Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
muj vlastní otec je zrejme psychopat.
Uz od malicka me buzeruje za vse co udelam i vlastne neudelam..
Bojim se ho, bojim se spat v nasem dome..i kdyz jsem v druhem patre domu a jsem zamcena.
Zkratka mam z nej hruzu..pritom vim, ze bych se mu dokazala postavit..i po fyzicke strance, zrejme bych ho klidne preprala.
No ale k veci..kdyz prijde domu, tak pozoruje me, mamu, bratra..co delame, jak jime, pijeme, co rikame..zkratka stoji vzdy v rohu mistnosti a sleduje nas. Pote se naobedva, udelam a odnesu mu kavu do kotelny..a tam to uz zacne..reci o nasi babicce, dnes uz zemrelem dedovi a mem postizenem stryci..na ty si stezuje, jaci jsou, byli, jak se chovaji a to je skoro kazdy kazdicky den.
Tohle praktikuje cely muj zivot.
Podotykam, je mi 30 let.
Stehovat se nechci, dum je me vlastni babicky..mamy moji matky.
Zkratka se poslednich minimalne 5 let doba bojim, az prijde domu z prace a jak se bude chovat, co bude rikat..a jakou bude mit naladu.
Je to strasne psychicky narocne a vycerpavajici.
K tomu se zacal posledni dobou chovat podivne i muj bratr a mama vlastne take. Uz i oni me zacali pozorovat..hlavne bratr, nebavi se se mnou uz skoro vubec..sotva me pozdravi.
Matka skoro nereaguje, zajima ji pouze mobil, hadry, dovolene..ze by treba uklidila to nehrozi.
Nevim jestli jsem divna ja nebo oni, ale nic spatneho doma ani nikde jinde nedelam..doma se staram a krmim psa, temer kazdy den varim, myji nadobi, poklidim atd.
Nevyvolavam konflikty nebo tak neco..mam normalne pratele, jsem komunikativni clovek a jinde problemy nemam pouze doma.
Bojim se hlavne otce, ze mi neco udela, treba kdyz budu spat nebo tak.
Je zly, agresivni, arogantni a kazdy den vypije alespon velkou flasku Krusovice (1,5l)
Co si o tom vsem myslite vy?
Chci slyset nejaky nazor
Jsem uz zoufalá a to dost ![]()
Jo, jsi divná. Ve 30ti dobrovolně zůstavat v takhle toxickém prostředí
. Zkus si najít terapeuta.
@pklhzinhsa4455 píše:
Zdravím,muj vlastní otec je zrejme psychopat.
Co si o tom vsem myslite vy?
Uz od malicka me buzeruje za vse co udelam i vlastne neudelam..
Bojim se ho, bojim se spat v nasem dome..i kdyz jsem v druhem patre domu a jsem zamcena.
Zkratka mam z nej hruzu..pritom vim, ze bych se mu dokazala postavit..i po fyzicke strance, zrejme bych ho klidne preprala.
No ale k veci..kdyz prijde domu, tak pozoruje me, mamu, bratra..co delame, jak jime, pijeme, co rikame..zkratka stoji vzdy v rohu mistnosti a sleduje nas. Pote se naobedva, udelam a odnesu mu kavu do kotelny..a tam to uz zacne..reci o nasi babicce, dnes uz zemrelem dedovi a mem postizenem stryci..na ty si stezuje, jaci jsou, byli, jak se chovaji a to je skoro kazdy kazdicky den.
Tohle praktikuje cely muj zivot.
Podotykam, je mi 30 let.
Stehovat se nechci, dum je me vlastni babicky..mamy moji matky.
Zkratka se poslednich minimalne 5 let doba bojim, az prijde domu z prace a jak se bude chovat, co bude rikat..a jakou bude mit naladu.
Je to strasne psychicky narocne a vycerpavajici.
K tomu se zacal posledni dobou chovat podivne i muj bratr a mama vlastne take. Uz i oni me zacali pozorovat..hlavne bratr, nebavi se se mnou uz skoro vubec..sotva me pozdravi.
Matka skoro nereaguje, zajima ji pouze mobil, hadry, dovolene..ze by treba uklidila to nehrozi.
Nevim jestli jsem divna ja nebo oni, ale nic spatneho doma ani nikde jinde nedelam..doma se staram a krmim psa, temer kazdy den varim, myji nadobi, poklidim atd.
Nevyvolavam konflikty nebo tak neco..mam normalne pratele, jsem komunikativni clovek a jinde problemy nemam pouze doma.
Bojim se hlavne otce, ze mi neco udela, treba kdyz budu spat nebo tak.
Je zly, agresivni, arogantni a kazdy den vypije alespon velkou flasku Krusovice (1,5l)
Chci slyset nejaky nazor
Jsem uz zoufalá a to dost
Podle me trpis paranoidnimi bludy a neni hanba jit k psychiatrovi si nechat pomoct.
Uvedom si, ze na jednu stranu si stezujes, ze te matka pry pozoruje, ale hned rikas, jak ji zajima jenom mobil a hadry. Dava ti to logiku?
Muze to byt, jak pises. Pak je asi na case vzit nohy na ramena.
Ale zarazilo me jak pises, ze te kazdej pozoruje. Tohle byva pruvodnim jevem u paranoidni schizofrenie. Ze clovek „vidi“, ze ho vsichni pozoruji a „vi“, ze mu chteji ublizit. Zazil jsem to u clena rodiny (a rozjizdelo se to priblizne ve tvem veku). Tak na to pozor.
Velka flaska 1,5 l Krusovice? To jsou jen 3 piva…pises jako dite.
A co když je dům tvé babičky? čekáš, že ti jednou zůstane a proto jsi v tom domě, ale nešťastná? Je ti 30.
Dávno jsi měla být samostatná.
@Tarjei píše:
Velka flaska 1,5 l Krusovice? To jsou jen 3 piva…pises jako dite.
No mně nepřijde úplně standardní vypít denně minimálně 3 piva… To už je adekvátní alkoholismus.
@qazik píše:
Muze to byt, jak pises. Pak je asi na case vzit nohy na ramena.Ale zarazilo me jak pises, ze te kazdej pozoruje. Tohle byva pruvodnim jevem u paranoidni schizofrenie. Ze clovek „vidi“, ze ho vsichni pozoruji a „vi“, ze mu chteji ublizit. Zazil jsem to u clena rodiny (a rozjizdelo se to priblizne ve tvem veku). Tak na to pozor.
První co mě při čtení napadlo…
@pklhzinhsa4455 píše:
Co si o tom vsem myslite vy? Chci slyset nejaky nazor
Napsala jsi dotaz stylu „Všichni okolo jsou blázni, jen já jsem normální letadlo.“
Vyhledej psychiatra.
Ve 30 u rodičů? Jestlinjdounoni divím, ty na tom nejsi o moc lépe.
Ahoj, je ti 30 let a doma už nemáš co dělat. Máš práci, přítele, kamarády? Podle toho co píšeš, to vypadá na to, že máš problém ty. To jak to popisuješ mně také připomíná schizofrenii.
Není se za co stydět. Vyhledej odbornou pomoc, protože jinak to bude jenom horší.