Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, už jsem tady psala ve více diskuzích. Měla jsem tohle skoro rok v kuse. pomohla mi psychoterapie a čas. Kdyztak mi napiš zprávu a napíšu ti více, i situace kde se mi dělalo zle. Nechci to moc vypisovat tady, jsou tady známí ![]()
Ahoj musim rict ze mam to same, ale bojim se jit k doktorce, mam strach z odmitnuti, kdyz spim budim se cela z pocena, mam strach chodit do prace a to vyvolalo u me zmeny v mem zivote, novy pritel, ztrata nekoho na kom my zalezelo, novy bydleni, a ver ze furt to v sobe dusim a je to cim dal horsi kazdy den a uz to dlouho nevydrzim a budu muset take k psycholozce ale prasky nechci
nevedela jsem ze neco takovyho se muze stat a hlavne to mam trauma z detstvi
umrti mamky a babicky na vlastni oci, sikana, nepamatuju si detstvi jen samou tmu.. atd ![]()
Zdravím všechny, začalo to nějak po covidu.

Či jak jste se z toho dostaly?
Dlouhodobý stres, nové zaměstnání, nový přítel, bydlení.
V roce 2021 mi začalo být divně, hlavně v obchodech, kinech… vždy jsem se musela aspoň trošku napít (alkoholu) abych zvládla třeba více lidí.
Pak chvíli nic a minuly rok mi začalo být dost zle v restauracích, po jídle jak kdybych snědla kámen, pocit na zvracení, omdleni.
Pal zase chvíli klid.
Před 3 týdny to vygradovalo po traumatu kdy jsem viděla blízkou osobu zemřít.
Od té doby mám strach že se pozvracím, omdlím. Milovala jsem jezdit autem, teď se tomu vyhýbám protože se mi udělalo tak špatně v autě že mi přítel musel zastavit a já to musela rozdýchat..,( když jsem já ridic tak mi to tolik nevadí) miluju jídlo, teď se bojím sníst i rohlík abych náhodou ho nevyzvracela či třeba neomdlela
Nic mi nedělá radost, jsem permanentně unavená, hrozný.
Další pondělí jdu k psychiatričce, na návštěvu už se těším s tím že mi pomůže.
A to máme za 14 dni letět do Egypta, nehorázný strach z letu že to nezvládnu.
Achjo, myslíte že už je to nějaká porucha? Nezažila jste to některá?
Děkuji Vám moc za odpověď.