Absence otce u samoživitelek

6381
29.12.23 15:09

Absence otce u samoživitelek

Co myslíte? Má absence otce na děti vliv?
Tím myslím úplnou absenci, kdy otec o styk s dětmi nestojí, zapírá se před nimi.
Jaký důsledek to může mít u chlapců? :think:

U holčiček to podle mě problém není, ale u těch kluků prostě nevím.
Já sama od 6 let byla bez otce a nějak mi nechyběl, vychovala mě nezávislá a na tu dobu hodně emancipovaná maminka, a tak jsme nestrádaly.
Kdybych měla holčičky, tak to asi ani neřeším, ale já mám právě dva kluky. Zároveň nejsem super žena, co by je zvládla naučit třeba rybařit a hrabat se v motorech.
Moji kluci začínají blbnout, kdy mladší by chtěl ať si domu vemu jakéhokoliv otce jeho kamarádů ze školky a ten starší mi dohazuje asi o 30 let mladšího učitele tělocviku.
Já s muži skončila, nikoho si hledat nebudu, a tak opravdu vyrostou jen semnou.
Zajímalo by mě, jestli tu je někdo podobný, kdo je na děti, ideálně na kluky sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3789
29.12.23 15:13

Škeble se navždy zaklapla. Nevim, já tátu měl a naučil mě úplný h0vno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.12.23 15:16
@Dollorres píše:
Tím myslím úplnou absenci, kdy otec o styk s dětmi nestojí, zapírá se před nimi.
Jaký důsledek to může mít u chlapců? :think:U holčiček to podle mě problém není, ale u těch kluků prostě nevím.
Já sama od 6 let byla bez otce a nějak mi nechyběl, vychovala mě nezávislá a na tu dobu hodně emancipovaná maminka, a tak jsme nestrádaly.
Kdybych měla holčičky, tak to asi ani neřeším, ale já mám právě dva kluky. Zároveň nejsem super žena, co by je zvládla naučit třeba rybařit a hrabat se v motorech.
Moji kluci začínají blbnout, kdy mladší by chtěl ať si domu vemu jakéhokoliv otce jeho kamarádů ze školky a ten starší mi dohazuje asi o 30 let mladšího učitele tělocviku.
Zajímalo by mě, jestli tu je někdo podobný, kdo je na děti, ideálně na kluky sám.

Děda, bratr, trenér, stryc… Vsechno lepsi, nez doma otčím psychopat.

• Citovat
  • Upravit
1341
29.12.23 15:22

Mně tatínek zemřel, když mi bylo 5 a půl roku a celý život mi chyběl a vzor si chlapci mohou nají i jinde, to už tu bylo napsáno. A já jsem mamince vděčná, že mi domů nikoho nedotáhla, taky bych s ním byla ancvaj hotová. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
29.12.23 15:24

Myslim, ze otec neni tolik potřebnej. Furt lepší zadnej než blbej.. mužský vzor muzou najit v trenérovi, dedovi atd. i ucitel je dobry vzor. pokud je dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.12.23 15:53

Děkuju moc :hug:
Na mě padla kvůli tomu taková depka. Fakt se jim snažím dát všechno, ale tohle opravdu nejde.
Mají skvělého dědečka, ale už bývá unavenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.23 15:53

Neřekla bych, že u holek absence otce nemusí být problém. Třeba kámoška si v patnácti našla o patnáct let staršího kluka, kterej s ní dost manipuloval. Podle nás kamarádů to byl důsledek toho, že jí chyběl nějaký ten mužský vzor.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
29.12.23 15:58

Tak já myslím, že chybějící otec je problém u obou pohlaví. Myšleno normální milující otec. Chlap přece není jenom ploditel a šlus, jeho role je neméně důležitá. Jako chlapský vzor pro kluky může posloužit i děda, strýc apod. Ale táta je prostě táta. Když není, tak holt není, člověk musí pracovat s tím, co má.
Možná proto, že jsi tátu neměla, jsi teď sama a nikoho nechceš.

• Citovat
  • Upravit
6381
29.12.23 15:59
@Anonymní píše:
Neřekla bych, že u holek absence otce nemusí být problém. Třeba kámoška si v patnácti našla o patnáct let staršího kluka, kterej s ní dost manipuloval. Podle nás kamarádů to byl důsledek toho, že jí chyběl nějaký ten mužský vzor.

To je zajímavý, to asi může souviset.
Já měla dlouho tendence s muži bojovat, být za každou cenu lepší ať už šlo o sport, školu, práci, potřebovala jsem mít navrch. Tak možná i to je ten důsledek. Starší mě zas nikdy nepřitahovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.12.23 15:59

Nemá to vliv, mužský vzor může být na kroužku, v rodině(děda apod.), přátelé matky…
Toto jsem řešila přímo s psychologem, synovi v 5 letech vzor chyběl a měl potíže s chováním(hrál si na svého otce). Ale hledání vzorů jinde to rychle vyřešilo a najednou bylo po problému. Byl třeba u přátel třeba na víkend, pomáhal v dílně apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.12.23 16:02
@Anonymní píše:
Neřekla bych, že u holek absence otce nemusí být problém. Třeba kámoška si v patnácti našla o patnáct let staršího kluka, kterej s ní dost manipuloval. Podle nás kamarádů to byl důsledek toho, že jí chyběl nějaký ten mužský vzor.

Hlavně u něj holky sledují chování k ženám apod.. Dělají si takový vzor a podle něj často vybírají partnera. Pokud chybí, nevidí, co by měl muž splňovat apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33649
29.12.23 16:03
@Dollorres píše:
Jaký důsledek to může mít u chlapců? :think:U holčiček to podle mě problém není, ale u těch kluků prostě nevím.
Zajímalo by mě, jestli tu je někdo podobný, kdo je na děti, ideálně na kluky sám.

Víš kolik kluků vyrůstá v úplné rodině, kde ale táta stojí za houby, a ty děti stejně nic nenaučí? No, ale u tebe to vypadá, že ti co nevidět někoho domů dotáhnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.12.23 16:05
@Fiveone píše:
Nemá to vliv, mužský vzor může být na kroužku, v rodině(děda apod.), přátelé matky…
Toto jsem řešila přímo s psychologem, synovi v 5 letech vzor chyběl a měl potíže s chováním(hrál si na svého otce). Ale hledání vzorů jinde to rychle vyřešilo a najednou bylo po problému. Byl třeba u přátel třeba na víkend, pomáhal v dílně apod..

To teď asi dělá ten starší syn, jak kdyby vychovává toho mladšího. Takovým dospělým stylem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.12.23 16:24

@Dollorres Já jsem už několik let na syna sama. Jeho táta s velkým T umřel. Jsem máma a táta dohromady.
Mnoho dětí má otce na baterky, jsou to naprosto nepoužitelní jedinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
29.12.23 16:26

Myslím že otec může chybět jak u holek tak u kluků, protože právě společně s matkou ukazují, jak se k sobě manželé chovají, jak spolupracují, jak si vyjasnuji problémy atd. Nicméně chápu, že nikoho nechceš a jako mužský vzor a mužské práce dobře poslouží i dědeček, učitel atd. Nebo třeba skautský vedoucí. Je fakt že ve spoustě rodinách stojí chlap jako táta za prd a stejně ty děti nic nenaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí