Psychický blok z jídla

80
27.10.15 15:12

Psychický blok z jídla

Ahoj všem. Mám dvouletou dcerku Báru a necelý měsíc chodí do jeslí. V jeslích si hraje, je veselá, nebrečí. Také spí dobře a hezky se učí na nočník.
V čem je ale strašný problém, je jídlo. Od té doby, co tam je, nesnědlá žádný oběd a defacto žádnou svačinu. To znamená, že je od 7 do 15 totálně bez jídla.
Ne, že by jí nechutnalo, oni, když už jídlo přinášejí, tak spustí řev a hysterie je buď celý oběd, nebo dostane dudlíka, aby nerušila ostatní. Jídlo má před sebou a jen sedí a nic se neděje. Když jí chtějí nakrmit, tak spustí hysterák.
Problém je i doma. Do té doby, než nastoupila do jeslí, tak jedla doma normálně. Teď už ani ode mě nakrmit nechce a sama jíst - už vůbec ne.
Jsem z toho docela špatná, protože vidím, jak hubne a jak je bledá.
Jejím jídelníčkem je pouze mlíko a občasné pečivo, nebo ovoce, do kterého jen tak kousne… Vůbec nevím, jakou taktiku na ní zvolit.
Je fakt, že v jeslích vaří ne moc zdravě, což je rozdíl od jídelníčku, který máme doma, ale zaráží mě, že nechce ani ochutnat..
Setkaly jste se s tím některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
27.10.15 15:15

No řekla bych, že jí v jeslích nutili jídlo co jí nechutnalo a má teď nedůvěru, já byla jako malá nucená a nejedlá jsem nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
27.10.15 15:18

@Marky7 reseni je jedine, zustat zase doma a dat dite, ktere evidentne strada do poradku, neda se nic delat clovek si musi vybrat…dceri to evidetne nesvedci…a vyziva je moc dulzita…hubne a to je moc spatne.

• Citovat
  • Upravit
31672
27.10.15 15:20

Asi se jí tam nelíbí, a nechce tam chodit..pokud to jen trochu jde, zůstala bych s ní doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32185
27.10.15 15:23

Dcera mi okolo 19 mesicu asi mesic vubec nejedla, jen mliko a suchy rohliky. Nebyla ovsem jedlik nikdy. A prislo to z niceho nic, neudala se zadna zasadni zmena (jako je u vas ta skolka :think:, mozna si proste misto place zvolila hladovku). Dozene aspon vecer, co pres den nesni? Jinak u nas pak cca po mesici zase jist zacala. Byla jsem s ni tehdy i na krevnich testech, ale byla jen na dolni hranici se zelezem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
27.10.15 15:25

@slavuska1 je malinka, souhlasim.

• Citovat
  • Upravit
813
27.10.15 15:57

Ahoj, já si pamatuju sebe ve školce, to mi byly asi 4 roky :D cokoliv mi přinesli k jídlu, okamžitě jsem vyzvracela a bylo mi jedno kam, klidně na stůl :D takže jsem byla mezi ostatními dětmi velice oblíbená :D přitom jsem vlastně žádný problém s příjmem potravy neměla, doma jsem jedla normálně a žádné následky určitě nepociťuji. Myslím si, že jsem tam prostě asi nechtěla chodit, někdo nebo něco mi tam vadilo. Zvláštní bylo, že mě pak rodiče dali do jiné školky a tam už jsem žádný problém s jídlem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.10.15 15:58

Nemohla bys jí vařit obědy do krabičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
27.10.15 15:59

@Marky7 Výživa mého dítěte by pro mě byla dostatečným důvodem pro to, abych s ním zůstala doma. Navíc píšeš, že v jeslích nevaří ani zdravě, takže by si dcera stejně moc nepomohla tím, že by to snědla. Plný žaludek zdaleka neznamená dobrou výživu.
Jinak já jsem obecně proti celodenním jeslím v tomto věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
27.10.15 15:59
@suricata píše:
Nemohla bys jí vařit obědy do krabičky?

vzdyt neji ani doma…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
27.10.15 16:01
@Adrasteia píše:
@Marky7 Výživa mého dítěte by pro mě byla dostatečným důvodem pro to, abych s ním zůstala doma. Navíc píšeš, že v jeslích nevaří ani zdravě, takže by si dcera stejně moc nepomohla tím, že by to snědla. Plný žaludek zdaleka neznamená dobrou výživu.
Jinak já jsem obecně proti celodenním jeslím v tomto věku.

ja taky

• Citovat
  • Upravit
49159
27.10.15 16:24
@Marky7 píše:
Ahoj všem. Mám dvouletou dcerku Báru a necelý měsíc chodí do jeslí. V jeslích si hraje, je veselá, nebrečí. Také spí dobře a hezky se učí na nočník.
V čem je ale strašný problém, je jídlo. Od té doby, co tam je, nesnědlá žádný oběd a defacto žádnou svačinu. To znamená, že je od 7 do 15 totálně bez jídla.
Ne, že by jí nechutnalo, oni, když už jídlo přinášejí, tak spustí řev a hysterie je buď celý oběd, nebo dostane dudlíka, aby nerušila ostatní. Jídlo má před sebou a jen sedí a nic se neděje. Když jí chtějí nakrmit, tak spustí hysterák.
Problém je i doma. Do té doby, než nastoupila do jeslí, tak jedla doma normálně. Teď už ani ode mě nakrmit nechce a sama jíst - už vůbec ne.
Jsem z toho docela špatná, protože vidím, jak hubne a jak je bledá.
Jejím jídelníčkem je pouze mlíko a občasné pečivo, nebo ovoce, do kterého jen tak kousne… Vůbec nevím, jakou taktiku na ní zvolit.
Je fakt, že v jeslích vaří ne moc zdravě, což je rozdíl od jídelníčku, který máme doma, ale zaráží mě, že nechce ani ochutnat..
Setkaly jste se s tím některá?

nazvalas to správně - psychický blok, prostě je to - podle mě její reakce na jesle na které není zralá - nevím jak jsi na tom, s penězi, třeba pracovat musíš (stává se) ale pokud je to jen trochu možné zůstan asi raději doma.. ono za půl roku to může vše být jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
30.12.15 20:58

pokračování

Všem děkuju za názory. Probírala jsem situaci i s ředitelkou a nakonec jsme se shodly, že brát jí z jeslí by byla chyba. Tak jsem jí tam nechala. Začala jíst aspoň některé polévky a jídla, kde je rýže a těstoviny. Brambor a knedlíků se netkne nikdy :) Takže nyní je to už jen o vybíravosti. Prostě, co nezná, to nestrčí do pusy. Tak snad už to půjde lépe ;) A ano, potřebujeme peníze, hypotéka se neptá ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.5.21 16:25

Ahoj holky, obnovuji diskuzi, na stejné téma ale o 20 let později… Jako malá jsem jedla všechno do cca 2 let a potom, jako když utne jsem přestala jíst zeleninu a ovoce, tenkrát si naši mysleli, že jsem se toho přejedla že si řeknu, až budu mít zase chuť, to stejné potvrdila Dr. Chuť nepřišla, je mi 26, byla jsem na x testech, u psychologů, vyšetření nevím kde všude a psychický blok je tak silný, že ikdyz zkusím cokoliv jen malinký kousek, okamžitě jde vše ven… Zkouším pořád a cokoli, ale ikdyz sním maso dušené na cibulce, ikdyz o tom nevím, že tam cibule je, nezkousnu to a zase hledám nejbližší WC…
Je to velmi omezujici a to nemluvím o tom, až budu jednou těhotná a dítě bude potřebovat vitamíny. Setkala jste se s tím některá a máte nějakou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí