Puberťák a denně chipsy

Anonymní
29.12.23 20:52

Puberťák a denně chipsy

Ahoj holky, nevite o nějakém youtuberovi, nebo něčem takovém, kdo by vysvětloval důležitost zdravé výživy?
Mám doma puberťačku, která si denně kupuje chipsy nebo sladkosti. Snažím se jí to vysvětlovat - vliv na zdraví, pleť, vlasy… Jenže jsem trapná matka a moje názory jsou ji jedno.
Dost to frčí i mezi spolužáky, jdou ze školy a staví se v Tescu pro pytlík brambůrků a plechovku koly :roll:
Veškeré peníze z kapesného a od babiček roztoči takto.
Moje rady už ji jdou krkem, popírá, že něco takového jedla, koupila, ale v pokoji to po čichu prostě poznám, nacházím obaly nebo ji potkám s něčím v ruce ve městě.
Doma jíme rozumně, ale ona kolikrát ani nevečeřì, vezme si dvě lžíce polívky a řekne že je plná - no asi je, něčeho jiného :?
Potřebovala bych ji to vysvětlit pres nekoho, na koho dá
Díky za jakoukoli radu, fakt si nevím rady :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1232
29.12.23 20:55

Měla jsem to úplně stejně v pubertě, pořád jen chipsy a cola. Přešlo mě to, jim normálně. :lol: Taky z toho vyroste. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15250
29.12.23 21:14

Pokud není tlustá tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
29.12.23 21:17

Obavám se, že tady žádný YouTuber nepomůže… je to prostě etapa života. Jestli dcera dostala od tebe zdravé návyky, tak se k nim zase vrátí. Ale teď to má prostě takhle. Já to tak taky měla a přežila jsem ve zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.12.23 21:18

To by byl trapnej youtuber, kdyby nejed chipsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
29.12.23 21:26
@Lucie_Sx píše:
To by byl trapnej youtuber, kdyby nejed chipsy.

Jo no ty, kteří se zaměřují na zdravou výživu mají jinou cílovku než jsou puboši. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
29.12.23 21:30

Neznam, ale uklidnim te. Taky jsem tak jedla (plus energitak kazdy den) a ted jim celkem normalne a zatim nasledky nemam :D to prejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
29.12.23 21:56

Taky jsem tak jedla a vyrostla jsem z toho. Plus skoro denně k svačině párek na tacku a chleba. Kluk je sportovec, mají zákazy od trenéra, tak doufám, že mu to vydrží. Na mě by nedal, ale když to řekne trenér. :nevim: takže tohle má fakt výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76719
29.12.23 22:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevite o nějakém youtuberovi, nebo něčem takovém, kdo by vysvětloval důležitost zdravé výživy?
Mám doma puberťačku, která si denně kupuje chipsy nebo sladkosti. Snažím se jí to vysvětlovat - vliv na zdraví, pleť, vlasy… Jenže jsem trapná matka a moje názory jsou ji jedno.
Dost to frčí i mezi spolužáky, jdou ze školy a staví se v Tescu pro pytlík brambůrků a plechovku koly :roll:
Veškeré peníze z kapesného a od babiček roztoči takto.
Moje rady už ji jdou krkem, popírá, že něco,
zakázané takového jedla, koupila, ale v pokoji to po čichu prostě poznám, nacházím obaly nebo ji potkám s něčím v ruce ve městě.
Doma jíme rozumně, ale ona kolikrát ani nevečeřì, vezme si dvě lžíce polívky a řekne že je plná - no asi je, něčeho jiného :?
Potřebovala bych ji to vysvětlit pres nekoho, na koho dá
Díky za jakoukoli radu, fakt si nevím rady :(

tak jestli jí chipsy tajně a ty čmucháš v jejím pokoji, jestli ucítíš chipsy, tak jsi hodně trapná,
zakázané ovoce nejvíc chutná, to neznáš?
a můj dědeček jedl chipsy denně a dožil se 96 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 11:29

@stinga bez urážek to nejde? :roll:
Nechodím po pokoji a neocuchavam rohy, ale když tam vejdeš, tak tě vůně třeba těch paprikovych prostě švihne do nosu

Díky všem za normální komentáře

• Citovat
  • Upravit
9764
2.1.24 19:33

Syn to měl podobně, ale za pár měsíců mu došlo, že uvalit celé kapesné za sladkosti je blbost :mrgreen: Doufám, že to brzy pochopí i mladší, protože zakazovat nemá cenu (ostatně stejně to neuhlídám) a když si na to přijdou sami, tak je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.1.24 10:32

Já myslím, že pokud tohle vysvětluje až v pubertě, je už pozdě
Základy zdravé výživy je třeba děti učit odmala, nenásilně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.3.24 09:41

Doufat, že to s pubertou přejde? Asi jedna z mála možností😊. Mě občas pomohlo, když jsem vynechala hlášky typu „je to nezdravý, je to hnus,…“, tím jsem jí jen štvala. A vysvětlovala, proč mi to vadí (její zdraví) - ale je fakt, že na takové vysvětlování jsem si musela najít příležitosti, kdy byla ochotná víc poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.24 12:40

Taky jsem si v určitém období z kapesného pořád kupovala ve školním obchůdku nebo v automatu chipsy nebo sladkosti, někteří spolužáci zase měli období, že skoro každý den po obědě razili do mekáče. A co vím, tak jsme z toho vyrostli a tyhle věci už jíme jen příležitostně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí