Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Ahep Normálně bydlím u rodičů a problém nemáme. Klidně by mě tu rok doma ještě nechali, ale musela bych mít vztah na dálku a to nikdo moc nechce.
Tak to chapu. Ale kdyz se odstehujes, odpadnou vasim ruzne naklady ci se zmensi a tedy by ti meli urcite neco platit, vsak uz je to jen na rok
@Anonymní píše:
@Tarena To ještě nevím, já bych taky ráda platila, ale uvidím jestli se mi podaří najít poslední rok brigádu. Já si jako myslím, že už by to šlo protože poslední rok už je v podstatě jen závěrečná práce, ale doteď to šlo jen přes léto.
Trebas v globusu ted hledaji na morave pracovniky a nabizi 185kc/hod na vikendy a st svatky, a tusim 150kc v prac.dny.
A takovych prilezitisti se najde urcite vic. Nemluve trebas o mozne brigade rovnou ve tvem oboru.
Vzhledem k tomu, že studuješ a jsou to tvé jediné peníze (tedy jediná rezerva), tak bych měla strach půjčovat příteli takovou sumu. Můžete se rozejít a co pak? Nábytek si vezmeš, ale kde ho uskladníš? Raději bych na tvém místě přispívala na nájem, energie.
@Zlatovláska555
Není to úplně všechno. Samozřejmě si něco nechávám. Nemám prakticky výdaje a ty peníze jsou mi zatím k ničemu.
@Anonymní píše:
@Zlatovláska555
Není to úplně všechno. Samozřejmě si něco nechávám. Nemám prakticky výdaje a ty peníze jsou mi zatím k ničemu.
A kdo ti financuje oblečení, kosmetiku nějakou zábavu?
Nepujcila nebo jen proti smlouvě (smence?). Nepřipadá mi rozumné celý svůj finanční polštář cpát do bydlení, u kterého netuším, jak to dopadne. Vztah taky nemusí vyjít… Peníze můžeš použít kdykoliv po svatbě na něco společného, třeba zčásti financovat auto, věcí pro dítě apod. Nebo až budete spolu bydlet, tak přispívat na domácnost. To pak uvidíš, že zas tak moc extra peněz reálné nemáš, jak si myslíš.
Dnes banky běžně umožňují předčasně splacení nebo mimořádně splátky kdykoliv během splácení zdarma, takže splatit to může výrazně rychleji a s menším preplacením, než se to jeví.
Můžeš se smluvně jistit.
No a pak je ještě jeden pohled, já jsem dala do vztahu, kde se o mě ten chlap staral, peníze co jsem měla jako ty. Dala jsem je s vědomím, že o ně asi přijdu, že je to moje investice do vztahu, který myslíme vážně, protože on do mě také investuje, i když jinak. Můžeš to vzít tak, že si tím predplacis ten další rok společného života, lze to vzít všelijak. Ty víš, jaký je ten vztah, ty víš co bude když o ty peníze přijdeš. Ty víš kolik do vás dvou on dává a jak jedná, jestli jedná v souladu s tvým přáním do společné budoucnosti.
@mamina2017 Z letních brigád a něco málo mi přispívají doma. Plus mám stipendium od školy. Ale moc neutrácím, oblečení mám dost nebo si koupím hezký v sekáči. Za zábavou mě nebaví chodit
možná protože mám hodně náročnou školu. Radši jsem sama a čtu si romány z knihovny takže nula nula nic peněz. Dopravu do školy mám taky minimální protože je to kousek.
Kdybych mu nepůjčila tak určitě rekonstrukci doděláme, ale o něco by se to protáhlo. Už se to sice táhne dlouho, ale moc spěchat taky nemusíme.
@Anonymní píše:
Kdybych mu nepůjčila tak určitě rekonstrukci doděláme, ale o něco by se to protáhlo. Už se to sice táhne dlouho, ale moc spěchat taky nemusíme.
Dodelame? Snad on dodela, ne?
@Amassakoul Tak samozřejmě se bojím, že nám to nemusí vyjít
Snažím ale pracovat se situací, která je taková, jaká je. Ještě jsme mladí tak peněz ještě moc není to si samozřejmě uvědomuji, že to co mám je v dnešní době nic. Netuším jak moc dobře jsou na tom ostatní studenti. Snad na tom úplně nejhůř nejsem
@Tarena Pardon, brala jsem to tak, že mu taky pomáhám s něčím, např. malování, uklízení a atd. To mi přijde logické, když tam budu taky žít.
@Anonymní píše:
@Tarena Pardon, brala jsem to tak, že mu taky pomáhám s něčím, např. malování, uklízení a atd. To mi přijde logické, když tam budu taky žít.
No mne to prislo takove divne v kontextu, ze pises, ze i kdyz nepujcis, tak pak budes rikat „zrekonstruovali jsme“
Ale ok
Nepůjčila a ani neplatila vybavení. Peníze jsou to tvoje jediné, stálý příjem nemáš. Vybavení - po rozchodu by s ním jako bylo co? K vašim na půdu, nebo by si ho od tebe odkoupil, kdy už dávno klesne na ceně?
Radši bych přispívala na jídlo, drogerii a byla „pokorná“, tím myslím dělat příteli zázemí na 110%.