Příšerně cholerický partner

Unnamedm
21.8.23 23:59

Příšerně cholerický partner

Ahoj. Obracím se zde s mým problémem, neboť už jsem v úzkých a vůbec nevím, s kým tohle téma řešit. S rodiči to řešit nechci, poštvala je bych ne proti příteli. Jde o to, že můj přítel se začal neuvěřitelně projevovat v pravém světle. Ze začátku všechno krásný.. kytičky, bonboniery, výlety, lichotky. Najednou z ničeho nic se zacal chovat jako malý rozmazlený spratek. Na naši první dovolené na me poprvé zvýšil hlas, později i křičel a od te doby je to na denní bázi. Vzteka se kvůli každé prkotině. Jeho otec je to samé, pořad řve, kvůli všemu. Přítel se vzteka, když mu něčo nejde, když něco udělám špatně já.. nemá daleko k tomu mi začít nadávat.. vždy, když se pohadame, tak se mnou začne manipulovat, ze je to vše má vina. Když kvůli tomu brecim, tak jsem zase hysterka, co řeší kraviny a ubreceny děcko. Myslela jsem si, ze pomůže, když to proste budu ignorovat a odejdu pryč, ale to jsem zase uražený děcko.. absolutně nevím, jak to řešit. Když s nim o tom mluvím, i když má dobrou náladu.. vždycky odpoví, ze na me nikdy nekricel, ze byl “jen” neprijemnej a ze jsem něco udělala já a proto byl neprijemnej. Jsem z toho nešťastná. Nevím, co s tím.. nechci se rozchazet. Ve spoustě jiných věcech je hrozne fajn, jen ta jeho výbušnost je silena. Připadám si jak pubertak, kterého on vychovává. Má někdo nějaké rady jak na takového člověka? K psychologovi ho nedostanu, chybu si nikdy nepřizna.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35666
22.8.23 00:05
@Unnamedm píše:
Ahoj. Obracím se zde s mým problémem, neboť už jsem v úzkých a vůbec nevím, s kým tohle téma řešit. S rodiči to řešit nechci, poštvala je bych ne proti příteli. Jde o to, že můj přítel se začal neuvěřitelně projevovat v pravém světle. Ze začátku všechno krásný.. kytičky, bonboniery, výlety, lichotky. Najednou z ničeho nic se zacal chovat jako malý rozmazlený spratek. Na naši první dovolené na me poprvé zvýšil hlas, později i křičel a od te doby je to na denní bázi. Vzteka se kvůli každé prkotině. Jeho otec je to samé, pořad řve, kvůli všemu. Přítel se vzteka, když mu něčo nejde, když něco udělám špatně já.. nemá daleko k tomu mi začít nadávat.. vždy, když se pohadame, tak se mnou začne manipulovat, ze je to vše má vina. Když kvůli tomu brecim, tak jsem zase hysterka, co řeší kraviny a ubreceny děcko. Myslela jsem si, ze pomůže, když to proste budu ignorovat a odejdu pryč, ale to jsem zase uražený děcko.. absolutně nevím, jak to řešit. Když s nim o tom mluvím, i když má dobrou náladu.. vždycky odpoví, ze na me nikdy nekricel, ze byl “jen” neprijemnej a ze jsem něco udělala já a proto byl neprijemnej. Jsem z toho nešťastná. Nevím, co s tím.. nechci se rozchazet. Ve spoustě jiných věcech je hrozne fajn, jen ta jeho výbušnost je silena. Připadám si jak pubertak, kterého on vychovává. Má někdo nějaké rady jak na takového člověka? K psychologovi ho nedostanu, chybu si nikdy nepřizna.

To má jen jedno řešení. Pošli ho do oběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35666
22.8.23 00:05

Omyl 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unnamedm
22.8.23 00:07
@JancaS84 píše:
To má jen jedno řešení. Pošli ho do oběhu.

To prave nechci. Chci ten problém řešit a ne před nim utíkat.

• Citovat
  • Upravit
35666
22.8.23 00:08
@Unnamedm píše:
To prave nechci. Chci ten problém řešit a ne před nim utíkat.

Ale on to řešit nechce. Jen s ním ztrácíš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unnamedm
22.8.23 00:10
@JancaS84 píše:
Ale on to řešit nechce. Jen s ním ztrácíš čas.

Mne by stačilo se naučit na to reagovat. Je jasný, ze má problém.. Já jsem citlivá, všechno si moc beru, ale tohle vím, ze nezveličuju. Asi mu budu muset pohrozit rozchodem a uvidím, co to s nim udělá.

• Citovat
  • Upravit
4164
22.8.23 00:10

Rozejít by ses ale měla, tohle se bude postupně zhoršovat a z tebe bude uzlíček nervů, co zas nastane.

Zkus ho při jeho výlevu nahrát a pak mu to pustit, co ti k tomu řekne - pokud tě teda při tom nahrávání nepropleskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.8.23 00:11
@Unnamedm píše:
Mne by stačilo se naučit na to reagovat. Je jasný, ze má problém.. Já jsem citlivá, všechno si moc beru, ale tohle vím, ze nezveličuju. Asi mu budu muset pohrozit rozchodem a uvidím, co to s nim udělá.

Hrozit můžeš jen tím, co jsi odhodlaná splnit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unnamedm
22.8.23 00:12
@Karamba2020 píše:
Hrozit můžeš jen tím, co jsi odhodlaná splnit ;)

Jsem už na okraji veškerých sil, takže bych toho schopna byla.

• Citovat
  • Upravit
646
22.8.23 00:12

Tohle neni tvuj problem, tudiz ho nevyresis. To je jen a pouze jeho problem. Pryc, hned, tohle nema absolutne zadny smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.23 00:13

Já vím, že jsou v módě citáty, jak se dnes věci/vztahy neopravují, ale vyhazují, atd.

Ale tohle má své meze. Přežívat v něčem toxickém není ctnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
22.8.23 00:13

Ty chodis s mým mužem? :lol: hele ráda není. Můj manžel teda občas uzná, že přestřelil a omluví se. Občas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unnamedm
22.8.23 00:14
@Santa Juana píše:
Ty chodis s mým mužem? :lol: hele ráda není. Můj manžel teda občas uzná, že přestřelil a omluví se. Občas…

On se omluví, jen když si o to řeknu, abych “držela hubu”

• Citovat
  • Upravit
Unnamedm
22.8.23 00:15
@Santa Juana píše:
Ty chodis s mým mužem? :lol: hele ráda není. Můj manžel teda občas uzná, že přestřelil a omluví se. Občas…

Mohu se zeptat, jak ty jeho amoky prezivate, jak reagujete?

• Citovat
  • Upravit
34322
22.8.23 00:52
@Unnamedm píše:
Jsem už na okraji veškerých sil, takže bych toho schopna byla.

Jsi na okraji svych sil ted, kde budes za deset let? Za dvacet?
Davno za hranou.
Rozchod je jedine reseni. Jinak te to znici.

(Btw jak vypada matka pritele…?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová