Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Letíme v září na 12 dní na Mallorcu (6 dospělých + 2 děti), pláž Sa Coma a rádi bychom si půjčili na výlety auto. Máte prosím někdo zkušenosti s půjčovnami na Mallorce? Jak se pohybují ceny půjčovného, benzínu, na co si dát pozor, jak je to s autosedačkami, zda jsou tam problémy s parkováním a ceny parkovného - např Palma, Marineland??? Děkuju za odpovědi.
Byli jsme minulý rok v Cala Millor. Auto jsme si půjčili v hotelu asi za 40€ (to netuším přesně), autosedačku půjčí za drobný poplatek k tomu. Benzín stal asi jako u nás. U marinelandu parkování zdarma, ale sehnat místo bylo docela dílo. Doporučuji navštívit i dračí jeskyně. Je to zážitek
Tam se dá dojet autobusem za pár korun.
Ještě na letišti jsem na jednom stojanu vzala mapu a bylo tam hodně slev a jedna právě i do marinelandu. Tak doporučuji se po tom podívat.
A závidím. Mallorca je nádherná. Hned by jsme jeli znova, ale se svištěm v bříšku se mi nechce.
Taky závidím! Mallorca byla moje první letecká dovolená a rozhodně mám v plánu se tam ještě vrátit (čekáme až mrňous povyroste). Auto jsme si půjčovali v půjčovně, ceny od cca 60E/den (víc dní se samozřejmě vyplatí). Benzín zhruba jako u nás. Navíc ty Pandy moc nežerou
Projeďte toho co nejvíc, je to prostě ráj! Doporučuji kaňon Sa Calobra na severu ostrova.. Už jen ty serpentiny jsou zážitek
Tak krásnou dovolenou!
Manžel má strach, aby se auto nerozbilo a jak bychom to pak vyřizovali, když angličtinu zrovna neovládáme. Tak se pořád rozhodujeme, jestli ano nebo ne. Zatím hledáme mapy do navigace a asi se rozhodneme až tam.
@herinkoj Nebojte se. Určitě by jste toho pak doma litovali.. Přeju krásnou dovolenou!
@herinkoj my nejdřív chtěli jet do palmy autobusem a sama recepční nám to rozmluvila.
Ahoj, taky se ted chystáme s mužem na Mallorcu a hledám půjčovny aut a skůtrů (ten bych radši) takže se to dá půjčit i u hotelů?
taky jsme na tom s Ájinou velmi bídně… tak snad se nějak domluvíme ![]()
Pravidelně objednávám auta přes https://localrent.com/cs/spain zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.
Příspěvek upraven 18.08.25 v 15:45
My byli taky v Sa Coma, jeden rok jsme si půjčovali sami, jsou tam všude půjčovny, druhý rok jsme si to vyřídili přes delegátku. Autosedačku ti normálně dají, vždy vše bez problému.
@marymann tak to vůbec není pravda. My si tam půjčujeme auto každý rok a výletujeme celé dny.. A zácpu jsme tam nikdy nepotkali
A koukám, že diskuze je už stará, takže příspěvky jsou asi k ničemu ![]()
Urcite bych si pujcila od spolecnosti Cicar a urcite bych si auto nikdy nepujcila od autopujcovny Goldcar. Ziji na Tenerife a zde jsme si pujcovali auto mnohokrat. Cicar jsou slusna a mnoha lidmi overena spolecnost, s Goldcar jsme naopak meli velke problemy. pripojuji odkaz na svuj blog pro vice info https://www.pruvodcetenerife.com/…pujcit-auto/
Doporučuji jedině web www.spanishride.com majitel je pan Petr Chmelíček. Top přístup, vše v češtině, auta bez depozitu a super ceny. Na webu jsou na něj recenze.
Moc doporučuji! Půjčuje auta i po celém Španělsku i jiné lokality.