Půjčit příteli?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.3.24 18:35

Půjčit příteli?

Dobrý den, prosím anonym kvůli financím. Jsme mladý pár a můj přítel dokončuje rekonstrukci bydlení, kde budeme zanedlouho oba spolu žít. Doteď si nikdy nepůjčoval, platí vše z ušetřených peněz z práce. No vypadá to, že teď na závěr ještě nějaké větší výdaje budou, hlavně na vybavení. Chtěl si půjčit od banky. Teď k věci. Mně by nedělalo problém mu částku 80-100 tisíc půjčit protože mi to leží jen na spořáku. Myslíte si, že je to vhodné když ještě nejsme svoji? Popř. řešit to přes smlouvu kdybychom se náhodou rozešli. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20823
10.3.24 18:38

Pokud mu to chce takto půjčovat, tak si dejte smlouvu a podmínky, kdy ti to bude vracet.

Nebo vybavení zaplať ty s tím, že v případě rozchodu si to vezmeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
10.3.24 18:40
@Cenarius píše:
Pokud mu to chce takto půjčovat, tak si dejte smlouvu a podmínky, kdy ti to bude vracet.Nebo vybavení zaplať ty s tím, že v případě rozchodu si to vezmeš.

Presne tak. A na vybaveni mit doklady

Jeste zalezi, jak mate dohodnuto deleni nakladu. Energie napul a jeste neco?
80 tisic by slo, ze bys mu neprispivala na bydleni, jen pulku energii a vlastne si to za 2-3 roky odbydlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.3.24 18:51

Hodne zalezi taky na situaci, jak to mate ve vasem vztahu - konzultuje s tebou pritel reko, co nova kuchyne - tady to vetsinou je dle prani budouci hospydynky to jeji zarizeni a v tomhle ja trebas nerada kompromisy kvuli chybejicim financim, tak bych to trebas i rada zasponzorovala i kvuli pocitu, ze jsem do toho vseho ja taky neco prispela, kdyz se se mnou pocita… ale faktury i paragony od toho bych si samozrejme peclive schovala;

pujcit ve vasi situaci svemu priteli 80-100 tedy nevidim jako problem, pokud bys mela v zivote prijit jen o tyhle prachy… ale jak jsem psala, zalezi na mnoha okolnostech, ktere nezname a ani tveho kluka, jak moc to mysli s tebou vazne do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.3.24 18:58

Čí je nemovitost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.24 19:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím anonym kvůli financím. Jsme mladý pár a můj přítel dokončuje rekonstrukci bydlení, kde budeme zanedlouho oba spolu žít. Doteď si nikdy nepůjčoval, platí vše z ušetřených peněz z práce. No vypadá to, že teď na závěr ještě nějaké větší výdaje budou, hlavně na vybavení. Chtěl si půjčit od banky. Teď k věci. Mně by nedělalo problém mu částku 80-100 tisíc půjčit protože mi to leží jen na spořáku. Myslíte si, že je to vhodné když ještě nejsme svoji? Popř. řešit to přes smlouvu kdybychom se náhodou rozešli. Děkuji

8o ty tam bydlet nebudeš nebo co? Tohle mě nikdy nenapadlo. Že bych nedala do našeho bytu /života nějakou kacku. Taky tu mám spoustu peněz a to nejsme svoji. Čert je vem. Jsou to jenom peníze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.24 19:04

@Tarena Co se týče rozdělení nákladů tak ještě nevíme protože ještě 1 rok musím chodit do školy. Takže upřímně moc nevím jak to s placením bude, protože moje studium neumožňuje chodit na brigádu během roku. Všechny peníze, včetně toho co chci půjčovat, mám jen z letních brigád. Je to vcelku složitá situace. Jemu by nevadilo mě rok živit, mně to ale trochu vadí. Budu se snažit v létě co nejvíc vydělat abych mohla přispívat. Ještě i po půjčení mám rezervu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.24 19:07
@Anonymní píše:
8o ty tam bydlet nebudeš nebo co? Tohle mě nikdy nenapadlo. Že bych nedala do našeho bytu /života nějakou kacku. Taky tu mám spoustu peněz a to nejsme svoji. Čert je vem. Jsou to jenom peníze :nevim:

Jde jen o to, že ještě 1 rok nemůžu pořádně vydělávat. Ještě studuju. Takže pro mě to není málo peněz, ale skoro vše co jsem prozatím ušetřila :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.24 19:12

@Ahep Ano konzultujeme všechno a vážně to do budoucna myslíme. Jen ještě nejsou peníze na svatbu :,(

• Citovat
  • Upravit
34473
10.3.24 19:14
@Anonymní píše:
Jde jen o to, že ještě 1 rok nemůžu pořádně vydělávat. Ještě studuju. Takže pro mě to není málo peněz, ale skoro vše co jsem prozatím ušetřila :(
Čí je ta nemovitost, kterou rekonstruuje?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.24 19:17

@terien Je mého přítele, ale už od začátku chce abych tam bydlela s ním

• Citovat
  • Upravit
34473
10.3.24 19:20
@Anonymní píše:
@terien Je mého přítele, ale už od začátku chce abych tam bydlela s ním

Z mé zkušenosti, nepůjčila. Za prvé je můžeš sama potřebovat a jiné peníze nemáš a za druhé, jeho nemovitost ať financuje on. Pořádek dělá přátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
10.3.24 19:23

Samozřejmě že půjčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
10.3.24 19:24

Jestli tam budeš bydlet, tak je ideální mu pomoct - vám pomoct - tím, že TY nakoupíš nábytek - spotřebiče
co si jako myslíš, že nedáš ani kačku a budeš bydlet a ON ti to bude splácet?? :zed: omg

Příspěvek upraven 10.03.24 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.3.24 19:24
@Anonymní píše:
@Ahep Ano konzultujeme všechno a vážně to do budoucna myslíme. Jen ještě nejsou peníze na svatbu :,(

Pokud tedy radne studujes na dennim, maji povinnost te zivit a dotovat rodice, lze si to osefovat i soudne, jestli jsou problematicky; chtit tohle po partnerovi, ktery se evidentne nenarodil se zlatou lzickou v puse by byla pro me tedy nestydatost. Takze penize, ktere disravas id vasich poputuji holt na tvoje ziti s partnerem.

Anebo, tech 80-100 tacu pouzij na dotovani sveho byti a ziti s nim, jsi tedy v jine situaci, nez to puvodne vypadalo. Jsou to sice tve jedine penize, ale holt zit sama s partnerem taky neco stoji, a ten komfort neni zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí