Antikoncepce - vedlejší účinek

Anonymní
24.8.23 10:59

Antikoncepce - vedlejší účinek

Ahoj holky, posledních 3 týdny mám šilený deprese, strach ze všeho, neustále pocit na zvracení, bolest břicha, špatná nálada, neumím se usmívat :zed:
Jsem objednaná k psychiatričce a na terapii, nevím si už rady akorát ve mě teď hlodá pocit, před cca 1 rokem jsem změnila antikoncepci na MYWY, po cca 2-3 měsících kolikrát bolesti břicha, výkyvy nálad, pak pár měsíců dobrý a teď zas tohle jenže v o dost horší míře :zed: taky menstruace v půlce cyklu špinění, ale to až posledních pár měsíců. Myslíte že by to mohl být vedlejší účinek i po 1 roce užívání? Děkuji moc za odpovědi :P

Anketa

Hlasovalo:
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
24.8.23 11:18

Ano, okamžitě vysadit, nechápu žes to nezkusila hned a rovnou se objednáš na psychiatrii, dyt se to přímo nabízí. Já měla takové stavy až po x letech braní. Nemusí to být hned od začátku. Ono se to tělo tím svinstvem rozhodí pomaličku a postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 11:22

@medvidka No mě by právě nenapadlo že to může být z HA :( vždy jsem byla pozitivní v pohodě a předtím když jsem brala jinou tak vše ok :( divné stavy začaly až po téhle :zed:

• Citovat
  • Upravit
2284
25.8.23 07:17

Zadejte do vyhledavače „estrogenová dominance“ určitě se v příznacích najdete. Způsobila Vám ji právě antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
8.11.23 19:38

Ja bych rekla ze ano, z vlastni zkusenosti…
V 17 jsem zacala brat antikoncepci a nastaly mi takove paniky a stavy, ze to nebylo mozny…chodila jsem k psychiatricce i psycholozce brala antidepresiva a lexaurin ci neurol, dopadlo to tak, ze jsem ctvrt roku nevylezla z bytu. Pak jsem se musela znovu ucit jezdit metrem, tramvaji, apodobne…trvalo to nekolik let.
Pak jsem antikoncepci vysadila ( uz ani nevim proc) a stav se zacal pomalu lepsit…tenkrat to nejak nikoho nenapadlo, ze by to mohlo byt tim. Pak jsem brala antiko po porodu ale po mesici jsem prestala pac jsem furt spinila a psychika taky nic moc, ale to mohlo byt i porodem😄pak jsem brala antikoncepci po nekolika dalsich letech asi pul roku - to zase psychyka docela ok ale zase jsem mela furr strasny prujem, ktery se mesic co mesic horsil a nejhorsi byl v pauze, kdy se antiko nebere 😄 zhubla jsem asi 15 kg tenkrat a po vysazeni do tydne bez prujmu👍 😄a ted mam problemy s hormony, nejaka nerovnovaha, nevolnosti, spatne zazivani z toho a tak jsem se nechala ukecat zase na antiko - po 1 pilulce po 3 hodinach od uziti mi nabehly neskutecne navaly uzkosti ve vlnach az do noci, druhy den totalni hyperaktivita, no masakr…takze ja si to potvrdila nekolikrat😄 😄a bohuzel mi zkazila dospivani - coz tedy bylo me nejhorsi obdobi zivota…na ktere opravdu nerada vzpominam
Muj nazor je, ze upravi hladinu hormonu, ktery ma kazda zena v jine hladine - na nekoho to pusobi v pohode na nekoho ne, protoze tu hladinu ma v jine vysi a pak to dela neplechu - pusobi to pak i na jiný druh hormonu jako serotonin apodobne a dela to tyhle stavy…
Navic to zpusobuje trombozy atd…neber te to👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
9.11.23 05:41

@Akcule
Zkuste si dohledat, jak srovnat hormony alternativní cestou. Každá HA přirozenou produkci rozhází, někomu víc, někomu míň a na každého ta hormonální nerovnováha působí jinak. Ale v každém případě je to špatně. A ano, rozházené pohlavní hormony rozhází i jiné hormony včetně štítné žlázy, jaké jsou dopady případné estrogenové dominance si dohledejte, je toho hodně a mohou to být i dopady závažné. Estrogenová dominance proto, že vám HA zastaví ovulaci a žluté tělísko neprodukuje progesteron. Syntetický progestin ho nenahradí, pouze zamaskuje problém a celou situaci jenom zhoršuje. Tedy podporovat a doplňovat progesteron a byliny na vyrovnání hormonálních hladin. Hodně vlákniny na odvádění přebytečného estrogenu z trávícího traktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová