Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stinga píše:
@kocourGarfield @lilith1 a když teda někdo stojí v okně a chce skočit, policajti ho sundají - co se s ním stane? jde domů a čeká několik měsíců na hospitalizaci?
Když je to dítě, tak úplně klidně. Stejně jako děti, které se opakovaně snaží podřezat se.
U dospělých je situace lepší - výrazně lepší. Což neznamená, že je dobrá, jen to svědčí o tom, v jak příšerném stavu dětská psychiatrie je.
Zakladatelko, doporučuju centrum krizové intervence, ambulantní psychiatr vás jen tak nevezme. Když mi napíšeš, odkud jsi (klidně SZ), zkusím ti dát kontakt. Držím palce.
@stinga a co myslíš že se stane, když to místo prostě není? Vyhodí někoho z péče?
Samozřejmě zkusí to místo najít, ale pokud není tak
Je to šílený.
@Anonymní píše:
Zdravím, mám bratra 15 let. Dost jsme si prošli s feťáckou matkou a ta před pár měsíci odešla. Brácha již předtím měl psychické problémy. I moje máma je měla. Brácha je teď u táty a problémy se snažíme řešit. Je toho nejspíš na něj moc, ale nevím, jak mu pomoci. Snažíme se mu dát pocit bezpečí. Už chodí k psychologovi a plánujeme zkusit psychiatrii. I mně pomohla s úzkostmi. Předtím bráchovi byla diagnostikována lehká mentální retardace, ale myslím, že se to rozšířilo. Nevnímá realitu kolem sebe, nedělá si své úkoly a teď si začal pálit ruce. Snažíme se to hlídat, ale vše se akorát zhoršuje a jsme zoufalí. Prý kolem školy chodí zmateně a nemá logické myšlení, neví na jakou střední by šel a je agresivní. Co by jsme mohli udělat? Nechceme ho úplně zavírat do psychiatrické nemocnice, ale pomohlo by mu to? Setkali jste se s něčím takovým?
Ahoj setkala a potřebuje leky. Pobyt v PNKM doporucuju. Bráchovi tam moc pomohli.
@blobfish píše:
Když je to dítě, tak úplně klidně. Stejně jako děti, které se opakovaně snaží podřezat se.U dospělých je situace lepší - výrazně lepší. Což neznamená, že je dobrá, jen to svědčí o tom, v jak příšerném stavu dětská psychiatrie je.
to je hrozné
@Anonymm1234 píše: Více
Beres to 14 dni i s cestou a zaspamujes tim cele epipi.
@stinga píše: Více
U dospělých je situace trochu lepší, u dětí je hospitalizuji na dětském oddělení klasické nemocnice, zkusí dát leky a čeká se, bud v té nemocnici nebo v domácí péči.
A i u dospělého, když podepíše reverz, tak ho nikdo nenuti se léčit, snad jen soud může nařídit léčbu.