Psychický nemocné dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.2.23 21:07

psychický nemocné dítě

Zdravím, mám bratra 15 let. Dost jsme si prošli s feťáckou matkou a ta před pár měsíci odešla. Brácha již předtím měl psychické problémy. I moje máma je měla. Brácha je teď u táty a problémy se snažíme řešit. Je toho nejspíš na něj moc, ale nevím, jak mu pomoci. Snažíme se mu dát pocit bezpečí. Už chodí k psychologovi a plánujeme zkusit psychiatrii. I mně pomohla s úzkostmi. Předtím bráchovi byla diagnostikována lehká mentální retardace, ale myslím, že se to rozšířilo. Nevnímá realitu kolem sebe, nedělá si své úkoly a teď si začal pálit ruce. Snažíme se to hlídat, ale vše se akorát zhoršuje a jsme zoufalí. Prý kolem školy chodí zmateně a nemá logické myšlení, neví na jakou střední by šel a je agresivní. Co by jsme mohli udělat? Nechceme ho úplně zavírat do psychiatrické nemocnice, ale pomohlo by mu to? Setkali jste se s něčím takovým? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75960
18.2.23 21:10
@Anonymní píše:
Zdravím, mám bratra 15 let. Dost jsme si prošli s feťáckou matkou a ta před pár měsíci odešla. Brácha již předtím měl psychické problémy. I moje máma je měla. Brácha je teď u táty a problémy se snažíme řešit. Je toho nejspíš na něj moc, ale nevím, jak mu pomoci. Snažíme se mu dát pocit bezpečí. Už chodí k psychologovi a plánujeme zkusit psychiatrii. I mně pomohla s úzkostmi. Předtím bráchovi byla diagnostikována lehká mentální retardace, ale myslím, že se to rozšířilo. Nevnímá realitu kolem sebe, nedělá si své úkoly a teď si začal pálit ruce. Snažíme se to hlídat, ale vše se akorát zhoršuje a jsme zoufalí. Prý kolem školy chodí zmateně a nemá logické myšlení, neví na jakou střední by šel a je agresivní. Co by jsme mohli udělat? Nechceme ho úplně zavírat do psychiatrické nemocnice, ale pomohlo by mu to? Setkali jste se s něčím takovým? :,(

nesetkali, obraťte se na psychiatra a neřešte to svépomocí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35460
18.2.23 21:19

Hospitalizace, než se něco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 21:24

Dobře bohužel to bude muset jít touto cestou. Hrozně doufám, že se mu někdy uleví..

• Citovat
  • Upravit
35460
18.2.23 21:40
@Anonymní píše:
Dobře bohužel to bude muset jít touto cestou. Hrozně doufám, že se mu někdy uleví..

Držím palce a posílám hodně sil vám všem :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
18.2.23 21:44

Na psychiatrii se leží i proto, aby se tam pacientovi nastavili léky a zjistilo se, jak mu zabírají. Aby pak mohl nějak fungovat mezi lidmi. Někdy se stává, že po pár letech léky přestanou zabírat a pacient musí znova pár týdnů pobýt na psychiatrii. Čím dřív se tam bratr dostane, tím míň bude trpět a pobyt tam bude kratší!!! Tak nečekejte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16336
18.2.23 22:00
@Anonymní píše:

Jsi hodná. Bráškovi přeji, at se mu brzy uleví. A vám všem doma klid a štěstí. Jak píšeš, má toho moc. Zřejmě se ted ve škole intenzivně řeší přihlášky na SŠ, je pod tlakem. A chtěl by někam na učnák, ví, co ho baví? Doporučil něco poradce?

Když si ubližuje, také bych volila hospitalizaci. Mohli byste tam s ním být třeba prvni dny přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 23:30
@Anonymní píše:
Zdravím, mám bratra 15 let. Dost jsme si prošli s feťáckou matkou a ta před pár měsíci odešla. Brácha již předtím měl psychické problémy. I moje máma je měla. Brácha je teď u táty a problémy se snažíme řešit. Je toho nejspíš na něj moc, ale nevím, jak mu pomoci. Snažíme se mu dát pocit bezpečí. Už chodí k psychologovi a plánujeme zkusit psychiatrii. I mně pomohla s úzkostmi. Předtím bráchovi byla diagnostikována lehká mentální retardace, ale myslím, že se to rozšířilo. Nevnímá realitu kolem sebe, nedělá si své úkoly a teď si začal pálit ruce. Snažíme se to hlídat, ale vše se akorát zhoršuje a jsme zoufalí. Prý kolem školy chodí zmateně a nemá logické myšlení, neví na jakou střední by šel a je agresivní. Co by jsme mohli udělat? Nechceme ho úplně zavírat do psychiatrické nemocnice, ale pomohlo by mu to? Setkali jste se s něčím takovým? :,(

Určitě psychiatrie. Neberte to jako „my ho necháme zavřít“. Jestli měl problémy a teď se to horší a bývá mimo realitu, není nač čekat. Příbuznému se podobně začala projevovat schizofrenie. Začínalo to velmi plíživě, počátek se dal ještě zaměnit s problémy s dospíváním, ale pořád velmi dobře zvládal ve škole, orientoval se, pak to ale chytlo grády - taky proto, že začal experimentovat s drogami. Akorát že s ním zamávala i pouhá marihuana. První větší psychóza na sebe nenechala dlouho čekat. Lepší na čas klidně zavřít, než něco řešit už rozjetý.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
18.2.23 23:39

Dětské psychiatrie jsou plné. Jako že ho zítra někam zavřete bych se nebála. I
Ale určitě to řešte s psychiatrem, je nutné to řešit. On by rodičům uměl vysvětlit proč a jak se děje a co od léčby očekávat. :kytka:
Ale pokud bratr dochází k psychologovi, tak ten snad s rodičem komunikuje, čili má zpětnou vazbu a tedy třeba i doporučení k další léčbě ne?
:kytka:
A ty mysli taky na sebe. Myslím, že naloženo máš taky dost :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12531
19.2.23 05:56
@kocourGarfield píše:
Dětské psychiatrie jsou plné. Jako že ho zítra někam zavřete bych se nebála. I
Ale určitě to řešte s psychiatrem, je nutné to řešit. On by rodičům uměl vysvětlit proč a jak se děje a co od léčby očekávat. :kytka:
Ale pokud bratr dochází k psychologovi, tak ten snad s rodičem komunikuje, čili má zpětnou vazbu a tedy třeba i doporučení k další léčbě ne? :kytka:
A ty mysli taky na sebe. Myslím, že naloženo máš taky dost :kytka: :kytka: :kytka:

Tak jeszli se vyrazne sebeposkodi a bude to urgentni stav tak se misto urcite najde, doma ho nenechaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
19.2.23 07:15

Bohužel, čekací doba na hospitalizaci je nyní po celé republice řada měsíců. A to i u dětí se sebevražedným chováním. To by museli mít sakra štěstí, že se někde něco rychle uvolní. Psychiatrie jsou přeplněné a to jak ambulance tak lůžková oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64866
19.2.23 09:05
@lilith1 píše:
Tak jeszli se vyrazne sebeposkodi a bude to urgentni stav tak se misto urcite najde, doma ho nenechaji.

no nevím, četla jsem diskusi, kde neměli kam umístit ani dítě po pokusu o sebevraždu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.2.23 17:17

@lilith1 jak myslíš. Má zkušenost je jiná.

S papírem k akutní hospitalizaci jsem si mohla tak jedině malovat… no mohla jsem odvolávat že… a stejně mi to bylo víš k čemu… podrobnosti si nechám pro sebe, není o co stát. Ten pocit beznaděje pro všechny byl naprosto šílený.

• Citovat
  • Upravit
75960
19.2.23 18:51

@kocourGarfield @lilith1 a když teda někdo stojí v okně a chce skočit, policajti ho sundají - co se s ním stane? jde domů a čeká několik měsíců na hospitalizaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
19.2.23 18:56
@stinga píše:
@kocourGarfield @lilith1 a když teda někdo stojí v okně a chce skočit, policajti ho sundají - co se s ním stane? jde domů a čeká několik měsíců na hospitalizaci?

Yes, a hlídá se dle instrukcí v improvizovaných podmínkách. Vítej v realitě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA