Závistivý lidé - práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3807
25.8.23 12:58
@rmot píše:
Podpora v podnikání od obce, ty jsi vtipálek :D Uvědom si, že do vedoucích pozic se vždy cpou hlavně lidé, co by se jinak neuživili a politika od komunální po nejvyšší úroveň je procpaná lidmi, kteří kdyby měli sami něco samostatně dělat, tak chcípnou hlady. Spousta z nich musela strčit hlavu do nejednoho análu, aby se vyšplhali a teď přijdeš ty, předvádíš jim, že se jde samostatně uživit, aniž bys ohýbala hřbet a čekáš, že se jim to bude líbit? Leda by z tvého podnikání také něco měli, to by byla hned jiná…

Pod tohle bych se podepsala. Na obci sedí většinou neschopové, kteří by se mimo státní službu vůbec neuživili, tak závidí a snaží se podnikateli ukázat svoji důležitost a kdo je tady pán. K tomu nejraději všechno, co mohou rovnou zamítnou, protože si nechtějí přidělávat práci. Na ty musíš mít nervy a žaludek a neustále je otravovat, až je to přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 13:08

Můžeš nám popsat, jak jsou na tebe zlí a jak ti házejí klacky pod nohy? Pracuju ve státní správě a často se stane, že podnikatelé, zvlášť je to specialita malých živnostníků, nějak nechápu, že jsou zákony, vyhlášky a nařízení, který musí dodržovat a pokud se tak nestane, tak holt je k tomu tlačíme a v krajním případě i zavíráme provozy. Často někdo nechápe, že služby musí být ve schválených prostorách a to garáž prostě není. A pak jsou všichni okolo hrozně zlí a házejí těm chudinkám klacky pod nohy. Nezlob se, ale přijdeš mi dost labilní, tak nějak mám pocit, že je to trochu jinak. A k tomu vyjádření o neschopných lidech na obci…. Nechcete to někdo jít dělat? Zorientovat se ve vyhláškách, zákonech, do toho poslouchat stížnosti a nadávání občanů? Když vidím, co všechno to obnáší, tak se leckdy divím, že to lidi jdou dělat. V práci by si totiž vydělali stejně a nikdo by je neotravoval 24/7.

• Citovat
  • Upravit
14977
25.8.23 14:05
@Anonymní píše:
Pod tohle bych se podepsala. Na obci sedí většinou neschopové, kteří by se mimo státní službu vůbec neuživili, tak závidí a snaží se podnikateli ukázat svoji důležitost a kdo je tady pán. K tomu nejraději všechno, co mohou rovnou zamítnou, protože si nechtějí přidělávat práci. Na ty musíš mít nervy a žaludek a neustále je otravovat, až je to přestane bavit.

Náš starosta roky podnikal a uživil se tím docela dobře. Je vtipné, že v diskuzi o závisti a nepřejícnosti některé předvádíte naprosto to stejné, proti čemu brojíte. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
25.8.23 14:12
@Anonymní píše:
Hezký večer. Chtěla bych vás poprosit o radu, povzbuzení, vaši zkušenost. Bohužel se nemám komu svěřit a začínám být zoufalá. Není to tak dlouho, co jsem po velmi dlouhém čase zvažování, začala podnikat. Práce je úžasná a dělám co mě baví. Ale bohužel jsem už za tak krátkou dobu potkala tolik závistivých a zlých lidí, že si říkám, že jsem neměla začít…bojím se, že tyto lidi neustojím. Asi nejsem dostatečný dravec. Jsem poctivá a to samé čekám od druhých. Velmi těžce nesou jejich řeči, pomlouvání a v neposlední řadě házení klacku pod nohy. Není to jen od lidí „kolemjdoucích“, jsou to lidé, kteří jsou v obci na nejvyšších místech. A o to víc mě to mrzí, protože bych čekala spíše podporu občana. Mám pocit, že se brzo utrápím a tímto tempem podnikání zabalím dřív, než začne. Můžete mi prosím poradit, kdo byl v podobné situaci, jak čelit zlým lidem?

Můžeš rozepsat, jak Ti ti lidé hází klacky pod nohy?

A co sis představovala jako podporu obce?

Jinak mi přijdeš trochu neurotická, podnikání chce aspon trochu pevné nervy, je možné, že to pro Tebe nebude to pravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
25.8.23 14:13
@Anonymní píše:
Pod tohle bych se podepsala. Na obci sedí většinou neschopové, kteří by se mimo státní službu vůbec neuživili, tak závidí a snaží se podnikateli ukázat svoji důležitost a kdo je tady pán. K tomu nejraději všechno, co mohou rovnou zamítnou, protože si nechtějí přidělávat práci. Na ty musíš mít nervy a žaludek a neustále je otravovat, až je to přestane bavit.

