Příšerně cholerický partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8050
22.8.23 07:53
@Unnamedm píše:
To prave nechci. Chci ten problém řešit a ne před nim utíkat.

Ten problém nevyřešíš. Ma takovou povahu a ta se nezmění, spíš naopak. Věkem a až bude víc problémů, tak se to bude zhoršovat. Pokud ti to nevyhovuje, pošli ho dal, jinak budeš pořád nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
22.8.23 08:23
@Unnamedm píše:
Ahoj. Obracím se zde s mým problémem, neboť už jsem v úzkých a vůbec nevím, s kým tohle téma řešit. S rodiči to řešit nechci, poštvala je bych ne proti příteli. Jde o to, že můj přítel se začal neuvěřitelně projevovat v pravém světle. Ze začátku všechno krásný.. kytičky, bonboniery, výlety, lichotky. Najednou z ničeho nic se zacal chovat jako malý rozmazlený spratek. Na naši první dovolené na me poprvé zvýšil hlas, později i křičel a od te doby je to na denní bázi. Vzteka se kvůli každé prkotině. Jeho otec je to samé, pořad řve, kvůli všemu. Přítel se vzteka, když mu něčo nejde, když něco udělám špatně já.. nemá daleko k tomu mi začít nadávat.. vždy, když se pohadame, tak se mnou začne manipulovat, ze je to vše má vina. Když kvůli tomu brecim, tak jsem zase hysterka, co řeší kraviny a ubreceny děcko. Myslela jsem si, ze pomůže, když to proste budu ignorovat a odejdu pryč, ale to jsem zase uražený děcko.. absolutně nevím, jak to řešit. Když s nim o tom mluvím, i když má dobrou náladu.. vždycky odpoví, ze na me nikdy nekricel, ze byl “jen” neprijemnej a ze jsem něco udělala já a proto byl neprijemnej. Jsem z toho nešťastná. Nevím, co s tím.. nechci se rozchazet. Ve spoustě jiných věcech je hrozne fajn, jen ta jeho výbušnost je silena. Připadám si jak pubertak, kterého on vychovává. Má někdo nějaké rady jak na takového člověka? K psychologovi ho nedostanu, chybu si nikdy nepřizna.

Nechceš se rozcházet, protože se upínáš na tu představu dokonalého partnera, kterou v tobě na začátku vytvořil. To se ale ještě zvládal ovládat a přetvařovat se. Teď teprve vidíš, jaký je - cholerický manipulátor. Ty chceš zpátky toho muže ze začátku, ale tím on ve skutečnosti není. Je na tobě, jak dlouho bude trvat, než si to uvědomíš. Jinak každý rozchod bolí, i ten ze špatného vztahu, to je normální a přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
22.8.23 09:17

@Unnamedm Já měl tohle v jednom vztahu a už bych to nesnesl. Že někdy někomu ujedou nervy, zvýší hlas je normální, ale aby se to dělo takhle často a bylo spojené s tím co popisuješ, to bych nedal… A pokud nejsi,,splachovací" typ, tak bych partnerovi řekl, ž na takové zacházení zvyklá nejsi a vadí ti to. A pokud by na takové upozornění nereagoval tím, že by se více kontroloval, tak bych z takového vztahu odešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.8.23 09:17

@Unnamedm pošli ho do oběhu. Co jako s ním? Pokud se nechceš rozejít, tak trp, protože tohle se nezlepší, ale bude jen hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.8.23 09:19
@Unnamedm píše:
To prave nechci. Chci ten problém řešit a ne před nim utíkat.

A jak to chceš řešit
Si myslíš, že lusknes prstem a on se změní? Ale to je nesmysl, on se nezmění. Je to jeho povaha. Buď ji přijmeš, nebo pochopíš, že zázraky se nedějí. Nemůžeš změnit podstatu člověka, kor když on v tom nevidí problém. Nebud naivní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unnamedm
22.8.23 09:33
@Lucie_Sx píše:
Jsi na okraji svych sil ted, kde budes za deset let? Za dvacet?
Davno za hranou.
Rozchod je jedine reseni. Jinak te to znici.(Btw jak vypada matka pritele…?)

Jeho matka je klidná. Ale po ni je jeho bratr

• Citovat
  • Upravit
Unnamedm
22.8.23 09:36
@smile_xxx píše:
@Unnamedm
To je ten stejný muž, který ti zakazoval se stýkat s kamarádkami atd.?

Ne, tohle už je jiný muž a bohužel mi zakazuje taky některé věci.
Nemám na muže štěstí

• Citovat
  • Upravit
Unnamedm
22.8.23 09:37
@Afrikana píše:
Tohle reseni nema, protoze on podle nej nic spatneho nedela. To bude jenom horsi a horsi. Prosvihla jsi to na zacatku, kdy ses jeste mohla pokusit si vymezit hranice a priteli jasne rict, ze na tebe rvat nebude. Me vubec nezajima, jestli je clovek cholerik, nebo ne. Na ME se proste rvat nikdy nebude. A tecka. Dospely ma mit naucene se ovladat a svou frustraci resit jinak nez jako rozmazlene batole. Pokud se mu nelibi neco, co delas, da se to komunikovat i rozumne. Ale pokud jeho chovani obsahuje i manipulaci, o ktere pises, tak je to proste psychicky tyran a z tebe bude casem nesebevedoma troska, ktera uveri tomu, ze si tohle chovani zaslouzi. Ne, nezaslouzis. Zdrhej, dokud muzes a neni v tom treba dite :kytka:

Už jsem mu několikrát řekla, ze na me rvát nebude, ale Vůbec to nerespektuje

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.23 09:56

Pryč..pryč..rychle pryč. Tohle lepší už nebude. Naopak se vše bude časem a věkem zhoršovat. Sama mam teď srovnání. Od podobného odcházim po 13 letech protože jsem našla konečně svojí pravou klidnou něžnou lásku. A vnímam ten rozdíl povah. Neuvěřitelný rozdíl mít vedle sebe hodného laskavého kliďase nebo cholerického labilního manipulanta který se umí vztekat přesně opravdu jak rozmazlené dítě a v jeho očích vždy za vše špatný může ten druhý.

• Citovat
  • Upravit
10185
22.8.23 10:04
@Unnamedm píše:
Ne, tohle už je jiný muž a bohužel mi zakazuje taky některé věci.
Nemám na muže štěstí

Co ti zakazuje? On ti nema vubec neco zakazovat, nejsi jeho majetek, ani podrizena, ani te nema na vychovani. Holka zlata, nesnaz se zachranit neco, co se zachranit neda. Jeho nezmenis a sebe znicis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Unnamedm
22.8.23 10:07
@Denisa56 píše:
Co ti zakazuje? On ti nema vubec neco zakazovat, nejsi jeho majetek, ani podrizena, ani te nema na vychovani. Holka zlata, nesnaz se zachranit neco, co se zachranit neda. Jeho nezmenis a sebe znicis.

Nesmím třeba na koncerty, s kamaradkama na drink.. zatímco on jede třeba na cely víkend pryč na festival

• Citovat
  • Upravit
24777
22.8.23 10:13

@Unnamedm po 18letech s „Nokem“ z Pelíšků ti radím jediné - ukonči to…

cholerický temperament se nezmění, nedá se v tom v klidu žít a už vůbec ne v klidu vychovávat děti! následky našich věčných hádek nyní sklízím v plodech od puberťaček…

já obvykle u jeho řevu přestala komunikovat a „provokovat“, aby se uklidnil co nejdřív, vzala jsem třeba psa a šla ven, protože v jiném pokoji si mě našel, bylo to kvůli všemu, úplně všemu!! vidlička, lednička, boty, nákup, cokoliv, cokokoliv, úplně cokoliv… klidně i v obchodě, před lidmi, na oslavě apod.

to prostě vydrží jen masochista…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
22.8.23 10:15
@Unnamedm píše:
Nesmím třeba na koncerty, s kamaradkama na drink.. zatímco on jede třeba na cely víkend pryč na festival

A to ti vyhovuje? Je zcela v pořádku říct: ne, takhle žít nechci, a pak řešit, jak to změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.8.23 10:17
@Unnamedm píše:
Jeho matka je klidná. Ale po ni je jeho bratr

Slo mi o to, jak snasi souziti s tim otcem dlouhe roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33492
22.8.23 10:24
@Unnamedm píše:
Ahoj. Obracím se zde s mým problémem, neboť už jsem v úzkých a vůbec nevím, s kým tohle téma řešit. S rodiči to řešit nechci, poštvala je bych ne proti příteli. Jde o to, že můj přítel se začal neuvěřitelně projevovat v pravém světle. Ze začátku všechno krásný.. kytičky, bonboniery, výlety, lichotky. Najednou z ničeho nic se zacal chovat jako malý rozmazlený spratek. Na naši první dovolené na me poprvé zvýšil hlas, později i křičel a od te doby je to na denní bázi. Vzteka se kvůli každé prkotině. Jeho otec je to samé, pořad řve, kvůli všemu. Přítel se vzteka, když mu něčo nejde, když něco udělám špatně já.. nemá daleko k tomu mi začít nadávat.. vždy, když se pohadame, tak se mnou začne manipulovat, ze je to vše má vina. Když kvůli tomu brecim, tak jsem zase hysterka, co řeší kraviny a ubreceny děcko. Myslela jsem si, ze pomůže, když to proste budu ignorovat a odejdu pryč, ale to jsem zase uražený děcko.. absolutně nevím, jak to řešit. Když s nim o tom mluvím, i když má dobrou náladu.. vždycky odpoví, ze na me nikdy nekricel, ze byl “jen” neprijemnej a ze jsem něco udělala já a proto byl neprijemnej. Jsem z toho nešťastná. Nevím, co s tím.. nechci se rozchazet. Ve spoustě jiných věcech je hrozne fajn, jen ta jeho výbušnost je silena. Připadám si jak pubertak, kterého on vychovává. Má někdo nějaké rady jak na takového člověka? K psychologovi ho nedostanu, chybu si nikdy nepřizna.

Achjooo, další :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová