Jaký postoj k životu zajímáte?

Anonymní
21.8.23 23:01

Jaký postoj k životu zajímáte?

Ahojte,
7 let jsem chodila do jednoho podniku na brigádu. Byla jsem tam vždy spokojená a práci jsem si tam vždy plnila na 110%. Jenomže letos se mnou jedna kolegyně už podruhé vyběhla. Obě jsme studentky VŠ. Vedoucí mě na brigádu zavolala poprvé asi po týdnu prázdnin, došla jsem na směnu a poprvé byl udělán rozpis směn speciálně pro nás brigádníky, kde jsme se měli zapisovat na směny. Jenomže když jsem se já již po týdnu, co tam rozpis visel se k němu dostala, tak na všech příčkách, byla napsaná ta kolegyně a k ní na směnách byli už napsání ostatní brigádníci. Zbylo na mě jen pár směn, což se mi nikdy nestalo, vždy jsem byla v zápřahu celé prázdniny a tak mi to vyhovovalo. Vedoucí jsem řekla svůj názor, že mi to nepřijde fér a ona mi na to řekla, že to příště jak bude rozpis tak, že se to udělá jinak, aby jsme u toho rozpisu byli všichni brigádníci zároveň a nedošlo, tak znovu k tomuto problému, avšak dnes hádejte co se nestalo… Vedoucí udělala rozpis a hádejte komu šel první do rukou??? Na mě zůstaly z celého měsíce září 4 směny, což je úplně směšné… V ten moment se mi chtělo brečet křičet a já nevím co všechno… Já si fakt naivně myslela, že nějaká spravedlnost ve světě existuje a že se jde domluvit nějak. Každopádně je toho teď na mě moc, všechny vydělané peníze mi sotva pokryjí důležitou věc na kteroukoliv jsem šetřila, abych tak pomohla mým rodičům a jak jsem se vztekla, tak mě úplně bolelo na hrudi… Když teď na to promyslim, tak je mi z toho zle úplně. Jak by jste to řešili vy na mém místě? Já už nějak ani nemám sílu to řešit, protože tam už bylo teď za poslední dobu víc věcí, co se mě nelíbilo a tohle už byla taková ta třešnička na dortu. Já celkově jako přemýšlím, jak řešit takovou situaci… Jak prostě takové věci řešit v klidu a nějak tak vyrovnaně? :nevim: :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3871
21.8.23 23:08

Trváš na té brigádě? Najdi si něco jiného. Je to „jen“ práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
21.8.23 23:12

Tak směny se plánuji dopředu.. ty ses před prázdninami nestarala o to, kdy budeš mít směny? Počítala jsi s tím, že přijdeš a bude tam přímo pro tebe tolik směn, kolik chceš?
Jinak v 21.stoleti mi opravdu přijde vtipné, plánovat směny na papíře. Pokud ale víš, že to tak funguje, je potřeba se tam stavit, když se rozpis vyvesuje.
Pokud se to tohle léto najednou dělá jinak, asi mají brigádníků dost a pokryjí si směny tak, že jen vyvesi papír..
Nezlob se na kolegyni, ale na vedoucí, která tenhle systém provozuje. A možná na sebe, žes to neřešila s předstihem.

• Citovat
  • Upravit
16225
21.8.23 23:13
@Anonymní píše:
Ahojte,
7 let jsem chodila do jednoho podniku na brigádu. Byla jsem tam vždy spokojená a práci jsem si tam vždy plnila na 110%. Jenomže letos se mnou jedna kolegyně už podruhé vyběhla. Obě jsme studentky VŠ. Vedoucí mě na brigádu zavolala poprvé asi po týdnu prázdnin, došla jsem na směnu a poprvé byl udělán rozpis směn speciálně pro nás brigádníky, kde jsme se měli zapisovat na směny. Jenomže když jsem se já již po týdnu, co tam rozpis visel se k němu dostala, tak na všech příčkách, byla napsaná ta kolegyně a k ní na směnách byli už napsání ostatní brigádníci. Zbylo na mě jen pár směn, což se mi nikdy nestalo, vždy jsem byla v zápřahu celé prázdniny a tak mi to vyhovovalo. Vedoucí jsem řekla svůj názor, že mi to nepřijde fér a ona mi na to řekla, že to příště jak bude rozpis tak, že se to udělá jinak, aby jsme u toho rozpisu byli všichni brigádníci zároveň a nedošlo, tak znovu k tomuto problému, avšak dnes hádejte co se nestalo… Vedoucí udělala rozpis a hádejte komu šel první do rukou??? Na mě zůstaly z celého měsíce září 4 směny, což je úplně směšné… V ten moment se mi chtělo brečet křičet a já nevím co všechno… Já si fakt naivně myslela, že nějaká spravedlnost ve světě existuje a že se jde domluvit nějak. Každopádně je toho teď na mě moc, všechny vydělané peníze mi sotva pokryjí důležitou věc na kteroukoliv jsem šetřila, abych tak pomohla mým rodičům a jak jsem se vztekla, tak mě úplně bolelo na hrudi… Když teď na to promyslim, tak je mi z toho zle úplně. Jak by jste to řešili vy na mém místě? Já už nějak ani nemám sílu to řešit, protože tam už bylo teď za poslední dobu víc věcí, co se mě nelíbilo a tohle už byla taková ta třešnička na dortu. Já celkově jako přemýšlím, jak řešit takovou situaci… Jak prostě takové věci řešit v klidu a nějak tak vyrovnaně? :nevim: :?

Našla bych si něco jiného, když to tady evidentně nefunguje :nevim:

Kolik je tam brigádníků a kolik je směn? Tři směny? Každý den, nebo bez víkendů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
21.8.23 23:30

Neexistuje moznost, ze s tebou tak uplne nejsou spokojeni a timto te neprimo nuti, abys sama odesla?

• Citovat
  • Upravit
Tala20
21.8.23 23:33
@Anonymní píše:
Jak by jste to řešili vy na mém místě?

Nechápu proč dolejzáš k zaměstnavateli, který Ti nevyhovuje. Vedoucí na Tebe kašle - to snad poznáš? Vždyť jsi jen bezvýznamná a bezcenná brigádnice.

Nechápu proč o tom píšeš celý román. Mohlas to popsat ve třech větách, ale hlavně sis mohla odpovědět sama.

Příspěvek upraven 21.08.23 v 23:37

• Citovat
  • Upravit
Birds
21.8.23 23:34
@Svetluska55 píše:
Tak směny se plánuji dopředu.. ty ses před prázdninami nestarala o to, kdy budeš mít směny? Počítala jsi s tím, že přijdeš a bude tam přímo pro tebe tolik směn, kolik chceš?
Jinak v 21.stoleti mi opravdu přijde vtipné, plánovat směny na papíře. Pokud ale víš, že to tak funguje, je potřeba se tam stavit, když se rozpis vyvesuje.
Pokud se to tohle léto najednou dělá jinak, asi mají brigádníků dost a pokryjí si směny tak, že jen vyvesi papír..
Nezlob se na kolegyni, ale na vedoucí, která tenhle systém provozuje. A možná na sebe, žes to neřešila s předstihem.

Přijde mi, že jsi to nepochopila. Vedoucí pravděpodobně NEvyhlašuje přesný den, kdy bude viset rozpis na nástěnce. Ona ho prostě vytvoří a ihned předává tomu, kdo tam zrovna je, nebo se prostě začnou zapisovat lidi, kteří ho tam první uvidí.
A jelikož tam z předchozího rozpisu byla hlavně ta druhá studentka, tak ta si tam zapsala všechny směny, kdy může, což jsou skoro všechny. A na tuhle holku tady se nedostalo. To mi přijde docela nespravedlivé, potažmo zvláštní, vést to takovým způsobem…

• Citovat
  • Upravit
Birds
21.8.23 23:39

Ten nadpis Jaký postoj k životu zaujímáme, poněkud neladí s obsahem příspěvku. Ale budiž, podstatu chápu…

Upřímně, na tohle místo a zaměstnavatele bych se vykašlala. Jde JEN o brigádu. Je úplně jedno, v čem je zakopaný pes a kde je ten pravý důvod. Tohle přece nemáš zapotřebí. Nezjišťuj to, neplýtvej na to emoce, myšlenky a energii. Hoď to za hlavu, sedni k PC a hledej něco jiného.

