Absence otce u samoživitelek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
29.12.23 18:16
@Zmatka píše:
@Dollorres A dědečci se neangažujou? Skaut a nějaký prima vedoucí? Někdo, v kom by prostě ty děti mohly vidět mužský vzor?

Jsem jedináček, takže jedinej mužskej vzor je vlastně ex tchán, ale ten je naštěstí zlatej.
Jen už taky není nejmladší a potřebuje i svůj klid.
S těmi kroužky to teprve pomalu rozjíždíme. Starší syn se hledá, co by ho bavilo, takže zatím nic stabilního. Ve škole má rád jednoho mladýho učitele na tělocvik, toho chce abych si ho vzala za manžela. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.12.23 18:30

Absence otce je problém u obou pohlaví. Tím spíše pokud nemají mužský vzor v blízké rodině (třeba dědu, strejdu). A úplně nejhorší je pokud matka na muže zcela zanevře a nemluví o nich dobře.
U chlapců je problém ve vytváření vlastní identity. Jednoduše nemají mužské chování kde vypozorovat v běžných situacích. Na to třeba trenér, nebo oblíbený učitel fakt nestačí. Také bývá často problém v přílišné fixaci na maminky. Však většina dospělých mamánků vyrůstalo bez otce.
A dívky to mají v podstatě podobně. Chybí jim mužský vzor. Ochránce někdo, kdo jim dodá vlastní hodnotu jako ženě. Netuší jak má vypadat soužití muže a ženy. V dospělosti si tak buď hledají výrazně starší partnery. Nebo mají problém vztah vůbec navázat, udržet si ho. Vybírají si častěji toxické partnery. Nebo se nechtějí vázat úplně. Muže vnímají jako nepřátele. Někoho koho v žádném případě nesmí potřebovat. Je u nich daleko větší pravděpodobnost, že se z nich také stanou matky samoživitelky.
Bohužel no…

Příspěvek upraven 29.12.23 v 18:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.23 18:32
@Anonymní píše:
Neřekla bych, že u holek absence otce nemusí být problém. Třeba kámoška si v patnácti našla o patnáct let staršího kluka, kterej s ní dost manipuloval. Podle nás kamarádů to byl důsledek toho, že jí chyběl nějaký ten mužský vzor.

Myslím, že je to problém u holek i u kluků. Holkám chybí právě ten mužský vzor, takže jsou schopné naletět kdejakému psychopatovi. Což i tady dost často čteme v diskuzích, jak jsou některé ženy ochotné nechat sebou zametat a snášet od partnera kdeco, jen aby měli chlapa. Vlastně podvědomě hledají tatínka. U kluků je to ještě horší. Když pominu, že se nemají od koho naučit mužské práce, třeba něco opravit nebo vyrobit. Také jsou to často mamánkové fixovaní na maminku, která se v nich vidí a všechno jim dovolí. Nemají pevné vedení, takže často přerostou mamince přes hlavu a ta si pak s nimi pak neví rady. Spadnout pak na šikmou plochu, např. do drog, flákání, apod. je dost časté.

• Citovat
  • Upravit
5837
29.12.23 18:35

Mě vadí ten častý stereotyp „je to otec dítětě/dětí, musíš jim ho přibližovat, mluvit o něm, je to přece otec“ :roll: ale někdo by měl těm otcům říct, že jsou otcové a tu rodičovskou práci za ně nikdo neudělá. A proč by to měla dělat matka, kterou v tom nechali samotnou? Někteří přijdou jen když oni mají čas, jiní se neukážou několik let…

Já si nastavila hned od rozvodu, že otec je ta osoba, kterou si děti určí. Sami si pojmenujou a znají rodičovské role, co dělá máma, co dělá táta. Je to ta osoba, která se jim věnuje, která je tady pro ně (ve dne v noci) Neřeším jak si koho pojmenujou, ale další osoba (u nás nový partner), která vychovává a věnuje se, byla u nás zásadní a nutná.

Až děti vyrostou budu doufat, že nezapomenou, kdo tady byl pro ně a podle toho si určí hodnotu člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.12.23 18:40
@Karinkas píše:
Absence otce je problém u obou pohlaví. Tím spíše pokud nemají mužský vzor v blízké rodině (třeba dědu, strejdu). A úplně nejhorší je pokud matka na muže zcela zanevře a nemluví o nich dobře.
U chlapců je problém ve vytváření vlastní identity. Jednoduše nemají mužské chování kde vypozorovat v běžných situacích. Na to třeba trenér, nebo oblíbený učitel fakt nestačí. Také bývá často problém v přílišné fixaci na maminky. Však většina dospělých mamánků vyrůstalo bez otce.
A dívky to mají v podstatě podobně. Chybí jim mužský vzor. Ochránce někdo, kdo jim dodá vlastní hodnotu jako ženě. Netuší jak má vypadat soužití muže a ženy. V dospělosti si tak buď hledají výrazně starší partnery. Nebo mají problém vztah vůbec navázat, udržet si ho. Vybírají si častěji toxické partnery. Nebo se nechtějí vázat úplně. Muže vnímají jako nepřátele. Někoho koho v žádném případě nesmí potřebovat. Je u nich daleko větší pravděpodobnost, že se z nich také stanou matky samoživitelky.
Bohužel no…

To je taky o lidech :nevim: podle toho bychom se sestroz musely být na okraji společnosti každá 3 děti každý s jiným nebo bezdětné a přitom obě máme muze já jsem s tím svým přes 10 let ona s tím svým 15 let obě máme jedno dítě.

Věk můj chlap je o 2 roky mladší sestřin chlap je od ní o 5 let starší. Ani jedna jsme nikdy netihly k starším mužům. A to jsme našeho otce nenáviděly a mamka žádného jiného muže neměla neb po tom co si prožila s mojim otcem zadnyho jinýho chlapa vidět nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
56505
29.12.23 18:42
@Dollorres píše:
To je mi líto. Zvlášť, když byl úžasnej.
Taky si logicky říkám, že lepší žádnej než vadnej.

Další mužské vzory nemá. V době Covidu odešeli na věčnost jeho dědeček i pradědeček. Další skvělí muži v jeho životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8335
29.12.23 18:43

Pokud nemají otce, tak můžou mít vzor v dědovi nebo strejdovi. Kolikrat je táta super chlap a z kluka stejně vyroste totální id.ot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.12.23 18:50
@ludmilaadamkova píše:
To je taky o lidech :nevim: podle toho bychom se sestroz musely být na okraji společnosti každá 3 děti každý s jiným nebo bezdětné a přitom obě máme muze já jsem s tím svým přes 10 let ona s tím svým 15 let obě máme jedno dítě.Věk můj chlap je o 2 roky mladší sestřin chlap je od ní o 5 let starší. Ani jedna jsme nikdy netihly k starším mužům. A to jsme našeho otce nenáviděly a mamka žádného jiného muže neměla neb po tom co si prožila s mojim otcem zadnyho jinýho chlapa vidět nechtěla.

To moc ráda čtu. :srdce:
Je to samozřejmě o lidech. Někdo ty limity je schopen překročit.
Někdo bohužel není. A těch samoživitelek (tři děti se třemi muži), bezdětných, uvězněných v toxických vztazích… je více mezi těmi, které vyrostli bez otce. Než mezi těmi, které mají skvělého tatínka a měly úplnou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.12.23 18:51
@Karinkas píše:
U chlapců je problém ve vytváření vlastní identity. Jednoduše nemají mužské chování kde vypozorovat v běžných situacích. Na to třeba trenér, nebo oblíbený učitel fakt nestačí. Také bývá často problém v přílišné fixaci na maminky. Však většina vyrůstalo bez otce.
Bohužel no…Příspěvek upraven 29.12.23 v 18:32

Tak v tom jsem se upřímně našla. Sama sebe považuji za schopnou, nepotřebuju sponzora ani opraváře, málo kdo mě ohromí. A asi to i vyzařuju, už hodně chlapů v práci o mě prohlásilo, že je děsím. :nevim:

Ale jako máma fakt nechci, aby se pak moje děti trápily v toxických vztazícj a nebyly štastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.12.23 18:56
@Karinkas píše:
To moc ráda čtu. :srdce:
Je to samozřejmě o lidech. Někdo ty limity je schopen překročit.
Někdo bohužel není. A těch samoživitelek (tři děti se třemi muži), bezdětných, uvězněných v toxických vztazích… je více mezi těmi, které vyrostli bez otce. Než mezi těmi, které mají skvělého tatínka a měly úplnou rodinu.

Tak ono to bude vždy kombinace více faktorů. U nás ten otec působil jako odstrašujici případ co fakt nechceš.

• Citovat
  • Upravit
2659
29.12.23 18:57
@Dollorres píše:
Tak v tom jsem se upřímně našla. Sama sebe považuji za schopnou, nepotřebuju sponzora ani opraváře, málo kdo mě ohromí. A asi to i vyzařuju, už hodně chlapů v práci o mě prohlásilo, že je děsím. :nevim:Ale jako máma fakt nechci, aby se pak moje děti trápily v toxických vztazícj a nebyly štastné.

Budu upřímná píšu trochu o sobě. Táta žádný vzor opravdu nebyl. Zájem moc neměl.
Plácala jsem v tom roky. Pomohla až terapie.
Taková moje třináctá komnata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
29.12.23 19:57

@Karinkas potvrzuji z dlouholeté praxe.. prostě to má VLIV.. to hledání lásky, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
29.12.23 20:09

Bych to zas tak dramaticky nebrala. Vemte si generaci dnešních čtyřicátníků, padesátníků, kteří většinou v těch úplných rodinách vyrůstali. To je jedno trauma vedle druhého, až zběsilé snahy vše dělat jinak než rodiče. Vzor by to chtělo, ale nemusí to být zrovna otec nebo otčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.12.23 20:14

Já doufám, že vliv nemá. Se svým otcem jsem se seznámila v 18 a jedno posezení u piva bohatě stačilo. Starší syn vyrůstá bez otce a žádný mužský vzor nemá. V rodině jen ženský, ve škole učitelky, v kroužcích učitelky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.12.23 20:31
@Dollorres píše:
Tak v tom jsem se upřímně našla. Sama sebe považuji za schopnou, nepotřebuju sponzora ani opraváře, málo kdo mě ohromí. A asi to i vyzařuju, už hodně chlapů v práci o mě prohlásilo, že je děsím. :nevim:Ale jako máma fakt nechci, aby se pak moje děti trápily v toxických vztazícj a nebyly štastné.

Přesně. Chlap - ochránce? Jako před čím?
Já teda (kromě dvou výplat) nenašla důvod, proč žít v páru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect