Závistivý lidé - práce

Anonymní
24.8.23 23:21

Závistivý lidé - práce

Hezký večer. Chtěla bych vás poprosit o radu, povzbuzení, vaši zkušenost. Bohužel se nemám komu svěřit a začínám být zoufalá. Není to tak dlouho, co jsem po velmi dlouhém čase zvažování, začala podnikat. Práce je úžasná a dělám co mě baví. Ale bohužel jsem už za tak krátkou dobu potkala tolik závistivých a zlých lidí, že si říkám, že jsem neměla začít…bojím se, že tyto lidi neustojím. Asi nejsem dostatečný dravec. Jsem poctivá a to samé čekám od druhých. Velmi těžce nesou jejich řeči, pomlouvání a v neposlední řadě házení klacku pod nohy. Není to jen od lidí „kolemjdoucích“, jsou to lidé, kteří jsou v obci na nejvyšších místech. A o to víc mě to mrzí, protože bych čekala spíše podporu občana. Mám pocit, že se brzo utrápím a tímto tempem podnikání zabalím dřív, než začne. Můžete mi prosím poradit, kdo byl v podobné situaci, jak čelit zlým lidem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2090
25.8.23 00:24

Hele, s tímto mám velmi bohaté zkušenosti s lidmi od nás ze vsi. Když budeš chtít písnu zprávu, aspoň se třeba pobavíš, jak absurdní lidé někdy dokážou být. Mimochodem já jsem za ty lekce od nich teď vděčná…naučí tě to mít ostřejší lokte a nebát se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 00:34
@Anonymní píše:
Hezký večer. Chtěla bych vás poprosit o radu, povzbuzení, vaši zkušenost. Bohužel se nemám komu svěřit a začínám být zoufalá. Není to tak dlouho, co jsem po velmi dlouhém čase zvažování, začala podnikat. Práce je úžasná a dělám co mě baví. Ale bohužel jsem už za tak krátkou dobu potkala tolik závistivých a zlých lidí, že si říkám, že jsem neměla začít…bojím se, že tyto lidi neustojím. Asi nejsem dostatečný dravec. Jsem poctivá a to samé čekám od druhých. Velmi těžce nesou jejich řeči, pomlouvání a v neposlední řadě házení klacku pod nohy. Není to jen od lidí „kolemjdoucích“, jsou to lidé, kteří jsou v obci na nejvyšších místech. A o to víc mě to mrzí, protože bych čekala spíše podporu občana. Mám pocit, že se brzo utrápím a tímto tempem podnikání zabalím dřív, než začne. Můžete mi prosím poradit, kdo byl v podobné situaci, jak čelit zlým lidem?

V takové situaci jsem pořád. Závist je na denodenním poradku. Jak na vesnici, tak v praci. Ja nepracuji, ale manzel ma firmu. Reknu ti to takhle: Lidi ti nic nedaji, opravdu ne. A dravá zacni byt, protoze do budoucna se ti to bude velmi hodit! Bez toho se neobejdes, jinak klesnes na mysli a tim padem psychika poleví a vse muze jit do kopru. Bud sebevedoma a delej vse podle svýho nejlepsiho vedomi a svedomi. Vysledky se dostavi, ale kdyz se budes zaobirat lidma co kdo rekl, nebo jak na tebe koukaji, zlomi te to. Bud silna! :srdce: Z tveho psani citim, ze jsi citliva duse. Nikdo z tech lidi te zivit nebude, musis je proste vypustit a zit z tech co ti to prejou a jsou normalni, takovyma se obklopuj. Aspon to zkus. Lidi jsou mrchy a a zvlast tady u nas se uspech neodpousti. Dalsi faktor je i ten, ze lidem se nedari a jsou frustrovany. Covid, valka zdrazovani. Neber si to tolik osobne, ver mi :srdce: preji at se dari :kytka:

• Citovat
  • Upravit
445
25.8.23 01:37

Jediné co můžu poradit, neber si to osobně, oni jsou nešťastní, frustrovaní a mají potřebu závidět a podle toho se chovají. A klacky pod nohy od vedení obce? Tam tuplem, jak sis to dovolila, podnikat :-). Drž se toho co Tě baví, dělej to poctivě a výsledky se dostaví, na zlé jazyky se můžeš z vysoka vykašlat. A jak se zbavit toho, že Ti vadí, že Tě někdo pomlouvá? To vadí každému, ale není to že by bylo něco špatně s Tebou, něco je špatně s mina a spíš je polituj a jdi dál. A neboj se, nejsi v tom sama, je to takový normální vesnický kolorit zapšklých závistivých lidí. A vedení obce co si myslí, že rozhoduje o všem, udělej a dolož co po Tobě žádají a pokud máš pocit, že je to přes čáru, není od věci se za pár kaček poradit s právníkem co ještě je a co už není úplně v pořádku. Připrav se na různé kontroly a víc Ti nemůžou. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
25.8.23 02:48

Někteří lidé to prostě mají v povaze. Oni k tomu nemají odvahu, nebo mají strach začít s něčím jiným a novým, v neposlední řadě taky ne každý je schopný dotáhnout se dál. Znám podnikatele, kteří měli nelehké začátky, vydrželi a zůstali normálními lidmi. A jsou i tací, kteří od začátku, kdy nikdo ani oni nemohl vědět, kam to s živností vůbec přivedou, se nosili jako pávi už jen pro ten samotný fakt, že přestali být zaměstnanci. Začali se bratříčkovat pouze s těmi bohatými a úplně se otočili od těch, co jim donedávna byli dobří.
No a zrovna tak je to s těmi, co nepodnikají. Najdou se pomlouvači a závistivci, kteří by nikdy podnikat nemohli, protože by neopustili své místo v práci a nešli do rizika. Nemůžeš ale kvůli takovým všeho nechat a vycouvat do role zaměstnance. Rozhlidni se kolem sebe, jak lidí začínali z ničeho a kolikrát to dotáhli k tak úspěšným koncům, že by to nikdo nebyl řekl. Šla jsi do toho, nevzdávej to zbytečně brzy. Konečně, zabalit to přece můžeš vždycky, ne. A ujišťuji tě, že lidi té pomluví stejně, tak jako tak. Byla jsem vždycky zaměstnancem. Nemám ty ambice, dokonce ani tu kuráž a už vůbec ne zájem podnikat. Moje práce mě ale vždycky bavila, jak byla nějaká nová věc, hned jsem se zajímala, co přinese a jak ji vyzkoušet a posunout se dál. Na mém pracovišti už zůstaly samé nové tváře, nikdo si neuvědomí, že to co ono jsem tam uvedla do praxe já…a nikoho to nezajímá. A kolikrát jsem pocítila klacek pod nohama od někoho, do koho bych to neřekla. A i přesto jsem dělala podle nejlepšího vědomí a svědomí dál. Přece se nesnížím k tomu, být průměrná, když mám na víc. Přece se nepovezu schovaná v davu bez přínosu, bez nápadů, bez ochoty udělat něco navíc jen kvůli závistivci, který chodí do práce jen proto, aby někde pracoval?
Jdi svou cestou, a nech lidi mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
25.8.23 05:47
@Anonymní píše:
Hezký večer. Chtěla bych vás poprosit o radu, povzbuzení, vaši zkušenost. Bohužel se nemám komu svěřit a začínám být zoufalá. Není to tak dlouho, co jsem po velmi dlouhém čase zvažování, začala podnikat. Práce je úžasná a dělám co mě baví. Ale bohužel jsem už za tak krátkou dobu potkala tolik závistivých a zlých lidí, že si říkám, že jsem neměla začít…bojím se, že tyto lidi neustojím. Asi nejsem dostatečný dravec. Jsem poctivá a to samé čekám od druhých. Velmi těžce nesou jejich řeči, pomlouvání a v neposlední řadě házení klacku pod nohy. Není to jen od lidí „kolemjdoucích“, jsou to lidé, kteří jsou v obci na nejvyšších místech. A o to víc mě to mrzí, protože bych čekala spíše podporu občana. Mám pocit, že se brzo utrápím a tímto tempem podnikání zabalím dřív, než začne. Můžete mi prosím poradit, kdo byl v podobné situaci, jak čelit zlým lidem?

Zavidi ti ten elán, ty schopnosti. Že jsi něco dokázala a s něčím začala. Když oni zůstávají pořád těma nulama kterými byli, jsou a vždycky budou, jelikož jsou příliš líní a neschopní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14885
25.8.23 06:16

Čerpej energii z přátel, rodiny. Nad hlupáky nepřemýšlej, pokud ti vyloženě neškodí. Pak bych to řešila v mezích zákona. A usmívej se. To je nejlepší zbraň na nevraživost druhých :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
25.8.23 06:42
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:

Závist je prostě lidská vlastnost a musíš se k tomu postavit tak, že oni si tím kompenzují svou neschopnost a nechut cokoliv změnit, prostě jsou líní a postrádají tu odvahu, trn drive. :nevim:

Mám trochu jinou zkušenost. V období rozvodu jsem hodně přibrala, po seznámení s dneska už expřítelem jsem začala hubnout. Zhuba jsem zpátky na své a to cca 20kg. Z velikosti L - XL jsem se vrátila na své S - XS. A vidět to bylo :zed: :zed: Manželka přítelovo kamaráda naprosto v klidu v reakci, když mě její manžel pochválil, prohlásila, že si teda fakt nevšimla :mrgreen: :mrgreen:
Následně začala mít kecy, že ona se teda ráda nají, protože jídlo je grunt apod. hemzy.
Ze začátku mě to mrzelo, ale pak jsem pochopila, že jen závidí, že samotné se jí hubnout nedaří. Měla v té době asi 100kg :nevim:

Od té doby se na závist dívám jinak.

Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.8.23 09:45
@Anonymní píše:
V takové situaci jsem pořád. Závist je na denodenním poradku. Jak na vesnici, tak v praci. Ja nepracuji, ale manzel ma firmu. Reknu ti to takhle: Lidi ti nic nedaji, opravdu ne. A dravá zacni byt, protoze do budoucna se ti to bude velmi hodit! Bez toho se neobejdes, jinak klesnes na mysli a tim padem psychika poleví a vse muze jit do kopru. Bud sebevedoma a delej vse podle svýho nejlepsiho vedomi a svedomi. Vysledky se dostavi, ale kdyz se budes zaobirat lidma co kdo rekl, nebo jak na tebe koukaji, zlomi te to. Bud silna! :srdce: Z tveho psani citim, ze jsi citliva duse. Nikdo z tech lidi te zivit nebude, musis je proste vypustit a zit z tech co ti to prejou a jsou normalni, takovyma se obklopuj. Aspon to zkus. Lidi jsou mrchy a a zvlast tady u nas se uspech neodpousti. Dalsi faktor je i ten, ze lidem se nedari a jsou frustrovany. Covid, valka zdrazovani. Neber si to tolik osobne, ver mi :srdce: preji at se dari :kytka:

Pod to se mohu podepsat a fakt nic nebal a kvuli necemu tak hnusnymu jako jsou lidi uz vubec ne, protoze v klas. praci na ne narazis taky, neuteces pred nima, pokud nechces zit nekde hluboko v pralese; vzdyt je tady nedavno zalozena diskuse jedne zle zavistivky, jak sleduje svyho kolegu v praci, ktery umi delegovat praci svemu tymu.

Jsi sikovna, kdyz se ti podnikat dari a ten plebs, co ti zavidi sr nauc mit v pate a prehlizej jak sire lany.
A ano na urade ve vedeni obce jdou ti nejvetsi slizsti hadove, jinak jako normalni lidi by totoz nemeli sanci se fistat mezi sobe rovne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14885
25.8.23 10:04
@Ahep píše:
Pod to se mohu podepsat a fakt nic nebal a kvuli necemu tak hnusnymu jako jsou lidi uz vubec ne, protoze v klas. praci na ne narazis taky, neuteces pred nima, pokud nechces zit nekde hluboko v pralese; vzdyt je tady nedavno zalozena diskuse jedne zle zavistivky, jak sleduje svyho kolegu v praci, ktery umi delegovat praci svemu tymu.Jsi sikovna, kdyz se ti podnikat dari a ten plebs, co ti zavidi sr nauc mit v pate a prehlizej jak sire lany.
A ano na urade ve vedeni obce jdou ti nejvetsi slizsti hadove, jinak jako normalni lidi by totoz nemeli sanci se fistat mezi sobe rovne!

Vážně? U nás v obci je starosta i místo starosta fajn, taktéž v okresním městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.8.23 10:07
@Kfětoslava píše:
Vážně? U nás v obci je starosta i místo starosta fajn, taktéž v okresním městě.

U nas ne, predstav si to a novy mlady starosta si navic stezejni fleky na mu jeste obsadil dalsimi vlivnymi rod. prislusniky, tak ted hrabou pekne pod sebe tam vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14885
25.8.23 10:14
@Ahep píše:
U nas ne, predstav si to a novy mlady starosta si navic stezejni fleky na mu jeste obsadil dalsimi vlivnymi rod. prislusniky, tak ted hrabou pekne pod sebe tam vsichni.

Ano, je to možné. Ale není to tak všude. Představ si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
25.8.23 10:23
@Anonymní píše:

Podpora v podnikání od obce, ty jsi vtipálek :D Uvědom si, že do vedoucích pozic se vždy cpou hlavně lidé, co by se jinak neuživili a politika od komunální po nejvyšší úroveň je procpaná lidmi, kteří kdyby měli sami něco samostatně dělat, tak chcípnou hlady. Spousta z nich musela strčit hlavu do nejednoho análu, aby se vyšplhali a teď přijdeš ty, předvádíš jim, že se jde samostatně uživit, aniž bys ohýbala hřbet a čekáš, že se jim to bude líbit? Leda by z tvého podnikání také něco měli, to by byla hned jiná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
25.8.23 10:34
@Anonymní píše:

Pokud tě práce naplňuje, baví, jsi v ní úspěšná, je to krásně a moc ti to přeji.
Co si o tobě budou myslet jiní by nemělo být to, co ti zabrání ve vlastním štěstí a úspěchu. Závist, nepřejícnost cizích lidí by ti nikdy neměla být překážkou k sebenaplnění.
A určitě jsou i lidé, kteří ti tak, jako třeba já, úspěch, štěstí přejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
25.8.23 11:23

Jsi tak dobrá, že máš svoje haters. 8) Nenech se tím položit, tohle je fakt bohužel všude. Soustřeď se jen na svoje dobré výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová