Puberťáci - do kdy mohou být venku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4019
3.8.19 06:45

Vesnice, 13 let, chodí přes prázdniny v deset večer. A ukážu jí tuhle diskuzi, si mě bude víc vážit. :lol: jinak přes zimu se stahují domu brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
3.8.19 07:09

10 letá chodí teď v sedm, ale jen protože jí ještě úplně nevěříme.
Během roku chodila o víkendech do 8.

Od těch 12, bych nechala v létě a o víkendech do 22.

A 16 už by si ve volno určoval sám. Pokud by byl bezproblémový. V tomhle věku jsme už chodili na diskotéky a různé párty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11311
3.8.19 08:33

Zakladatelko, hodně záleží, kde bydlíte. U nás na vsi je běžné, že i pětileté děti lítají v létě venku do setmění. Ale kdybych bydlela ve městě, kde jsem dřív žila, tak tam ani náhodou. Ale v těch 14 - 16 bych tak kolem té deváté večer asi v pohodě dovolila. Popř. dle toho, co vy chtěli dělat, kam jít atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
3.8.19 10:07

Teď o prázdninách do 22.hod jinak do 20.hod, ale musím vědět kde je a s kým je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.19 11:19

Hezký den.Jak již bylo výše napsáno, záleží, zda jsou prázdniny, víkend či školní rok, kde bydlíte a také na dítěti, to je kus od kusu. Vysvėtlim. Mám dva kluky, mladší, bude mu 14,litá tady u nás na vesnici s ostatníma děckama a vždy se domluvíme, v kolik se ukáže a pak klidně prodlužujeme, tak 22-23h.Jeho kamarády znám i jejich rodiče, ale tady u nás je to fakt klidná vesnička. Syn je tu spokojený, do města ho nic netáhne, přesto, že tam chodí do školy. Druhý syn,16 let, ten jede raději do blízkého města. Říká, že tady chcipnul pes.Vim,že teď mě někteří rozcupujou, ale bývá pryč i celou noc. Vždy ale víme, kde je, nebudu tvrdit, že znám všechny jeho kamarády i kamarádky. Vždy přijde v domluvený čas, případně volá. Nechceme ho držet doma, jsme rádi, že nám říká, kam jde. Myslim, že je potřeba hlavně důvěra. Ale říkám otevřeně, bydlet ve velkém městě, kde jsou cizí etnika, ubytovny, velká anonymita a další lahůdky, měla bych jiný postoj, stejně jako kdybych měla dceru, to si také nejsem jistá, jak bych k tomu přistupovala. Hezký den všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
3.8.19 11:38

Tak velké děti nemám, ale můžu říct, že v Praze na sídlišti v 20 výrostci zalezou, později fakt puboši nejsou vidět vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
3.8.19 11:57
@duhovymedvidek píše:
Hezký den.Jak již bylo výše napsáno, záleží, zda jsou prázdniny, víkend či školní rok, kde bydlíte a také na dítěti, to je kus od kusu. Vysvėtlim. Mám dva kluky, mladší, bude mu 14,litá tady u nás na vesnici s ostatníma děckama a vždy se domluvíme, v kolik se ukáže a pak klidně prodlužujeme, tak 22-23h.Jeho kamarády znám i jejich rodiče, ale tady u nás je to fakt klidná vesnička. Syn je tu spokojený, do města ho nic netáhne, přesto, že tam chodí do školy. Druhý syn,16 let, ten jede raději do blízkého města. Říká, že tady chcipnul pes.Vim,že teď mě někteří rozcupujou, ale bývá pryč i celou noc. Vždy ale víme, kde je, nebudu tvrdit, že znám všechny jeho kamarády i kamarádky. Vždy přijde v domluvený čas, případně volá. Nechceme ho držet doma, jsme rádi, že nám říká, kam jde. Myslim, že je potřeba hlavně důvěra. Ale říkám otevřeně, bydlet ve velkém městě, kde jsou cizí etnika, ubytovny, velká anonymita a další lahůdky, měla bych jiný postoj, stejně jako kdybych měla dceru, to si také nejsem jistá, jak bych k tomu přistupovala. Hezký den všem.

já mám teda děti malý zatim, ale třeba v tomto případě jsem fakt ráda za mobily, pamatuju si, že když mi bylo cca 17 jsem šla domu od tramvaje a žhavila drát a volalala mámu a celou cestu s ní mluvila, protože se mnou na zastávce vystoupili jen 2 přivožralý ukrajinci jinak nikdo a to mohlo být třeba půl desátý večer…

jinak já myslím, že až se děti naučí sami pohybovat po městě, tak jim dovolím do 10 let tak do 8-9 podle školy a světla, ale radši je zaměstnám zájmovou činností, než aby mi během školního roku běhali bůhví kde sami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
3.8.19 11:59

Me v 15 pravidelne mamka vozila o pulnoci z mesta z hospody… tenkrat nam jeste vsude nalili alkohol :mrgreen: mela jsem povoleno byt venku do te pulnoci, ve vsedni den do 23h. Ale my bydleli na vesnici. Nikdy jsem nedelala zadne problemy, ucila jsem se dobre a doma pomahala. Jen jsme proste se spoluzaky kazdy patek chodili chlastat a mama me raddi privezla autem :mrgreen: nutno rict, ze od 17 let jsem se alkoholu nedotkla jak se ni zhnusil. Ale dnes je jina doba, povolila bych do 21h treba, ale podle me je fakt rozdil 13 a 16 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
3.8.19 12:12

@duhovymedvidek

Já jsem v 16 už běžně byla celou noc pryč. A to jsem vyrůstala v Praze. Rodičům jsem vždy jen poslala sms o tom kde a s kým jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.19 13:17
@welovefashion píše:
já mám teda děti malý zatim, ale třeba v tomto případě jsem fakt ráda za mobily, pamatuju si, že když mi bylo cca 17 jsem šla domu od tramvaje a žhavila drát a volalala mámu a celou cestu s ní mluvila, protože se mnou na zastávce vystoupili jen 2 přivožralý ukrajinci jinak nikdo a to mohlo být třeba půl desátý večer…jinak já myslím, že až se děti naučí sami pohybovat po městě, tak jim dovolím do 10 let tak do 8-9 podle školy a světla, ale radši je zaměstnám zájmovou činností, než aby mi během školního roku běhali bůhví kde sami :lol:

Přesně, v tomhle případě jsou mobily bezva. Navíc, náš mladej si je mezi sebou půjčují, když se někomu vybije a zdrží se, tak aby mohli i tak zavolat domů. Ve školním roce je to jiné, ale to naši kluci oba vědí, stejně jako v zimě. Přiznávám, že jsme benevolentnější rodiče, kluci si můžou domů dovést kamarády i kamarádky, občas tu i někdo přespí. Já jsem to v dětství měla složité, nikdo k nám nesměl chodit si hrát, nechodil k nám nikdo z rodiny, věčně hádky rodičů, byla jsem uťáplé, roztřesené děcko, které nikam nechodilo. Na dětství nevzpomínal ráda. Proto my s manželem jdeme cestou dohody s klukama a oni ví, že mají zodpovědnost za své chovani a rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.2.20 03:33

Ty vole 😆to já mohla být ve 13 venku i celou noc 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie