dostalo celkem 8 kluků(že všech oborů) jednoho deštivého dne se kluci domluvili a všichni přišli v růžovém tričku. Bylo
@Anonymní píše:
Beru to v pohodě. Jen nemám ráda, když se někdo do někoho takto drze montuje a řeší věci, co mu nepřísluší.
Přijde mi to nevychované a buranske.
Je mu 10, myslím, že jsem to už někam psala.

Třeba se mu nástupem do školí změní priority. Za půl roku může být jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.23 19:27
@Sandra.B1 píše:
Mít dlouhej nos a nosit růžový triko je rozdíl. Za dlouhej nos nemůžeš a komentovat toto by bylo fakt buranstvi. Možná ho urazila, Ok, mohla to udělat trochu jinak, nevím jak to přesně proběhlo, na druhou stranu měla v něčem pravdu, že tady je něco divně. Kéž by to aspoň kluka vedlo k tomu, že z toho vyroste.

A proč by z toho měl vyrůst? Co je špatného na tom, že má dlouhé vlasy, nebo se mu líbí jiné barvy než je pro kluky v této době a naší oblasti obvyklé?

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
1.9.23 19:27
@Uslava píše:
Zvrácená doba byla už za římanů. A kdy nebyla zvrácená doba? Vždycky byla a bude.

A dnes se k tomu připojuje ještě moderní prvek: KDO JE NORMÁLNÍ, NESMÍ SI DOVOLIT TĚM ZVLÁŠTNÍM BAREVNÝM INDIVIDUIM ANI NAZNAKEM NĚCO ŘÍCT. :zed:

• Citovat
  • Upravit
77306
1.9.23 19:28
@malákráličice píše:
A co je na tom divneho? Lososova barva (milovnici Pratel vedi) je povolena? A co boruvkova? Tricko od T-mobilu se nosit muze? :mrgreen:

ale tohle triko má na sobě muž, který je upravený jako muž,
kdyby to měl na sobě chlapec s dlouhými vlasy, tak prostě nevíš, jestli je to kluk nebo holka a to může někoho iritovat,
prostě když chci vyčnívat z řady, musím brát v potaz to, že to někoho zaujme - ať pozitivně nebo negativně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová