Absence otce u samoživitelek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1485
30.12.23 14:34

Vliv to určitě má, ale jaký ten vliv bude, záleží na mnoha okolnostech - povaze dítěte, přístupu rodiče a širší rodiny, atd. Můj ex otce také vůbec nepoznal a měl ty typické znaky, co jsou zmíněny výše - nízké sebevědomí, submisivita, nerozhodnost, netíhnul k mužským pracím, atd… Já si teda ale osobně myslím, že za to nemůže přímo absence otce, ale přístup jeho matky, která si ho jako nejmladšího ze 3 synů tak nějak uzurpovala pro sebe. Umožnila jí to ale i jeho vrozená povaha…Jeho dva starší bráchové takoví nebyli - jeden naopak trochu macho, který byl šikovný na ty chlapské práce, a druhý takový sebevědomý hezoun. Stejně to vidím i u známého - také vyrůstal bez otce a podepsalo se to na něm hodně - plácá se ve vztazích, neumí být zodpovědný a spolehlivý, být oporou pro svou rodinu, takové věčné dítě. Ale jeho starší bratr je úplně jiný, takový ten typický chlap, i když měli úplně stejnou výchovu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
30.12.23 14:39
@Theli píše:
Vliv to určitě má, ale jaký ten vliv bude, záleží na mnoha okolnostech - povaze dítěte, přístupu rodiče a širší rodiny, atd. Můj ex otce také vůbec nepoznal a měl ty typické znaky, co jsou zmíněny výše - nízké sebevědomí, submisivita, nerozhodnost, netíhnul k mužským pracím, atd… Já si teda ale osobně myslím, že za to nemůže přímo absence otce, ale přístup jeho matky, která si ho jako nejmladšího ze 3 synů tak nějak uzurpovala pro sebe. Umožnila jí to ale i jeho vrozená povaha…Jeho dva starší bráchové takoví nebyli - jeden naopak trochu macho, který byl šikovný na ty chlapské práce, a druhý takový sebevědomý hezoun. Stejně to vidím i u známého - také vyrůstal bez otce a podepsalo se to na něm hodně - plácá se ve vztazích, neumí být zodpovědný a spolehlivý, být oporou pro svou rodinu, takové věčné dítě. Ale jeho starší bratr je úplně jiný, takový ten typický chlap, i když měli úplně stejnou výchovu… :nevim:

takže to není absencí otce u tvého manžela a u známého, když jeden syn je postižený absencí otce a druzí synové ne - tak to nebude absencí otce, ale vrozenou povahou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
30.12.23 14:42
@Veveří píše:
A on se k nim teď nezná? Dobrý egoista.

tak on byl egoista vždycky a život bez dětí mu vyhovoval,
proto nyní prchl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.12.23 14:51
@Dollorres píše:
@ludmilaadamkova
Nemá nebo o nich nevím.
Ale 15 let jsme byli manželé bez dětí a je mu to vyhovovalo.
Vyčetl mi, že do dětí jsem ho donutila. :roll:
8o
Donutila? Chudák jeden. :zed: On je nesvéprávný?
@Dollorres píše:
Nezná, mě si asi zablokoval.
Ani k soudu se nedostavil, bez omluvy.

8o
Doufám, že zaplatil pokutu. Platí alimenty?

Příspěvek upraven 30.12.23 v 15:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 14:58
@Anonymní píše:
Neřekla bych, že u holek absence otce nemusí být problém. Třeba kámoška si v patnácti našla o patnáct let staršího kluka, kterej s ní dost manipuloval. Podle nás kamarádů to byl důsledek toho, že jí chyběl nějaký ten mužský vzor.

Souhlasim. Kamaradce umrel tata tesne po gymplu a obe se sestrou si nasly o dost starsi partnery. Kamosce to klape, sestra uz se rozvedla, byl to take manipulator. A to uz byly v podstate dospele holky.

• Citovat
  • Upravit
1485
30.12.23 15:09

@stinga Nejde o mého manžela, ale o ex. Absence otce vliv nějaký má, ale každého to ovlivní jinak dle jeho osobnosti - nějaké dítě to může teoreticky i více posílit, protože se vědomě snaží ty negativní vlivy přebít vlastní vůlí, někoho to prostě semele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 15:15
@Dollorres píše:
Co myslíte? Má absence otce na děti vliv?
Tím myslím úplnou absenci, kdy otec o styk s dětmi nestojí, zapírá se před nimi.
Jaký důsledek to může mít u chlapců? :think:U holčiček to podle mě problém není, ale u těch kluků prostě nevím.
Já sama od 6 let byla bez otce a nějak mi nechyběl, vychovala mě nezávislá a na tu dobu hodně emancipovaná maminka, a tak jsme nestrádaly.
Kdybych měla holčičky, tak to asi ani neřeším, ale já mám právě dva kluky. Zároveň nejsem super žena, co by je zvládla naučit třeba rybařit a hrabat se v motorech.
Moji kluci začínají blbnout, kdy mladší by chtěl ať si domu vemu jakéhokoliv otce jeho kamarádů ze školky a ten starší mi dohazuje asi o 30 let mladšího učitele tělocviku.
Já s muži skončila, nikoho si hledat nebudu, a tak opravdu vyrostou jen semnou.
Zajímalo by mě, jestli tu je někdo podobný, kdo je na děti, ideálně na kluky sám.

Mám dva kluky jsem na ně sama…ale vyrůstají s pradědečkem, a mám dost přátel mužského pohlaví…to spíš mě chybí ten zenskej element :lol: babičky nic…

• Citovat
  • Upravit
5633
30.12.23 15:27
@Dollorres píše:
Nezná, mě si asi zablokoval.
Ani k soudu se nedostavil, bez omluvy.

Nechápu, strašný otec. Ale karma funguje spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.12.23 16:32
@topazio píše:
8o
Doufám, že zaplatil pokutu. Platí alimenty?Příspěvek upraven 30.12.23 v 15:36

Pokutu mu dali, ale jestli ji zaplatil, nevím.
Na Alimenty mu běží exekuce, zatím jsem od něj neviděla ani korunu. Na druhou stranu mi dost”pomohl” v majetkovém vyrovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.12.23 17:12
@Dollorres píše:
Pokutu mu dali, ale jestli ji zaplatil, nevím.
Na Alimenty mu běží exekuce, zatím jsem od něj neviděla ani korunu. Na druhou stranu mi dost”pomohl” v majetkovém vyrovnání.

Sice se vyrovnal ale tvoje děti mají na alimenty nárok. Snad z něj exekuce něco dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.12.23 17:15
@topazio píše:
Sice se vyrovnal ale tvoje děti mají na alimenty nárok. Snad z něj exekuce něco dostane.

On stejně vykazuje nízké příjmy, tak to moc nebude, ale platit by měl už z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.12.23 17:17
@Dollorres píše:
On stejně vykazuje nízké příjmy, tak to moc nebude, ale platit by měl už z principu.

Ale něco by z něj exekutor dostat měl. Z takových chlapů je mi na zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
30.12.23 17:55
@Dani65 píše:
Mně tatínek zemřel, když mi bylo 5 a půl roku a celý život mi chyběl a vzor si chlapci mohou nají i jinde, to už tu bylo napsáno. A já jsem mamince vděčná, že mi domů nikoho nedotáhla, taky bych s ním byla ancvaj hotová. :mrgreen:

Maminka chudak uz nemela pravo na svuj zivot? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41282
30.12.23 17:58
@Dollorres píše:

Tak pokud neplatí déle než 4 měsíce, podala bych trestní oznámení na policii. Někteří tatínci začnou platit, až se trochu leknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 18:38

Absence otce

Jsem zena a v mem pripade mela absence vlastního otce vliv ohromný.
Cele dětství jsem prožila bez otce a s pranim, aby zil s nami doma. Touzila jsem po sourozenci, jenze matka me mela dost pozde a navic uz zadneho muze domu neprivedla. Jako dite jsem byla osamela a tohle jsem pro sve deti nechtela. Porad jsem cekala a hledala muze pro me a otce pro sve deti, ale v plodnem obdobi jsem nikoho nenasla. Muzi o me nestoji, znamosti bylo par. Ted mi je 45 a nemam ani muze ani deti a nevim, co ted delat. Takhle se na me podepsala nepritomnost vlastniho otce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML