Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, už jsem tu párkrát psala, jak mě open Space hrozně ničí, teď to graduje. Jsem zase na neschopence (chripka, které se nějak nemůžu zbavit, do toho mi haleka dítě), je to od konce září asi už 3.nebo 4.nemoc. už to nepočítám. Teď to na mě psychicky dolehlo. Vůbec si nedokážu představit vrátit se tam. Každý den mám záchvaty pláče, jen co si na to vzpomenu, zhubla jsem na 42 kilo, nemůžu jíst, hned všechno vyzvracim, v noci nemůžu spát, budím se celá zpocena, jsem nervní a třesu se, brni mi koncentiny, jsem oslabená, pořád unavená. Těhotná nejsem. Navíc mám gynekologické potíže - kvasinky z těch antibiotik, co pořád zobu. Vím, že Home Office by bylo spasení, protože práce mi jinak nevadí, jde mi, celkem mě i baví, není nikterak náročná, ale není to vůbec nic, co by nešlo delat i z domu. Ale oponují tím, že jsou problémy s připojením, přitom jedna holka od nás byla 2× v době covidu na home Office, takže to jde. Ne že ne. Můžu nějak oponovat, že ze zdravotních a psychických příčin potřebuji home Office? Protože ho neradi dávají, protože by ho chtěli všichni, přitom ta firma by taaak ušetřila. Pořád se stěžují, že drahé energie, všechno drahé, sedíme tam v bundach, protože tam máme jen 17 stupňů, všechno drahé, já bych nevyžadovala žádné proplacení elektřiny nebo tak, nemuseli by platit nic navíc, ani korunu, jen to umožnit. Mám nějaké páky na zaměstnavatele? Protože tohle se fakt nedá, ale sama povaha práce mi nevadí, jen ten OS jen to slyším a uz
![]()
@Bellino píše:
Ahojky, už jsem tu párkrát psala, jak mě open Space hrozně ničí, teď to graduje. Jsem zase na neschopence (chripka, které se nějak nemůžu zbavit, do toho mi haleka dítě), je to od konce září asi už 3.nebo 4.nemoc. už to nepočítám. Teď to na mě psychicky dolehlo. Vůbec si nedokážu představit vrátit se tam. Každý den mám záchvaty pláče, jen co si na to vzpomenu, zhubla jsem na 42 kilo, nemůžu jíst, hned všechno vyzvracim, v noci nemůžu spát, budím se celá zpocena, jsem nervní a třesu se, brni mi koncentiny, jsem oslabená, pořád unavená. Těhotná nejsem. Navíc mám gynekologické potíže - kvasinky z těch antibiotik, co pořád zobu. Vím, že Home Office by bylo spasení, protože práce mi jinak nevadí, jde mi, celkem mě i baví, není nikterak náročná, ale není to vůbec nic, co by nešlo delat i z domu. Ale oponují tím, že jsou problémy s připojením, přitom jedna holka od nás byla 2× v době covidu na home Office, takže to jde. Ne že ne. Můžu nějak oponovat, že ze zdravotních a psychických příčin potřebuji home Office? Protože ho neradi dávají, protože by ho chtěli všichni, přitom ta firma by taaak ušetřila. Pořád se stěžují, že drahé energie, všechno drahé, sedíme tam v bundach, protože tam máme jen 17 stupňů, všechno drahé, já bych nevyžadovala žádné proplacení elektřiny nebo tak, nemuseli by platit nic navíc, ani korunu, jen to umožnit. Mám nějaké páky na zaměstnavatele? Protože tohle se fakt nedá, ale sama povaha práce mi nevadí, jen ten OS jen to slyším a uz![]()
a on tě tam někdo drží násilím? když ti práce až tak nevyhovuje, že máš tak šílené problémy, proč nedáš výpověď a nejdeš jinam?
@stinga píše:
a on tě tam někdo drží násilím? když ti práce až tak nevyhovuje, že máš tak šílené problémy, proč nedáš výpověď a nejdeš jinam?
Zatím se mi nedaří nic najít a dnes je doba, že práce neni na chodníku. Před 2 týdny jsem měla mít pohovor, do toho mi dítě onemocnělo a už neměli najednou zájem. Práce mi nevadí vůbec, jen prostředí. Nemocná budova a tak. Zdá se mi to taky škoda.
No a co konkrétně Ti vadí nejvíc? Tak si musíš najít jinou práci.
@jkra píše:
No a co konkrétně Ti vadí nejvíc? Tak si musíš najít jinou práci.
Open Space - nemožnost normálně větrat, klimatizace, která asi není udržovaná, protože tam často chybí kyslík, zima, hluk, pořád se množící nemoci (2 dny tam odchodim a 2 tydny marodím, 2 týdny odchodim a měsíc marodím). A nejedná se o rymicku, ale o regulérní chřipku nebo angínu, sem tam covid. Jen o novou práci ne a ne zavadit. Inzeráty se točí pořád to samý dokola.
@Bellino píše:
Zatím se mi nedaří nic najít a dnes je doba, že práce neni na chodníku. Před 2 týdny jsem měla mít pohovor, do toho mi dítě onemocnělo a už neměli najednou zájem. Práce mi nevadí vůbec, jen prostředí. Nemocná budova a tak. Zdá se mi to taky škoda.
Nemůžeš si sehnat od doktora potvrzení, že máš sociální fobii nebo tak něco a potřebuješ pracovat doma? Kamarád si to tak zařídil, měl trombozu a potřeboval práci na PC prokládat rotopedem. Tak pracoval z domu.
A to ti vadí jen ty materiální věci (špatný vzduch, chlad) nebo i lidi kolem?
Naprosto te chapu, open space bych okamzite zakazala, je to zlo. Hledala bych intenzivně jinou praci, lepsi nez skoncit na antidepresivech kvuli open space
A ostatni taky marodi?
Ja jen, ze to klidne muze byt tak silne v tvoji hlave,. ze se to pak projevuje timhle zpusobem.
@Gabiiinka píše:
A to ti vadí jen ty materiální věci (špatný vzduch, chlad) nebo i lidi kolem?
Až na jednu ženskou mi tam lidi nevadí, i když vedou duchaplné řeči typu -,,Mana zas toho svýho načapala se sousedkou." Jinak mi tam lidi extra nevadí (občas se při telefonatech prekrikujeme, to je fakt).
Když za to zaměstnavateli stojíš, tak ti vždycky vyhoví. Když ne, tak musíš o dům dál.
Páky na to nemáš, když to nejde po dobrém (dostat se do pozice, že si podmínky diktuješ), tak to můžeš zkusit po zlém (to jest, že řekneš, že to jinak balíš). Psychickým stavem bych moc neargumentovala, to pak vypadá, že jsi prostě nezpůsobilá pro svou práci. ![]()
@Bellino spíš než na kanc bych se zaměřila na imunitu. Očividně ti stačí málo a chytnes všechno…
@Bellino píše:
Pokud máš zájem o práci, tak se předpokládá, že si zajistíš hlídání dítěte na dobu, kdy je vypsán pohovor. Omluvit se na poslední chvíli, že máš nemocné dítě, totiž nepůsobí moc věrohodně, že budeš opravdu pracovat a ne se jen vymlouvat. Pokud firma zařídila pohovor a ty nepřijdeš, tak firmě vzniknou zbytečné náklady, tak se nediv, že už nemají zájem, když jej nemáš ty, ani v základu, což je dostavit se na pohovor.
@Jana525 píše:
A ostatni taky marodi?Ja jen, ze to klidne muze byt tak silne v tvoji hlave,. ze se to pak projevuje timhle zpusobem.
Až tak moc nemarodi, ale marodí víc, než je standard. Každou chvíli někdo něco. Já jsem tam nastoupila s velkým elánem a entusiasmem, vděčná za možnost pracovat, rok jsem se držela, meditovala, vybrala nepočítám kolik balení preparátů na posílení imunity i od imunologa. Jen, já kdysi trpěla na astma, měla jsem. casto záchvaty, chodila pořád do lázní, brala prášky. Pak jsem dělala 3 měsíce delegátku u moře a krásne to tam přešlo. Domu jsem se vrátila bez léků. Astma byla v pokojném stavu. Teď se zase vrátila a udeřila v plné síle, že zase beru prášky a i doktorka řekla, že ano, asi to bude tím. Protože nedostatečne udržovaná klima je des běs. Vedoucí se prořekl, že zrovna servis nic moc.
@Quinn7 píše:
Naprosto te chapu, open space bych okamzite zakazala, je to zlo. Hledala bych intenzivně jinou praci, lepsi nez skoncit na antidepresivech kvuli open space
Souhlasim, dle meho nazoru je to forma muceni…do Charty lidskych prav to asi neprotlacime, ale aspon nejaka hygienicka norma by to zakazat mohla ![]()
@Bellino : no uprimne nevim, jak to je pravne, uvazovalo se o nejake novele, dle ktere by mimo jine rodicum malych deti mel byt povolovan HO, ale nevim, jak to dopadlo