Absence otce u samoživitelek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148926
30.12.23 18:45
@Anonymní píše:
Jsem zena a v mem pripade mela absence vlastního otce vliv ohromný.
Cele dětství jsem prožila bez otce a s pranim, aby zil s nami doma. Touzila jsem po sourozenci, jenze matka me mela dost pozde a navic uz zadneho muze domu neprivedla. Jako dite jsem byla osamela a tohle jsem pro sve deti nechtela. Porad jsem cekala a hledala muze pro me a otce pro sve deti, ale v plodnem obdobi jsem nikoho nenasla. Muzi o me nestoji, znamosti bylo par. Ted mi je 45 a nemam ani muze ani deti a nevim, co ted delat. Takhle se na me podepsala nepritomnost vlastniho otce.

Tohle mi přijde dost zvláštní argument. To se může stát i ženě která vyrostla v úplné rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148926
30.12.23 18:49

Vliv má na život člověka všechno. Že vyrostl s otcem co se nezajímal, že měl hodně sourozenců a nebyl na dítě čas a nálada, že vyrostl jako jedináček, že vyrostl s matkou co byla chladná, že měl doma po odchodu otce plno strejdů, nebo naopak že nebyl mužský vzor žádný.
Popasovat se s tím musí každý nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21405
30.12.23 18:51
@Dollorres píše:
Co myslíte? Má absence otce na děti vliv?
Tím myslím úplnou absenci, kdy otec o styk s dětmi nestojí, zapírá se před nimi.
Jaký důsledek to může mít u chlapců? :think:U holčiček to podle mě problém není, ale u těch kluků prostě nevím.
Já sama od 6 let byla bez otce a nějak mi nechyběl, vychovala mě nezávislá a na tu dobu hodně emancipovaná maminka, a tak jsme nestrádaly.
Kdybych měla holčičky, tak to asi ani neřeším, ale já mám právě dva kluky. Zároveň nejsem super žena, co by je zvládla naučit třeba rybařit a hrabat se v motorech.
Moji kluci začínají blbnout, kdy mladší by chtěl ať si domu vemu jakéhokoliv otce jeho kamarádů ze školky a ten starší mi dohazuje asi o 30 let mladšího učitele tělocviku.
Já s muži skončila, nikoho si hledat nebudu, a tak opravdu vyrostou jen semnou.
Zajímalo by mě, jestli tu je někdo podobný, kdo je na děti, ideálně na kluky sám.

Mela jsem o tom celou publikaci o chybejicim otci a jak se to projevuje u chlapcu, ale poslala jsem ji dal. :think: Byla od polske autorky a byla dost hloubková. Mluvila o neodtrzeni chlapce od matky, nemoznost souperit s otcem atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.23 18:59
@Anna766 píše:
Tohle mi přijde dost zvláštní argument. To se může stát i ženě která vyrostla v úplné rodině.

Tak neni to vseobecna platnost, mluvim ciste za sebe. Hledala jsem kvalitniho otce pro sve deti. To ze jsem zadneho nenasla je urcite i moji osobou, tezko bez terapie soudit, proc se mnou zadny muz nechtel zalozit rodinu. Asi bych nasla zpusob, jak si dite poridit sama, ale strasne jsem se bala byt samozivitelka jako moje matka.

• Citovat
  • Upravit
148926
30.12.23 19:01
@Anonymní píše:
Tak neni to vseobecna platnost, mluvim ciste za sebe. Hledala jsem kvalitniho otce pro sve deti. To ze jsem zadneho nenasla je urcite i moji osobou, tezko bez terapie soudit, proc se mnou zadny muz nechtel zalozit rodinu. Asi bych nasla zpusob, jak si dite poridit sama, ale strasne jsem se bala byt samozivitelka jako moje matka.

Dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.12.23 19:12
@Keyllah píše:
Tak pokud neplatí déle než 4 měsíce, podala bych trestní oznámení na policii. Někteří tatínci začnou platit, až se trochu leknout…

TO podáno v prosinci, tak uvidíme. Ale mám dobrou právničku, tak to určitě pro mě dopadne dobře. Dřív nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.12.23 19:16
@PaníBovaryová píše:
Mela jsem o tom celou publikaci o chybejicim otci a jak se to projevuje u chlapcu, ale poslala jsem ji dal. :think: Byla od polske autorky a byla dost hloubková. Mluvila o neodtrzeni chlapce od matky, nemoznost souperit s otcem atd

Tak to by mě zajímalo, hlavně chci to nastavit doma tak, aby to poškození bylo co nejmenší.
Něco přece musí fungovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21405
30.12.23 19:22
@Dollorres píše:
Tak to by mě zajímalo, hlavně chci to nastavit doma tak, aby to poškození bylo co nejmenší.
Něco přece musí fungovat. :think:

Ja se obavam, ze moc.toho nezmůžeš,.co se toho Oidipovskeho komplexu tyce. :think: Nejake otcovske vzory jim muze poskytnout deda, stryc, trener atd. Pokus to uz ted resis, zrejme nebudes jedna z tech matek,.co si z nich udela nahradni partnery a odmitne je pustit :mrgreen: A nejakym zpusobem si zatez z detstvi neseme vsichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41207
30.12.23 19:30
@Dollorres píše:
TO podáno v prosinci, tak uvidíme. Ale mám dobrou právničku, tak to určitě pro mě dopadne dobře. Dřív nebo později.

příště ušetři za právničku, stačí oznámit na pčr a policie a státní zástupce udělá v tomto práci za tebe a drahou právničku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.12.23 19:33
@PaníBovaryová píše:
Ja se obavam, ze moc.toho nezmůžeš,.co se toho Oidipovskeho komplexu tyce. :think: Nejake otcovske vzory jim muze poskytnout deda, stryc, trener atd. Pokus to uz ted resis, zrejme nebudes jedna z tech matek,.co si z nich udela nahradni partnery a odmitne je pustit :mrgreen: A nejakym zpusobem si zatez z detstvi neseme vsichni :nevim:

Řeším, protože tohle přesně nechci a je mi z té představy mdlo. Jenže taky cítím, že jdu trochu proti sobě a ta tendence tam je a to mě děsí. Tak si hledám si únik v podobě workoholismu.

A správně to není to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21405
30.12.23 19:54
@Dollorres píše: Řeším, protože tohle přesně nechci a je mi z té představy mdlo. Jenže taky cítím, že jdu trochu proti sobě a ta tendence tam je a to mě děsí. Tak si hledám si únik v podobě workoholismu.A správně to není to vím.

Nevim, jak ti pomoct,.protoze nahradniho partnera si ze syna klidne udela i zadana zena,.kdyz ma. pocit, ze se ji neceho nedostava. Neni to snadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí