Půjčit příteli?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2939
11.3.24 15:15
@kve-tinka píše: Více

Dělat že sebe služku jako kompenzaci? Snad stačí se podílet na vydajich rovným dílem a chlapovi taky ruce neupadnou, když jednou za týden vytře wc.
Jeho byt, jeho výdaje, jeho finanční rozhodnutí ohledně půjčky.
Zakladatelka by ve svém věku, když už touží založit s někým domácnost, mohla být taky finančně zodpovědná a neutracet svůj jediný finanční polštář za skříně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.24 16:06

@Amassakoul Ale tak my ještě neřešíme jak to bude v domácnosti, ta situace tady ještě přece není. Dost možná než se nastěhujeme a taky když započítám 3 měsíce práce v létě, tak nebude potřeba těch pár měsíců z jeho strany řešit. To přece záleží hlavně na něm. Já budu platit kolik si řekne/neřekne.
A co se týče těch rezerv tak mám ještě bohaté stavebko a časem aji další věci od rodičů, ale tak na to teď nechci sahat, ani to není potřeba. V nejhorším případě se mužů vždy vrátit domů, oni by byly rádi, místa dost.

• Citovat
  • Upravit
2939
11.3.24 22:30
@Anonymní píše: Více

No tak proč bys mu měla půjčovat na dodělávky v bytě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.24 08:10

@Amassakoul Už jsem psala, že nechci podporovat zlodějské banky jen kvůli tomu, že lidi sobě blízcí si nejsou schopni pomoct. Nebo čekat dalších několik měsíců než na to ušetří z výplaty, zvlášť když už je skoro hotovo.

• Citovat
  • Upravit
920
12.3.24 08:36
:) zlodejske banky. Banky chtějí vydělat peníze, nedělají charitu. Pokud děláš ještě školu, tak ti asi neni nad 30,vůbec bych nespechala. Když jsme se s manželem stěhovali do našeho domu, byla jen kuch. Linka, podlahy a postel.. výměna oken až když jsme našetřili, gauč máme teď po 6 letech bydlení. A mám z něj větší radost, nemusí být všechno hned a teď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
12.3.24 11:37

No oni ti lidi sobě blízcí na to taky můžou pěkně doplatit.
A tak to nebude hned, ale až si na to našetří. Stane se něco. Nestane.
Však mu ty peníze klidně půjč. Naše svolení nepotřebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
12.3.24 12:03

Je to je jeho a pokud něco nedopadne jeho to zůstane. A právní ošetření půjčky takové částky může vyjít dráž než když si půjčí u slušné banky nebo na Zonky apod.

Navíc ty můžeš mít na spořicím účtě úrok 5 %, takže když mu to dáš bezúročně, tak proděláš a za 5 % si on může půjčit i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.3.24 12:13

V žádným případě nepůjčila. Kdybysme žili spolu v našem bytě, chodila jsem do práce a nejednalo by se o úspory, možná bych o tom uvažovala, ale takto ne. Může se stát cokoliv. Sice se tu píše, že to je v podstatě drobek, ale ono našetřit sto litrů ve tvým věku není úplně jednoduchý a budeš je potřebovat. Šetřila bych dál, abYch měla základ na svojí hypotéku a až budeš mít vyřešený svoje věci, tak pak bych přemýšlela, zda někomu můžu pomoct. On ti to nemusí vrátit, může se stát cokoliv a pak si budeš rvát vlasy. Nešla bych do toho ani omylem. To radši ať to zůstane na spořáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13695
12.3.24 12:16

Já jsem asi naivni no… ale pokud bych cítila ze ten vztah je pevný a vydrží, plus se všemi informacemi co dal pises - rodiče by tě prinejhorsim radi uvítali zpět doma, mas i jiné zdroje financí kam v nejhorším sáhnout. Tak já bych za ty penize vybavení koupila. Budeš tam bydlet, od nějakého rozhodnutí, jestli budeš přispívat nebo ne, davas ruce dozadu a hazes to na přítele, ať si to rozhodne sám. Takže spis cekas ze nic nebude chtít.

Kdybyste se společně sestehovali do najmu, taky necháš jeho, ať vše zaplatí a doufáš, ze to vykoupis pomoci při malování a ze mu občas uvaris…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí