Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Unnamedm píše:
Bude me trestat mlcenim.
Trestat?
Pane jo, holka seber rozum a ukonči to, řítíš se do pořádnýho maléru. Řekni to rodičům, nemusíš se stydět. Opravdu to udělej. Teď ti zakazuje někam chodit, za chvilku ti zakáže se s kýmkoliv bavit. I s rodičema. Úplně tě odřízne. Utni to, dokuď je čas. Jsi mladá, máš se bavit, užívat života, ne sedět doma a poslouchat takovýho zmetka. Vzala sis něco z týhle diskuze? Jak to vidíš dál?
@Unnamedm píše:
Bude me trestat mlcenim.
heej kočko, jestli to i po přečtení diskuze a jednoznačné shodě zde, vidíš stále stejně, naklusej k psychologovi Ty a to pronto. Sebe řešit můžeš, tak věnuj energii sobě. Tenhle týpeček Ti rozežere duši zaživa a budeš muset pro sebe shánět psychiatra. Vím o čm píšu zažila jsem. Mýmu týpečkovi je už přes 50 a každá jeho partnerka skončila z něj na psychiatrii a když od něj dokázala odejít „zázračně“ se uzdravila. Radši adoptuj psa nebo kočku jestli máš spasitelský komplex.
@Unnamedm píše:
Bude me trestat mlcenim.
Prosim te, muzes napsat, co je na nem tak uzasneho, ze jsi schopna všechno tohleto snaset? Vzdyt to neni k ziti. Leda by sis v tom svym zpusobem libovala a byla rada za tu politovanihodnou chudinku. Jsou takove typy zen. Trpi, stezuji si a k picitu uspokojeni jim staci, kdyz se okoli zabyva jejich problemy a lituje je. Nerikam, ze ty jsi taky taková, ale dej si pozor, abys do tohohle modu nespadla. Protoze to je uz fakt prusvih, ono nikoho nebavi porad utesovat, kdyz vidi, ze druha strana se nesnazi tu situaci zmenit. Svuj zivot mas ve svych rukou, ne v jeho. On je pro tebe velky omyl, neni to ostuda, zes mu zpocatku uverila, to se stava casto. Ostuda je v tom zustavat i kdyz je ti jasne, ze ti tenhle vztah zivotni stesti neprinese. Jsi mladinka, vsechno mad pred sebou, nezahrabavej se nekam pod zem jenom kvuli tomu, ze on ma potrebu te ovladat. Odejdi od nej co nejdriv.
Tak to je síla. Na straně dvě této diskuse je můj příspěvek, ve kterém jsem vysvětlovala, proč se máš zakladatelko s tím svým pritelickem rozejít. A čtu diskusi dál, jak se vyvíjí, a jsem zděšená. Je to ještě horší, než jsem si myslela. Zakladatelko, zdrhej od něho okamžitě. Já vím, že jsi do něho poblázněná až hrom. Jenže to pro šťastný partnerský život nestačí. Jak ti tu už někdo psal, ty jsi zamilovaná do iluze chlapa, kterou on na začátku vytvořil, když byl v první fázi milionový, dárečky, pozornost atd. Tím si tě omotal kolem prstu. A až teď ukazuje, jaký opravdu je. Ty miluješ toho muže ze ZAČÁTKU vašeho vztahu. Jenže ten muž neexistuje, to byla jenom jedna velká ILUZE. To, jak se chová teď, to je ON. Takový on opravdu JE a BUDE. Kdyby se takto k tobě začal chovat už na prvním vašem rande, začala bys s ním chodit? Nezačala, že jo?! Ritis se do průšvihu.
@arinecka píše:
Trestat?Pane jo, holka seber rozum a ukonči to, řítíš se do pořádnýho maléru. Řekni to rodičům, nemusíš se stydět. Opravdu to udělej. Teď ti zakazuje někam chodit, za chvilku ti zakáže se s kýmkoliv bavit. I s rodičema. Úplně tě odřízne. Utni to, dokuď je čas. Jsi mladá, máš se bavit, užívat života, ne sedět doma a poslouchat takovýho zmetka. Vzala sis něco z týhle diskuze? Jak to vidíš dál?
@arinecka píše:
Trestat?Pane jo, holka seber rozum a ukonči to, řítíš se do pořádnýho maléru. Řekni to rodičům, nemusíš se stydět. Opravdu to udělej. Teď ti zakazuje někam chodit, za chvilku ti zakáže se s kýmkoliv bavit. I s rodičema. Úplně tě odřízne. Utni to, dokuď je čas. Jsi mladá, máš se bavit, užívat života, ne sedět doma a poslouchat takovýho zmetka. Vzala sis něco z týhle diskuze? Jak to vidíš dál?
Dnes jsme spolu vedli hodně hluboký rozhovor. Řekl mi, ze se bude snažit svoje chování změnit. Řekla jsem mu, ze pokud ne, tak odchazim. Slíbil, ze pokud nedodrží svoji snahu se zlepšit, navštívíme společně psychologa.
@Unnamedm píše:
Dnes jsme spolu vedli hodně hluboký rozhovor. Řekl mi, ze se bude snažit svoje chování změnit. Řekla jsem mu, ze pokud ne, tak odchazim. Slíbil, ze pokud nedodrží svoji snahu se zlepšit, navštívíme společně psychologa.
Tak hodne stesti, evidentne potrebujes padnout az na dno, aby ti to doslo. On se nezmeni a kdyz, tak jenom na chvili, aby te uchlacholil a nefrnkla jsi mu. On totiz moc dobre vi, ze najit holku, ke ktere se bude chovat jako k onuci a ona ho i pres to bude milovat, tak snadne neni. A tebe uz si ulovil, uz si te vari, takove prace mu to dalo, vis, jak pro nej muselo byt narocne se zpocatku pretvarovat a ovladat? On to nechce absolvovat znovu, bude se snazit te udrzet za kazdou cenu. Slibit ti muze cokoli, tobe to staci. Ach jo, holka holka, kdybys byla moje dcera, sbalila bych te a odtahla od nej. Zahrabavas se. Ale prju ti fakt uprimne hodne stesti a at ty oci otevres co nejdriv.
@Denisa56 píše:
Tak hodne stesti, evidentne potrebujes padnout az na dno, aby ti to doslo. On se nezmeni a kdyz, tak jenom na chvili, aby te uchlacholil a nefrnkla jsi mu. On totiz moc dobre vi, ze najit holku, ke ktere se bude chovat jako k onuci a ona ho i pres to bude milovat, tak snadne neni. A tebe uz si ulovil, uz si te vari, takove prace mu to dalo, vis, jak pro nej muselo byt narocne se zpocatku pretvarovat a ovladat? On to nechce absolvovat znovu, bude se snazit te udrzet za kazdou cenu. Slibit ti muze cokoli, tobe to staci. Ach jo, holka holka, kdybys byla moje dcera, sbalila bych te a odtahla od nej. Zahrabavas se. Ale prju ti fakt uprimne hodne stesti a at ty oci otevres co nejdriv.
Jestli ty sliby dodrží ukáže čas. Když se to nezmění, jsem připravena odejít.
@Denisa56 píše:
Naprosto přesně.
Už @Giovanna1 přesně popsala, jak to funguje - lovebombing na začátku, zaháčkovat a pak může s úlevou odhodit přetvařování ( pro něj náročná část) a začít se chovat, jak je pro něj přirozené - fáze, kterou mají teď: zakazování, omezování, řev, napětí, vztekání.
Po „hluboké promluvě“ zase na chvíli zabere a pak už to jede…intervaly „budu se snažit“ se zkracují, ty tyranské prodlužují.
Až do kýženého stavu: už se nepokouší vzdorovat a funguje jak švýcarské hodinky, zpracovaná, poslušná. Ideálně uvázaná dítětem a s kontrolovaným přídělem financí - to jí prostor pro vyskakování si značně omezuje.
Číst dvacetiletou kočku, do jakého naprostého průšvihu se žene, je zoufalá bezmoc, ale s tím těžko něco uděláme.
Všichni bez jediné výjimky jí sem píší to samé - nechce/nedokáže to vnímat, škoda. Mohla si ušetřit spoustu trápení.
Kočko, já bych ti moc přála, abys teď měla léto plné radosti, kamarádů, zážitků a třeba i lásky
místo toho, že děláš „terapeutku“ cholerickému magorovi.
Jediné, co PROSÍM opravdu nedovol - aby tě odstřihl od tvé rodiny, jejich pomoc a podporu budeš potřebovat. ![]()
@Unnamedm píše:
Aha, takze si mu rekla, ze kdyz se nezmeni, tak odejdes. On se bude snazit svoje chovani zmenit, a kdyz to nedodrzi, tak navstivite psychologa. To jako proc? Kdyz to nedodrzi, tak mas ty dodrzet co jsi rekla, a odejdes. K psychologovi si pak muze jit sam. Stuj si za tim, co rikas.
@Unnamedm píše:
Jestli ty sliby dodrží ukáže čas. Když se to nezmění, jsem připravena odejít.
Ztracis cas. Ale vsechno tady uz receno bylo. Tak jen posledni poznamka. To, jak se projevuje, je on, jeho povaha v kombinaci s naucenym chovanim. Musel by zmenit svou podstatu. A to proste mozne neni. On zvladne se nejakou dobu ovladat, ale nikdy natrvalo. Bude chvili hodnej, ty se uchlacholis, pak kvuli necemu vybuchne a ty si reknes, no tak mu ujely nervy, to bude zas dobry. A intervaly mezi vybuchy se budou zkracovat a ty budes ta spatna, protoze nebudes chapat, jak je to pro nej narocne, ze se snazi a dela to pro tebe. Skoda, ze tyhle zkusenosti jsou neprenosne a kazda si ten cumacek musi nabit sama. Tvuj partner je cholerik, despota a uzurpator. Takovej se v hodneho, laskyplneho andela natrvalo nikdy nezmeni.
@Unnamedm píše:
Bude me trestat mlcenim.
Jsi troll.
Skutecna obet netusi, ze mlceni je trest.
Ale bere to jako „jezis co jsem udelala spatne, ze se mnou nemluvi“.
@Lucie_Sx píše:
Jsi troll.Skutecna obet netusi, ze mlceni je trest.
Ale bere to jako „jezis co jsem udelala spatne, ze se mnou nemluvi“.
Nejsem žádný troll, jen mám psychologii ve škole. Nejlepší jsou lidi, který h….. ví a ještě se snaží tvrdit, ze si to dotyčná osoba vymyslela.
@Denisa56 píše:
Ztracis cas. Ale vsechno tady uz receno bylo. Tak jen posledni poznamka. To, jak se projevuje, je on, jeho povaha v kombinaci s naucenym chovanim. Musel by zmenit svou podstatu. A to proste mozne neni. On zvladne se nejakou dobu ovladat, ale nikdy natrvalo. Bude chvili hodnej, ty se uchlacholis, pak kvuli necemu vybuchne a ty si reknes, no tak mu ujely nervy, to bude zas dobry. A intervaly mezi vybuchy se budou zkracovat a ty budes ta spatna, protoze nebudes chapat, jak je to pro nej narocne, ze se snazi a dela to pro tebe. Skoda, ze tyhle zkusenosti jsou neprenosne a kazda si ten cumacek musi nabit sama. Tvuj partner je cholerik, despota a uzurpator. Takovej se v hodneho, laskyplneho andela natrvalo nikdy nezmeni.
Dnes jsem o tom mluvila s mamkou, ať o tom aspoň někdo ví.
@Unnamedm píše:
Nejsem žádný troll, jen mám psychologii ve škole. Nejlepší jsou lidi, který h….. ví a ještě se snaží tvrdit, ze si to dotyčná osoba vymyslela.
Jo, vymyslela.