Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kve-tinka píše: Více
Dělat že sebe služku jako kompenzaci? Snad stačí se podílet na vydajich rovným dílem a chlapovi taky ruce neupadnou, když jednou za týden vytře wc.
Jeho byt, jeho výdaje, jeho finanční rozhodnutí ohledně půjčky.
Zakladatelka by ve svém věku, když už touží založit s někým domácnost, mohla být taky finančně zodpovědná a neutracet svůj jediný finanční polštář za skříně.
@Amassakoul Ale tak my ještě neřešíme jak to bude v domácnosti, ta situace tady ještě přece není. Dost možná než se nastěhujeme a taky když započítám 3 měsíce práce v létě, tak nebude potřeba těch pár měsíců z jeho strany řešit. To přece záleží hlavně na něm. Já budu platit kolik si řekne/neřekne.
A co se týče těch rezerv tak mám ještě bohaté stavebko a časem aji další věci od rodičů, ale tak na to teď nechci sahat, ani to není potřeba. V nejhorším případě se mužů vždy vrátit domů, oni by byly rádi, místa dost.
@Anonymní píše: Více
No tak proč bys mu měla půjčovat na dodělávky v bytě?
@Amassakoul Už jsem psala, že nechci podporovat zlodějské banky jen kvůli tomu, že lidi sobě blízcí si nejsou schopni pomoct. Nebo čekat dalších několik měsíců než na to ušetří z výplaty, zvlášť když už je skoro hotovo.
No oni ti lidi sobě blízcí na to taky můžou pěkně doplatit.
A tak to nebude hned, ale až si na to našetří. Stane se něco. Nestane.
Však mu ty peníze klidně půjč. Naše svolení nepotřebujes.
Je to je jeho a pokud něco nedopadne jeho to zůstane. A právní ošetření půjčky takové částky může vyjít dráž než když si půjčí u slušné banky nebo na Zonky apod.
Navíc ty můžeš mít na spořicím účtě úrok 5 %, takže když mu to dáš bezúročně, tak proděláš a za 5 % si on může půjčit i jinde.
V žádným případě nepůjčila. Kdybysme žili spolu v našem bytě, chodila jsem do práce a nejednalo by se o úspory, možná bych o tom uvažovala, ale takto ne. Může se stát cokoliv. Sice se tu píše, že to je v podstatě drobek, ale ono našetřit sto litrů ve tvým věku není úplně jednoduchý a budeš je potřebovat. Šetřila bych dál, abYch měla základ na svojí hypotéku a až budeš mít vyřešený svoje věci, tak pak bych přemýšlela, zda někomu můžu pomoct. On ti to nemusí vrátit, může se stát cokoliv a pak si budeš rvát vlasy. Nešla bych do toho ani omylem. To radši ať to zůstane na spořáku.
Já jsem asi naivni no… ale pokud bych cítila ze ten vztah je pevný a vydrží, plus se všemi informacemi co dal pises - rodiče by tě prinejhorsim radi uvítali zpět doma, mas i jiné zdroje financí kam v nejhorším sáhnout. Tak já bych za ty penize vybavení koupila. Budeš tam bydlet, od nějakého rozhodnutí, jestli budeš přispívat nebo ne, davas ruce dozadu a hazes to na přítele, ať si to rozhodne sám. Takže spis cekas ze nic nebude chtít.
Kdybyste se společně sestehovali do najmu, taky necháš jeho, ať vše zaplatí a doufáš, ze to vykoupis pomoci při malování a ze mu občas uvaris…?