Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky nemáte některá zkušenost s půjčením auta? Chtěli bychom si ho pronajmout už na letišti v Larnace a mít ho na celých 14 dní…
Musíš mít kreditní kartu, bez té ti auto nikdo nepůjčí.
Pak už jen zabookovat auto u nějaké společnosti, přiletět, převzít a jezdíš si ![]()
@Alouette - ano mám, pronajímáme si hodně často…
nejvýhodnější je drivecyprus.com a určitě je dobré si rezervovat dopředu. Ceny tam teď budou na ty dva týdny odhaduji ca 200-250 EUR (je už mimo sezónu). Každopádně nutná je kreditka na jméno řidiče, ze které ti zablokují deposit po dobu pronájmu. Já dlouhodobé pronájmy rezervuji přes ně, krátkodobé dělám přes český rentalcars… Ceny PHM jsou o něco vyšší než u nás.
Pujcovali jsme si auto pred tremi roky, v male pujcovne kousek za Paphosem. Bylo to po sezone. Dohodli jsme vse na miste, platili jsme hotove. Takze to rozhodne jde i bez kreditky.
No my bychom prave chteli pujcit auto uz na letisti v Larnace na cele dva tydny. MYslela jsem si, ze to bude jednoduche, ale jak tak procitam vsecky ty podmínky a na co si dat a nedat pozor…uaaaaa. Prase aby se v tom vyznalo
Neboj, uz je po sezone, pujcit auto nebude problem. Budou radi, ze budou mit zakaznika. Zamluvte si auto pres internet a po priletu uz nebudete muset nic resit. A jestli chces mit klid, tak si priplatte pojisteni. Kyperske silnice nejsou nic extra a jezdi se tam vlevo. Je to trochu nezvyk, obzvlast na kruhacich.
@murra - ale stejně si myslím, že kredika bude nutná… Na letišti jsou půjčovny budget, avis, payless, hertz a nemyslím si, že zakladatelka bude objíždět centrum larnacy a hledat, kde je možné si ůjčit za hotové bez kreditky, toť můj názor a zkušenosti (jsem tam 4-5× do roka) ![]()
@Verkom Jak jsem psala, nejlepsi je zamluvit si auto pres internet predem, aby pak clovek nemusel nic obihat, jeste navic s kuframa. Nastudovat si vseobecne obchodni podminky, aby clovek vedel, co po nem budou chtit.
Pujcujeme si auto na dovolenych casto a musim rict, ze kreditku po nas vyzadovali jen jednou, na Sicilii. Vsude jinde stacila klasicka debetni karta. A na Kypru dokonce i hotovost.
@murra - nebudu se hádat… vždyť tam jezdím jen 5× do roka už řádku let… Jen by mě zajímalo, jak si uděláš rezervaci na auto bez kreditky… ![]()
No ja co cetla ruzne diskuze tak pry nepoznají rozdil mezi debetni a kreditkou, ale musí byt embosovana…tezko rict…
Kazdopadne diky moc za rady.
@Verkom taky bych chtěla byt tak často na Kypru… ![]()
@Alouette Z my zkusenosti vetsinou staci debetni karta. S tim ze vyzadovali vyslovne kreditku jsem se setkala jen jednou. A to jak v pripade rezervace, tak samotne platby. @Vercom Netvrdim, ze jsem expert na pujcovani aut na Kypru, jen popisuju sve osobni zkusenosti. A ty jsou proste takove, jak jsem napsala.
Nevim teda jak to chodi na Kypru, ale prihodim zkusenost z Krety.. my jsme kreditku vubec nepotrebovali, dohodli jsme se s agenturou primo od cestovky, ze nam privezou auto, predaj klice a zaplatime pozadovanou taxu. Chteli jen neco z pasu opsat + bydliste v Cr. Doporucuju poradne prostudovat pojistny podminky. Pres tu cestovku to bylo malinko drazsi, ale zase sakumprask pojisteny, v porovnani s mistnima pujcovnama - tam treba o polovic levnejsi, ale vsechno pojisteni sis musela dokupovat, takze nakonec to vyslo skoro stejne.
@Azeretereza no já právě vyhlídla půjčovnu, kde máš pojištění v ceně ( našla jsem levnější půjčovny, ale tam obrovská spoluúčast) a dokoupíme i pojištění takových těch věcí jako podvozek, čelní sklo…apod, takže se ani nemusí snad bát, že bychom měli něco doplácet a chtít po nás kreditku aby si blokli prachy…
@Alouette píše:
@Azeretereza no já právě vyhlídla půjčovnu, kde máš pojištění v ceně ( našla jsem levnější půjčovny, ale tam obrovská spoluúčast) a dokoupíme i pojištění takových těch věcí jako podvozek, čelní sklo…apod, takže se ani nemusí snad bát, že bychom měli něco doplácet a chtít po nás kreditku aby si blokli prachy…
Tak to by melo byt v pohode ne? Hlavne poradny pojisteni. Jinak nic vic nepotrebujes, uvidis jak s tou kreditkou, osobne bych do toho nesla. Ale slusny pujcovny to snad nedelaj, navic Kypr je ostrov, tak tezko odjedes pryc.
@Alouette - byli jsme v srpnu a teď letíme zrovna příští pondělí
Jinak netuším, co tam chcete vidět, ale určitě zajeďte do hor, ty jsou krásné, aiya nappa je samozřejmostí, vůbec je tam hezky, já to tam mám strašně ráda ![]()