Přistupovala bych k tomu tak, že je to zajímavá zkušenost. Toť vše, jde se dál. Nad takovými věcmi (kór brigádními) nemá smysl se pozastavovat. To je můj postoj.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
22.8.23 06:41

Tak můžeš si najít novou brigádu nebo si jinde udělat ještě jednu smlouvu a kombinovat to.
Chápu, co tě žere. Musím říct ale, že u nás je podobná praxe. Směny, které potřebujeme obsadit brigádníky na následující období, nabízíme jak přicházejí na směnu a oni si zapíšou, které se jim hodí. Je to nejjednodušší. Pokud chceš předejít situaci, kterou popisuješ, zkus vedoucí napsat dopředu, jak můžeš jít do práce a ona si tě může rovnou naplánovat, až bude tvořit ten rozpis. Zkus s ní taky promluvit o tom, že potřebuješ víc směn jako donedávna, jinak budeš muset jít jinam. Nevím, jak to má ta tvoje paní vedoucí, ale u nás dáváme rozhodně přednost osvědčeným lidem, které známe a mají u nás nějakou historii. Nechceme přijít o spolehlivé brigádníky.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
22.8.23 06:43
@Tala20 píše:
Nechápu proč dolejzáš k zaměstnavateli, který Ti nevyhovuje. Vedoucí na Tebe kašle - to snad poznáš? Vždyť jsi jen bezvýznamná a bezcenná brigádnice.

Nechápu proč o tom píšeš celý román. Mohlas to popsat ve třech větách, ale hlavně sis mohla odpovědět sama.

Ty už se jdi léčit, uleví se ti, věř mi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.23 07:43

@Stará známá praveze ještě mi volala ta vedoucí jestli se mnou můžou počítat na to léto před prázdninami a já jí řekla, že ano. Protože jsem chodila i přes školní rok kdy jsem mohla a nikdy žádný problém nebyl nic mi nikdo neřekl, práci si tam snažím plnit jak nejlíp umím. Kdyby mi řekli narovinu hele už tě nechceme nebo letos tolik směn mít nebudeš souhlasíš s tím a budeš chodit, tak se jim omluvim a řeknu, že ne, že bohužel potřebuju vydělat, co nejvíc peněz. :palec: já si naivně myslela, že když jsem o tom problému řekla už pri tom rozpisu směn na léto a ona se mnou souhlasila, tak že to je vyřešena věc a ty směny doženu teď v září ať mi aspoň zůstanou nějaké penízky na živobytí přes školní rok.

• Citovat
  • Upravit
8065
22.8.23 07:47
@Tala20 píše:

Hlavně ty tu cennost dokazuješ v každém příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
22.8.23 08:14

Si najdi jinou brigádu. Času máš nejspíš dost. :nevim: je to jenom" práce ". Ne smysl života :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
22.8.23 08:25
@Birds píše:
Přijde mi, že jsi to nepochopila. Vedoucí pravděpodobně NEvyhlašuje přesný den, kdy bude viset rozpis na nástěnce. Ona ho prostě vytvoří a ihned předává tomu, kdo tam zrovna je, nebo se prostě začnou zapisovat lidi, kteří ho tam první uvidí.
A jelikož tam z předchozího rozpisu byla hlavně ta druhá studentka, tak ta si tam zapsala všechny směny, kdy může, což jsou skoro všechny. A na tuhle holku tady se nedostalo. To mi přijde docela nespravedlivé, potažmo zvláštní, vést to takovým způsobem…

Chyba vedoucí, ktera se s tím nemaze, udela rozpis a vyvěsi ho. Těch brigadniku je tam vic, ne jen tyhle 2 slečny.
Evidentně je to vedoucí jedno, směny má obsazene, tak co.

• Citovat
  • Upravit
42360
22.8.23 08:29

Svět bude zase bohatší o dalšího vysokoškoláka, co se neumí vyjadřovat a ani za boha netrefí hlavní myšlenku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová