Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měla jsem to úplně stejně v pubertě, pořád jen chipsy a cola. Přešlo mě to, jim normálně.
Taky z toho vyroste. ![]()
Obavám se, že tady žádný YouTuber nepomůže… je to prostě etapa života. Jestli dcera dostala od tebe zdravé návyky, tak se k nim zase vrátí. Ale teď to má prostě takhle. Já to tak taky měla a přežila jsem ve zdraví.
@Lucie_Sx píše:
To by byl trapnej youtuber, kdyby nejed chipsy.
Jo no ty, kteří se zaměřují na zdravou výživu mají jinou cílovku než jsou puboši. ![]()
Neznam, ale uklidnim te. Taky jsem tak jedla (plus energitak kazdy den) a ted jim celkem normalne a zatim nasledky nemam
to prejde ![]()
Taky jsem tak jedla a vyrostla jsem z toho. Plus skoro denně k svačině párek na tacku a chleba. Kluk je sportovec, mají zákazy od trenéra, tak doufám, že mu to vydrží. Na mě by nedal, ale když to řekne trenér.
takže tohle má fakt výjimečně.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevite o nějakém youtuberovi, nebo něčem takovém, kdo by vysvětloval důležitost zdravé výživy?
Mám doma puberťačku, která si denně kupuje chipsy nebo sladkosti. Snažím se jí to vysvětlovat - vliv na zdraví, pleť, vlasy… Jenže jsem trapná matka a moje názory jsou ji jedno.
Dost to frčí i mezi spolužáky, jdou ze školy a staví se v Tescu pro pytlík brambůrků a plechovku koly
Veškeré peníze z kapesného a od babiček roztoči takto.
Moje rady už ji jdou krkem, popírá, že něco,
zakázané takového jedla, koupila, ale v pokoji to po čichu prostě poznám, nacházím obaly nebo ji potkám s něčím v ruce ve městě.
Doma jíme rozumně, ale ona kolikrát ani nevečeřì, vezme si dvě lžíce polívky a řekne že je plná - no asi je, něčeho jiného
Potřebovala bych ji to vysvětlit pres nekoho, na koho dá
Díky za jakoukoli radu, fakt si nevím rady
tak jestli jí chipsy tajně a ty čmucháš v jejím pokoji, jestli ucítíš chipsy, tak jsi hodně trapná,
zakázané ovoce nejvíc chutná, to neznáš?
a můj dědeček jedl chipsy denně a dožil se 96 let
@stinga bez urážek to nejde? ![]()
Nechodím po pokoji a neocuchavam rohy, ale když tam vejdeš, tak tě vůně třeba těch paprikovych prostě švihne do nosu
Díky všem za normální komentáře
Syn to měl podobně, ale za pár měsíců mu došlo, že uvalit celé kapesné za sladkosti je blbost
Doufám, že to brzy pochopí i mladší, protože zakazovat nemá cenu (ostatně stejně to neuhlídám) a když si na to přijdou sami, tak je to lepší.
Já myslím, že pokud tohle vysvětluje až v pubertě, je už pozdě
Základy zdravé výživy je třeba děti učit odmala, nenásilně..
Doufat, že to s pubertou přejde? Asi jedna z mála možností😊. Mě občas pomohlo, když jsem vynechala hlášky typu „je to nezdravý, je to hnus,…“, tím jsem jí jen štvala. A vysvětlovala, proč mi to vadí (její zdraví) - ale je fakt, že na takové vysvětlování jsem si musela najít příležitosti, kdy byla ochotná víc poslouchat.
Taky jsem si v určitém období z kapesného pořád kupovala ve školním obchůdku nebo v automatu chipsy nebo sladkosti, někteří spolužáci zase měli období, že skoro každý den po obědě razili do mekáče. A co vím, tak jsme z toho vyrostli a tyhle věci už jíme jen příležitostně ![]()
Ahoj holky, nevite o nějakém youtuberovi, nebo něčem takovém, kdo by vysvětloval důležitost zdravé výživy?

Mám doma puberťačku, která si denně kupuje chipsy nebo sladkosti. Snažím se jí to vysvětlovat - vliv na zdraví, pleť, vlasy… Jenže jsem trapná matka a moje názory jsou ji jedno.
Dost to frčí i mezi spolužáky, jdou ze školy a staví se v Tescu pro pytlík brambůrků a plechovku koly
Veškeré peníze z kapesného a od babiček roztoči takto.
Moje rady už ji jdou krkem, popírá, že něco takového jedla, koupila, ale v pokoji to po čichu prostě poznám, nacházím obaly nebo ji potkám s něčím v ruce ve městě.
Doma jíme rozumně, ale ona kolikrát ani nevečeřì, vezme si dvě lžíce polívky a řekne že je plná - no asi je, něčeho jiného
Potřebovala bych ji to vysvětlit pres nekoho, na koho dá
Díky za jakoukoli radu, fakt si nevím rady