@admin

Neoprávněný anonym, prosím odtajnit, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
25.8.23 14:38

Nenech se vyprovokovat, jednej s nimi slušně a s úsměvem. Tím je totiž nejvíc naštveš. Tihle lidé chtějí vyvolat konflikt, chtějí mít nad tebou navrch. Neber si to osobně, nejsi sama. Dělej, co tě baví, co umíš a čerpej z toho, že jsi někomu prospěšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
25.8.23 18:33
@Anonymní píše:
Můžeš nám popsat, jak jsou na tebe zlí a jak ti házejí klacky pod nohy? Pracuju ve státní správě a často se stane, že podnikatelé, zvlášť je to specialita malých živnostníků, nějak nechápu, že jsou zákony, vyhlášky a nařízení, který musí dodržovat a pokud se tak nestane, tak holt je k tomu tlačíme a v krajním případě i zavíráme provozy. Často někdo nechápe, že služby musí být ve schválených prostorách a to garáž prostě není. A pak jsou všichni okolo hrozně zlí a házejí těm chudinkám klacky pod nohy. Nezlob se, ale přijdeš mi dost labilní, tak nějak mám pocit, že je to trochu jinak. A k tomu vyjádření o neschopných lidech na obci…. Nechcete to někdo jít dělat? Zorientovat se ve vyhláškách, zákonech, do toho poslouchat stížnosti a nadávání občanů? Když vidím, co všechno to obnáší, tak se leckdy divím, že to lidi jdou dělat. V práci by si totiž vydělali stejně a nikdo by je neotravoval 24/7.

Určitě máš s mnoha podnikateli pravdu, ale mé zkušenosti jsou takové, že zákony většinou nedodržují především úředníci. A je to kolikrát boj dohadovat se, že nějaký jejich místní interní předpis fakt není nad zákony a nebo že větou „takhle my to tady děláme“ mě nepřesvědčí, abych sklapl krovky a nechal si nasrat na hlavu. S těmi místními samosprávami je to o lidech. V jedné vedlejší obci mají fajn starostu, který starostovskou funkci dělá velmi kvalitně při své normální práci a vzdal se nároku na honorář. Zatímco u nás a v pár dalších obcích, kde to znám, sedí na starostovských židlích namyšlení neschopové za plný plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 18:42
@rmot píše:
Určitě máš s mnoha podnikateli pravdu, ale mé zkušenosti jsou takové, že zákony většinou nedodržují především úředníci. A je to kolikrát boj dohadovat se, že nějaký jejich místní interní předpis fakt není nad zákony a nebo že větou „takhle my to tady děláme“ mě nepřesvědčí, abych sklapl krovky a nechal si nasrat na hlavu. S těmi místními samosprávami je to o lidech. V jedné vedlejší obci mají fajn starostu, který starostovskou funkci dělá velmi kvalitně při své normální práci a vzdal se nároku na honorář. Zatímco u nás a v pár dalších obcích, kde to znám, sedí na starostovských židlích namyšlení neschopové za plný plat.

Samozřejmě, nic není černobílý, v tom máš pravdu. Proto zakladatelce tak úplně nevěřím tu pohádku o hodné a pilné podnikatelce a Alibabovi a čtyřiceti loupežnících na druhé straně. :mrgreen:
Leckdy bývá něco shnilého ve státě Dánském, ale nikdy není shnilé všechno…..

• Citovat
  • Upravit
25.8.23 18:44

Poradíme velmi rádi...

@Anonymní píše:
Hezký večer. Chtěla bych vás poprosit o radu, povzbuzení, vaši zkušenost. Bohužel se nemám komu svěřit a začínám být zoufalá. Není to tak dlouho, co jsem po velmi dlouhém čase zvažování, začala podnikat. Práce je úžasná a dělám co mě baví. Ale bohužel jsem už za tak krátkou dobu potkala tolik závistivých a zlých lidí, že si říkám, že jsem neměla začít…bojím se, že tyto lidi neustojím. Asi nejsem dostatečný dravec. Jsem poctivá a to samé čekám od druhých. Velmi těžce nesou jejich řeči, pomlouvání a v neposlední řadě házení klacku pod nohy. Není to jen od lidí „kolemjdoucích“, jsou to lidé, kteří jsou v obci na nejvyšších místech. A o to víc mě to mrzí, protože bych čekala spíše podporu občana. Mám pocit, že se brzo utrápím a tímto tempem podnikání zabalím dřív, než začne. Můžete mi prosím poradit, kdo byl v podobné situaci, jak čelit zlým lidem?

Uvěř v Boha -Ježíše Krista a plň jeho příkazy -desatero. Lituj svých hříchů. Pros ho o to, aby ti pomohl s podnikáním. Děkuj mu za vše dobré i zlé a modli se za ty, co ti ubližují. Pak ti Bůh požehná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76922
25.8.23 18:55
@Anonymní píše:

já nechápu, proč si myslíš, že by tě vedení obce mělo podporovat? :roll: :zed: na to jsi přišla kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21430
26.8.23 09:10

Obce a komunalni politikove casto neco zfuseri. Casto zadtuputele sami podnikaji a nevhteji pustit na trh konkurenci, casto velke firmy zaplati kampan a maji radu pod palcem atd. Ale takoveto fnukani vypousteji podnikatele, kteri si mysli, ze maji stopadesat naroku na vsechno a vecne jim „mesto haze klacky pod nohy“ - chce po nich poplatek za odvoz odpadu, nedava jim inzerci v novinach zdarma, nenecha je rusit nocni klid v bytove zone, neproda jim pozemky pod cenou nejlepe zdarma, neoprsvi jim jejich soukromy majetek, nedovoli zastavet chodnik…mam pokracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová