Pudink v 8 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1841
8.10.22 22:24

Driv, kdyz matka nemela mleko, vzalo se obycejne kravske nebo kozi, prevarilo se a tim se krmilo dite. Prezili jsme. Pred 36 lety, kdyz muj syn zacal odmitat um v 5 mesicich midetska lekarka doporucila uvarit mu pudink z kravskeho mleka a zkusit mu dat normalni kravske. No nechutnalo mu ani to a dodnes mleko nepije, ji syry, tvaroh, mleko ne. Tenkrat jsme ho sidili tak, ze do ovoce jsme michali tvaroh, do zeleninovych prikrmu sunar. Prezil. Takze z trochy pudinku v 8 mesicich bych se nehroutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.10.22 22:50
@KKK85 píše:
a tys to dovolila…normálně, běžné a pořád?

Jako myslíš, že jsem měla zalehnout nebo zakleknout, když rozhovor nikam nevedl? Nebo jsem ho měla vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.10.22 22:51
@KKK85 píše:
a tys to dovolila…normálně, běžné a pořád?

Ne, pořád to nejedl, ale dával prostě ochutnat, chápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
8.10.22 23:39
@Ba412 píše:
Driv, kdyz matka nemela mleko, vzalo se obycejne kravske nebo kozi, prevarilo se a tim se krmilo dite. Prezili jsme. Pred 36 lety, kdyz muj syn zacal odmitat um v 5 mesicich midetska lekarka doporucila uvarit mu pudink z kravskeho mleka a zkusit mu dat normalni kravske. No nechutnalo mu ani to a dodnes mleko nepije, ji syry, tvaroh, mleko ne. Tenkrat jsme ho sidili tak, ze do ovoce jsme michali tvaroh, do zeleninovych prikrmu sunar. Prezil. Takze z trochy pudinku v 8 mesicich bych se nehroutila.

Ano, přežili jste. Někteří z vás, co měli tu smůlu a měli jen krávu, ne i vhodnější kozu, sice umřeli na podvýživu, ale ostatní jste jistě přežili. Z těch, co jste přežili, vás poměrně dost do konce svých životů touhle zcela nedostatečnou stravou v počátku života trpí na vlastním zdraví (v souvislostech, které si asi ani neuvědomujete). Naštěstí máme 21. století a už víme, že lze k výživě kojence přistupovat i jinak, než aby jen nějak „přežil“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
9.10.22 04:19
@g.sandova píše:
Jako myslíš, že jsem měla zalehnout nebo zakleknout, když rozhovor nikam nevedl? Nebo jsem ho měla vyhodit?

No ty kraso to snad i jo, protože co s takovým pip co nepochopí že mimino nesmí jitrnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7350
9.10.22 08:48

@g.sandova Já bych to prostě nedovolila… dítě popadla… vytáhla mu to z pusy klidně. A chlapa seřvala na tří doby… ale já jsem v těchto věcem nekompromisní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7350
9.10.22 08:49
@Fonty píše:
No ty kraso to snad i jo, protože co s takovým pip co nepochopí že mimino nesmí jitrnici :nevim:

tak tak…já bych řvala… prostě bych to nedovolila…nekoukala na to jak tatínek půlroční krmí jitrnici… prostě nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.10.22 10:31

Klid, nic mu to neudělá. Mámy, co jedou příkrmy formou blw, dávají dítěti ochutnávat běžné jídlo a na nějaké tabulkové zavádění, kdy jakou potravinu, se u toho nehraje, naopak dítě má ochutnat co nejvíc, nejpestřejší, běžnou stravu, včetně alergenů. Navíc, když si najdeš podobné tabulky jiných států, tak to nebude stejné, např. ve Španělsku se nezačíná nějakou mrkví a bramborem. Když už, tak bych puding řešila kvůli množství cukrů, ale rozhodně to dítěti nijak neublížilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.10.22 10:39
@nikca92 píše:
Klid, nic mu to neudělá. Mámy, co jedou příkrmy formou blw, dávají dítěti ochutnávat běžné jídlo a na nějaké tabulkové zavádění, kdy jakou potravinu, se u toho nehraje, naopak dítě má ochutnat co nejvíc, nejpestřejší, běžnou stravu, včetně alergenů. Navíc, když si najdeš podobné tabulky jiných států, tak to nebude stejné, např. ve Španělsku se nezačíná nějakou mrkví a bramborem. Když už, tak bych puding řešila kvůli množství cukrů, ale rozhodně to dítěti nijak neublížilo.

Cim se zacina ve Spanelsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
9.10.22 10:41

@Lucie_Sx tuším že masem. Nepamatuji si to přesně, poslouchala jsem podcast na tohle téma a byly tam různé příklady. Každopádně to dodává logiku, že v různých částech se začíná/zavádí různě, podle toho, co mají k dispozici a jaká je to kultura. A přitom při narození jsou všechny děti stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
9.10.22 10:59

V Japonsku se zacina ryzovou kasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
9.10.22 11:23
@SlečnaDahlia píše:
Ano, přežili jste. Někteří z vás, co měli tu smůlu a měli jen krávu, ne i vhodnější kozu, sice umřeli na podvýživu, ale ostatní jste jistě přežili. Z těch, co jste přežili, vás poměrně dost do konce svých životů touhle zcela nedostatečnou stravou v počátku života trpí na vlastním zdraví (v souvislostech, které si asi ani neuvědomujete). Naštěstí máme 21. století a už víme, že lze k výživě kojence přistupovat i jinak, než aby jen nějak „přežil“.

Holka, moje babicka umrela v 97 letech, moje mama v 78 letech. Jestli mame nejake nemoci, tak ze stresu, ktery je soucasti dnesniho zivota. A ten prave moje babicka nemela.
Vyziva kojence se meni snad kazdych 5 let, co bylo doporucovane v 60. letech, bylo v 80. letech zatracovane a dnes je to zase uplne jinak. Jsi nejaka ekobiomatka nebo co? Podivej se na onkologicka oddeleni. Driv tam vetsina lidi byla 50+, dnes jsou tam i dvacetileti. O detech nemluve. Urcite je vsechny krmili kravskym mlikem, idealne neprevarenym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.10.22 11:42
@nikca92 píše:
@Lucie_Sx tuším že masem. Nepamatuji si to přesně, poslouchala jsem podcast na tohle téma a byly tam různé příklady. Každopádně to dodává logiku, že v různých částech se začíná/zavádí různě, podle toho, co mají k dispozici a jaká je to kultura. A přitom při narození jsou všechny děti stejné

Je to zajimave. Mne se libi smer, kde se zacina vyvarem a tuky. Tak nejak jsem to i delala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí