Půjčit příteli?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24750
10.3.24 19:25
@terien píše:
Z mé zkušenosti, nepůjčila. Za prvé je můžeš sama potřebovat a jiné peníze nemáš a za druhé, jeho nemovitost ať financuje on. Pořádek dělá přátele.
:zed: ten nábytek-vybavení si odveze… případně..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.24 19:25

@terien To je sice pravda, ale přijde mi zbytečné aby si půjčoval někde s úroky. Řekla bych, že je to to nejmenší co bych pro nás mohla udělat. Ale rozumím názoru. Proto se ptám protože sama nevím.

• Citovat
  • Upravit
10819
10.3.24 19:27
@Anonymní píše:
@terien To je sice pravda, ale přijde mi zbytečné aby si půjčoval někde s úroky. Řekla bych, že je to to nejmenší co bych pro nás mohla udělat. Ale rozumím názoru. Proto se ptám protože sama nevím.

Takze on si pujci, aby to dodelal a dovybavil a pak bude platit sam veskere zalohy a poplatky plus splacet uve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.24 19:31

@Tarena To ještě nevím, já bych taky ráda platila, ale uvidím jestli se mi podaří najít poslední rok brigádu. Já si jako myslím, že už by to šlo protože poslední rok už je v podstatě jen závěrečná práce, ale doteď to šlo jen přes léto.

• Citovat
  • Upravit
34473
10.3.24 19:34
@Lucy75 píše: :zed: ten nábytek-vybavení si odveze… případně..

A k čemu ji bude nábytek, který třeba vůbec nebude potřebovat? Platila bych samozřejmě náklady na bydlení, ale ne na rekonstrukci nebo vybavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
10.3.24 19:34
@Anonymní píše:
@Tarena To ještě nevím, já bych taky ráda platila, ale uvidím jestli se mi podaří najít poslední rok brigádu. Já si jako myslím, že už by to šlo protože poslední rok už je v podstatě jen závěrečná práce, ale doteď to šlo jen přes léto.

Tak se dohodnete, ze si ten prispevek predplatis. On si nebude muset pujcovat a ty pak budes mit penize brigady pro sebe
Ale i to bych osetrila smlouvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.3.24 19:37
@Anonymní píše:
@terien To je sice pravda, ale přijde mi zbytečné aby si půjčoval někde s úroky. Řekla bych, že je to to nejmenší co bych pro nás mohla udělat. Ale rozumím názoru. Proto se ptám protože sama nevím.

Ten názor plyne ze zkušenosti. Sice bude platit úroky, ale taky bude všechno jeho. Samozřejmé je, že bys mu každý měsíc přispěla na energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.24 19:38

@Ahep Jen pro upřesnění já po něm rozhodně nechci, aby mě živil. To chce on a jeho rodiče.

• Citovat
  • Upravit
34473
10.3.24 19:38
@Anonymní píše:
@Tarena To ještě nevím, já bych taky ráda platila, ale uvidím jestli se mi podaří najít poslední rok brigádu. Já si jako myslím, že už by to šlo protože poslední rok už je v podstatě jen závěrečná práce, ale doteď to šlo jen přes léto.

Vždyť tam ještě ani nebydlíš. Pár měsíců můžeš zaplatit z úspor a pak uvidíš.

Příspěvek upraven 10.03.24 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.3.24 19:39
@Anonymní píše:

A ty bydlis behem studii u rodicu nikoli na koleji? Pokud na koleji, tak od rodicu bys neka dostavat na ubytki, jidli, skripta, dopravu nebo jw tu nejaky problem?

Komunikovala bych s pritelem o 2 variantach:
1. jestli mu pujcit oproti smlouve svoje penize a za jakych podminek je on bude vracet

2. on si na zarizeni pujci a ty svoje uspory pouzijes na tvuj zivot s nim.

• tohle jsou velmi dulezite veci na komunikaci, jak dal fungovat; mnohem dulezitejsi nez momentalni pujcka rekla bych!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
10.3.24 19:41

Já bych asi byla určitě radši, kdyby si půjčil v bance a já měla svoji rezervu. Jsou to tvé jediné peníze a studuješ, nedávala bych většinu pryč. Radši mu přispivej na chod domácnosti, jídlo, energie.. ale jako studentka, zvlášť když nejste svoji, bych se asi bála půjčit takhle velkou sumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanykla33
10.3.24 19:43
@terien píše:
A k čemu ji bude nábytek, který třeba vůbec nebude potřebovat? Platila bych samozřejmě náklady na bydlení, ale ne na rekonstrukci nebo vybavení.

Naprosto souhlas. Na vybavení bych nepůjčovala. Já to totiž udělala, půjčila jsem ex 100k na vybavení bytu. Po rozchodu jsem si většinu odvezla, ale co s tim pak. Máš to kde uskladnit, prodáš za mnohem méně a starosti s tim… Radši bych z našetřených peněz přispívala měsíčně na chod domácnosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.24 19:46

@Ahep Normálně bydlím u rodičů a problém nemáme. Klidně by mě tu rok doma ještě nechali, ale musela bych mít vztah na dálku a to nikdo moc nechce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.24 19:50
@Anonymní píše:
Jde jen o to, že ještě 1 rok nemůžu pořádně vydělávat. Ještě studuju. Takže pro mě to není málo peněz, ale skoro vše co jsem prozatím ušetřila :(

TO jsi ale měla napsat rovnou. Z toho prvního bych hádala, že nechce pustit chlup a chodíš do práce!

Tak to nevím teda. :think: my se stěhovali 2 roky chození a do práce jako takové jsem tenkrát chodila asi rok s několikaměsíční stopkou na pracáku. :think:. Takže finance byli na účtu ještě nižší než ty tvoje.

No, nevim :think: možná by bylo fajn to nechat na něm. Ať si být předělá tak jak jemu to stačí a postupem času se dohodnout na nějaký větší úpravě. :nevim: nábytku a tak. Zaručeně se bude to doma vyvíjet. Bydlíme spolu 9 let a být je po dvou předělávkach. Vypadá to na další. To ale až zase nabíju účet.

• Citovat
  • Upravit
5683
10.3.24 19:52
@Anonymní píše:
@Ahep Jen pro upřesnění já po něm rozhodně nechci, aby mě živil. To chce on a jeho rodiče.

Napisu ti neco zasadniho pro budoucnost tvoji: nikdy za sebe nenech rozhodovat jiny lidi! Dnes jeho rodice chteji, aby on te zivil a zitra ti nebudou moci prijit na jmeno a vyctou ti i nos mezi ocima a ze ses nenechala zivit - tohle urcite nechces, mej svoji hrdost a podle toho se taky budou lidi k tobe chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí