Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No nejde jen o penize, ale ty vazne chceš vychovavat dite, ktereho otec nechce?
Tak banka ti asi nevyhoví, že by ti splátky odložila na tři roky… snížit snad ano, na jak dlouho ten úvěr máš ještě, kolik je ten dluh?
Otec bude muset alimenty platit ač dítě nechce. Ty si pak můžeš zažádat o příspěvky na bydlení. Pokud jsi rozhodnutá si dítě nechat i za této situace…
Jsem proti potratum, ale v tomhle asi neni na vyber. Pokud to tvuj partner vidi tak, ze dite nechce a ty jsi jeste k tomu zadluzena, tak bych do toho urcite nesla. Nerikam, ze dite potrebuje blahobyt, ale urcite potrebuje pevne zazemi a lasku od rodicu. Co mu muzes nabidnout, pokud odejdes? Budes obracet kazdou korunu, budes ve stresu, ze jsi na dite sama a ztrata partnera ti taky moc neprida. Muze to klidne skoncit tak, ze s ditetem skoncis na ubytovne a nebo v azylovem dome. Pockej s tim na vhodnejsi situaci, pokud muz nechce dite kvuli vasi fin. Situaci, tak je to rozumne a jiste az bude lip, tak se o miminko pokusite znova. ![]()
Příspěvek upraven 19.09.23 v 12:28
Tak ta půjčka se určitě nějak řešit dá, na to seusis zeptat ve své bance jaké ti nabídnou v tvé situaci moznosti…jde ale i o to zda to dítě chceš, a zda zvládneš na něj být sama. Budeš mít podporu v rodině? Že by vypomohli s vybavickou, s hlídáním když bude dítko nemocné abys mohla do práce, nebo abys při rodicaku mohla na brigádu abyste měli nějakou korunu navíc?
@KKK85 píše:
Tak banka ti asi nevyhoví, že by ti splátky odložila na tři roky… snížit snad ano, na jak dlouho ten úvěr máš ještě, kolik je ten dluh?
Otec bude muset alimenty platit ač dítě nechce. Ty si pak můžeš zažádat o příspěvky na bydlení. Pokud jsi rozhodnutá si dítě nechat i za této situace…
takze ona se rozhodne, ze si dite necha ale dotovat to mame my?
@Parenicka píše:
Není taky zase tak jednoduché se sebrat a jít na potrat… taky záleží kolik je zakladatelce let… pokud je to mladá holka 20-29let řekla bych potrat! Ale třeba je to ženská 36let a tam bych nevolila potrat… ale zase spíše tipuji že to bude mladá holka…
Pokud ji máš na kratší dobu, v bance ti třeba vyhoví a prodlouží to o pár let, splátka se ti tedy sníží. Ale při tak vysoké plátce máš buď sakra dluh, nebo se jen rychle splácí, pak by to třeba nevadilo. Každopádně bych jen dala žádost o snížení splátky, neříkej, že jsi těhotná, mohlo by to uškodit ![]()
@KKK85 píše:Dotovat máme my? Necha
Není taky zase tak jednoduché se sebrat a jít na potrat… taky záleží kolik je zakladatelce let… pokud je to mladá holka 20-29let řekla bych potrat! Ale třeba je to ženská 36let a tam bych nevolila potrat… ale zase spíše tipuji že to bude mladá holka…
@Parenicka píše:
Nechápu proč hned ty slovní útoky? Slečna žádá o radu a tady se to zase jen hemží samou negativitou. Občas žasnu nad těmi komentáři, poradit neumíte ale hlavně že ste nepříjemný.
Je to hodně špatná situace a je mi to líto. Byla jsem v podobné situaci, ale s tím že jsme se vzali, manžel dítě chtěl a vše jsme si promysleli.
V tvém případě bych já šla na přerušení. Nedokázala bych žít s pocitem, že dítě neuživím a spadnu do ještě větších dluhů a problémů a případně být závislá na pomoci ostatních - hlídání dítěte, abych mohla do práce nebo bydlení, protože bych sama být neutáhla. Navíc bych chtěla mít dítě s někým, kdo o něj se mnou stojí.
@GabinkaCh píše:
Zakladatelce moc nevěřím a trochu lituju dítěte už teď
Jo, mít vadné oba rodiče je fakt pech jako prase.
Banka není charita, chce vydělávat, takže tvoje těhotenství je opravdu nezajímá. Pokud by přistoupili na nějaké snížení, tak počítej s tím, že to pro tebe bude velmi nevýhodné. Každopádně ti určitě neodloží o tři roky splátky, protože jsi se rozhodla si pořídit dítě a nemáš pro to zázemí a zdroje.
@Parenicka píše:
No nejde jen o penize, ale ty vazne chceš vychovavat dite, ktereho otec nechce?
Za mě raději mít dítě bez otce, než s otcem psychopatem co se pak je schopný x let soudít přesto, že dítě k němu za mák ani nechce jít… 1000× bych raději měla dítě bez otce… než aby chudák prožívala to co má teď s tím de..ilem
@Anonymní píše:
Dobrý den,omlouvám se za anonym, ale stydím se aktuální stav a vlastně nevím, co mám dělat. Abych Vám vysvětlila situaci: Splácím měsíčně bankovní půjčku ve splátce 11 000Kč, kterou v pohodě platím a když poplatím nájem a vše kolem, co potřebuji, tak mi ještě pár kaček zbyde jak na jídlo, tak i něco navíc + mám našetřeno cca 150 000Kč. Jenže teď je ten problém… Zjistila jsem, že jsem těhotná (prostě blbá náhoda) a otec mi řekl, že to dítě nechce. Jde mi o to, že když budu na mateřské a budu sama, nezaplatím z toho ani tu půjčku, natož abych měla peníze na nájem, jídlo a pro prcka. Spíš mě zajímá - přistuje banka nějak v této situaci a je třeba schopna mi splátky odložit nebo snížit nebo cokoliv udělat pro mě? Upřímně, do insolvence jít nechci.
Všem moc děkuji za rady
Banka není charita, jinak v azylaku místo najdeš. Úřad ti taky dá dost financí a otce zápiš do RL aspoň kvůli alimentům…
Dobrý den,
omlouvám se za anonym, ale stydím se aktuální stav a vlastně nevím, co mám dělat. Abych Vám vysvětlila situaci: Splácím měsíčně bankovní půjčku ve splátce 11 000Kč, kterou v pohodě platím a když poplatím nájem a vše kolem, co potřebuji, tak mi ještě pár kaček zbyde jak na jídlo, tak i něco navíc + mám našetřeno cca 150 000Kč. Jenže teď je ten problém… Zjistila jsem, že jsem těhotná (prostě blbá náhoda) a otec mi řekl, že to dítě nechce. Jde mi o to, že když budu na mateřské a budu sama, nezaplatím z toho ani tu půjčku, natož abych měla peníze na nájem, jídlo a pro prcka. Spíš mě zajímá - přistuje banka nějak v této situaci a je třeba schopna mi splátky odložit nebo snížit nebo cokoliv udělat pro mě? Upřímně, do insolvence jít nechci.
Všem moc děkuji za rady