Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Unnamedm píše:
Dnes jsem o tom mluvila s mamkou, ať o tom aspoň někdo ví.
Tak aspon to. Maminka z takovyho typka asi nadšená neni, ze? Hlavne prosim te, jakmile te i po tom dnesnim slibovacim rozhovoru zacne zase uzurpovat, zakazovat, rvat na tebe, seber svy saky paky a vysmahni od nej. Jinak se zacyklis v nekonecnem kolotoci teroru stridaneho se sypanim popele na hlavu a slibu, jak se bude snazit. Ty nam to tady evidentne neveris, ale ono to tak byva v takovych vztazich. Stejne jako nemuzes napravit notorickeho alkoholika, nemuzes dosahnou zmeny povahy u toho tveho. Normalni chlap na partnerku nerve, nezakazuje ji posezeni s kamaradkami, neponizuje ji. Ten tvuj normalni neni a nikdy nebude.
@Unnamedm když se nechceš rozcházet, tak to budeš muset překousávat, no. Většina ženských by se rozešla. Ráda žádná není. Budeš to mít celý život. Pak v tom budou žít děti a jednoho dne začnou řvát i ony po tobě.
@Unnamedm píše:
Ne, tohle už je jiný muž a bohužel mi zakazuje taky některé věci.
Nemám na muže štěstí
Buď sama. Nějakou delší dobu než jeden rok. Nauč se být sama se sebou. Partnera si hledej až potom a měj vysoké nároky. Dobře vybirej. Neber všechno, co dýchá.
@Unnamedm píše:
Dnes jsme spolu vedli hodně hluboký rozhovor. Řekl mi, ze se bude snažit svoje chování změnit. Řekla jsem mu, ze pokud ne, tak odchazim. Slíbil, ze pokud nedodrží svoji snahu se zlepšit, navštívíme společně psychologa.
Zbytečně prodlužuješ svoje trápení. On ti naslibuje cokoliv. I kdyby vzorně s psychologem spolupracoval, po výbuchu se ti omluvil, život přináší tolik nových situací, na které bude on reagovat vztekem. Měla jsem takového taky, prvních pár let byl miliónový (až na ty výjimky), ale potom čím dál horší, já vypsychlá, že jsem se doteď nevzpamatovala. No vydržela jsem to s ním dlouho, protože jsem uvažovala jako ty. On sliboval, omlouval se, plakal, ale vydrželo to vždy maximálně pár týdnů.
Tvůj je nesnesitelný už po pár měsících, prostě zbytečně plýtváš časem a energií a ničíš si psychické zdraví kvůli někomu, kdo za to nestojí.
Chápu, že na tohle si budeš muset přijít sama, jsi zamilovaná, věříš ve vás. Alespoň si s ním nepořizuj děti, to by bylo peklo.
Tato diskuse už pro mě ztrácí smysl. Všichni jí tady píšeme stejnou radu, že má zdrhat už teď, a zakladatelka nám nevěří. Holt si musí sama projít osobním peklickem s chlapem snů ![]()
Zakladatelko, on ti naslibuje hory doly, aby tě neztratil. Ale po nějakém období klidu, kdy se bude přemáhat, zase začne. A ty budeš označena za viníka, že jsi ho vyprovokovala, že ty za to můžeš. Buď tě sám obviní, nebo se obvinis ty sama. Protože budeš hledat chybu u sebe, budeš hledat důvod, proč je zase hrozný, a nebudeš hledat chybu v něm jako člověku, neboť on je vadný kus, bohužel. A tak pořád dokola. Chvíli bude zlatý, pak bude zase hnusný. A stále dokola dokolečka. Když tě taková představa budoucích let láká, jdi do toho. Není ti pomoci.. To teď jen říkáš, že ho pustíš k vodě, jakmile bude zase hnusný. Nepustis, protože bys to jinak udělala už teď.
@Dája999 píše:
Naprosto přesně.
Už @Giovanna1 přesně popsala, jak to funguje - lovebombing na začátku, zaháčkovat a pak může s úlevou odhodit přetvařování ( pro něj náročná část) a začít se chovat, jak je pro něj přirozené - fáze, kterou mají teď: zakazování, omezování, řev, napětí, vztekání.
Po „hluboké promluvě“ zase na chvíli zabere a pak už to jede…intervaly „budu se snažit“ se zkracují, ty tyranské prodlužují.
Až do kýženého stavu: už se nepokouší vzdorovat a funguje jak švýcarské hodinky, zpracovaná, poslušná. Ideálně uvázaná dítětem a s kontrolovaným přídělem financí - to jí prostor pro vyskakování si značně omezuje.Číst dvacetiletou kočku, do jakého naprostého průšvihu se žene, je zoufalá bezmoc, ale s tím těžko něco uděláme.
Všichni bez jediné výjimky jí sem píší to samé - nechce/nedokáže to vnímat, škoda. Mohla si ušetřit spoustu trápení.Kočko, já bych ti moc přála, abys teď měla léto plné radosti, kamarádů, zážitků a třeba i lásky
Jediné, co PROSÍM opravdu nedovol - aby tě odstřihl od tvé rodiny, jejich pomoc a podporu budeš potřebovat.místo toho, že děláš „terapeutku“ cholerickému magorovi.
Jinak, zakladatelko, jsi opravdu nezralá a labilní, což je špatně, protože reagovat v diskusi slovem : Blbko, je dost přes čáru…
dej se sama do pořádku! pak pochopíš, že sis našla vadný protějšek.. ale jelikož neslyšíš ani na dvacátou stejnou reakci, tak zbývá jen říct : Kdo chce kam…
Poslední taková mi skončila s vybitými zuby v autě, kdy jsem ji vezla na azylák, neměla klíče ani peníze, zamykal ji doma a bil.. začlo to úplně stejně… mega láskou přece! a že si sami vystačí! akorát už si ji zaháčkoval dítětem, takže byla navíc i bez prostředků, rodičák chodil na účet samozřejmě jemu… jestli ti ani tohle nestačí, tak k tomu nemám co dodat.
@Lucie_Sx píše:
Nebylo ti v lonske diskuzi 23..?
21 je jí od roku 2021. Má to tak někdo štěstí. ![]()
@Afrikana píše:
Tohle reseni nema, protoze on podle nej nic spatneho nedela. To bude jenom horsi a horsi. Prosvihla jsi to na zacatku, kdy ses jeste mohla pokusit si vymezit hranice a priteli jasne rict, ze na tebe rvat nebude. Me vubec nezajima, jestli je clovek cholerik, nebo ne. Na ME se proste rvat nikdy nebude. A tecka. Dospely ma mit naucene se ovladat a svou frustraci resit jinak nez jako rozmazlene batole. Pokud se mu nelibi neco, co delas, da se to komunikovat i rozumne. Ale pokud jeho chovani obsahuje i manipulaci, o ktere pises, tak je to proste psychicky tyran a z tebe bude casem nesebevedoma troska, ktera uveri tomu, ze si tohle chovani zaslouzi. Ne, nezaslouzis. Zdrhej, dokud muzes a neni v tom treba dite
@Unnamedm píše:
Ahoj. Obracím se zde s mým problémem, neboť už jsem v úzkých a vůbec nevím, s kým tohle téma řešit. S rodiči to řešit nechci, poštvala je bych ne proti příteli. Jde o to, že můj přítel se začal neuvěřitelně projevovat v pravém světle. Ze začátku všechno krásný.. kytičky, bonboniery, výlety, lichotky. Najednou z ničeho nic se zacal chovat jako malý rozmazlený spratek. Na naši první dovolené na me poprvé zvýšil hlas, později i křičel a od te doby je to na denní bázi. Vzteka se kvůli každé prkotině. Jeho otec je to samé, pořad řve, kvůli všemu. Přítel se vzteka, když mu něčo nejde, když něco udělám špatně já.. nemá daleko k tomu mi začít nadávat.. vždy, když se pohadame, tak se mnou začne manipulovat, ze je to vše má vina. Když kvůli tomu brecim, tak jsem zase hysterka, co řeší kraviny a ubreceny děcko. Myslela jsem si, ze pomůže, když to proste budu ignorovat a odejdu pryč, ale to jsem zase uražený děcko.. absolutně nevím, jak to řešit. Když s nim o tom mluvím, i když má dobrou náladu.. vždycky odpoví, ze na me nikdy nekricel, ze byl “jen” neprijemnej a ze jsem něco udělala já a proto byl neprijemnej. Jsem z toho nešťastná. Nevím, co s tím.. nechci se rozchazet. Ve spoustě jiných věcech je hrozne fajn, jen ta jeho výbušnost je silena. Připadám si jak pubertak, kterého on vychovává. Má někdo nějaké rady jak na takového člověka? K psychologovi ho nedostanu, chybu si nikdy nepřizna.
Hm že by si můj šéf z práce nabrnknul milenku? ![]()
@Denisa56 píše:
Tak aspon to. Maminka z takovyho typka asi nadšená neni, ze? Hlavne prosim te, jakmile te i po tom dnesnim slibovacim rozhovoru zacne zase uzurpovat, zakazovat, rvat na tebe, seber svy saky paky a vysmahni od nej. Jinak se zacyklis v nekonecnem kolotoci teroru stridaneho se sypanim popele na hlavu a slibu, jak se bude snazit. Ty nam to tady evidentne neveris, ale ono to tak byva v takovych vztazich. Stejne jako nemuzes napravit notorickeho alkoholika, nemuzes dosahnou zmeny povahy u toho tveho. Normalni chlap na partnerku nerve, nezakazuje ji posezeni s kamaradkami, neponizuje ji. Ten tvuj normalni neni a nikdy nebude.
No moje Mamka ho má rada.. i táta. Oni neví, jaký je v soukromý. Před nimi je vždycky vzorný
@lamicina píše:![]()
V každém příspěvku menim věk, aby na to náhodou nenarazil někdo známy popřípadě člověk o kterým příspěvek je a nepoznal, ze se jedna o me. Jednoduché
Možná jste asi stejnej psychopat co manipuluje ostatní.