Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tyjo, kdyz ti nepujci ani rychle zlodejske pujcky, budes mit asi v registru nejaky skraloupek, ze?
Budes muset necekane udaje odlozit, zacit odkladat stranou, at mas rezervu, protoze nechat se vyvest z miry kvuli 2 tisicovkam, je dost na povazenou.
Jinak samozrejme dalsich rychlych pujcek je milion, ale je otazka, kdo ti pujci v patek vecer, pokud vubec nekdo.
Jinak obvykle maji lidi pripadne kontokorent.
@Anonymní píše: Více
jak spolehlivě jsi to Kamali zaplatila? Je totiž velmi zvláštní, že by ti při spolehlivém uhrazení nepůjčili podruhé..
musíš mít záznam v registrech, jinak by ti nebankovky takový problém kvůli tak nízké částce nedělaly.. nebo je problém ve tvém příjmu…
v případě krize chodí lidi do zastavárny, hodí tam zlato nebo telku, notebook a po výplatě si pro to chodí…
nechceš něco nepotřebného prodat na marketplace třeba?
Nesoudím zakladatelku, ale rady výše…achjo…pro ty si sem nepřišla, ale lidi, kteří v této situaci nikdy nebyli, těžko pochopí…včetně mě, ale aspoň držím ústa ![]()
@modra_vyletni_lod píše: Více
Já v té situaci byla minimálně dva roky a naprosto souhlasím s příspěvky výše ![]()
@Anonymní píše: Více
Vzhledem k požadavkům co máš a že ti nikdo nechce takovou směšnou sumu půjčit. Tak nám tu pěkně lžeš. Ale v pohodě, u dlužníků je to denní chleba.
Hele tvoje mudrování „jak to nikdo nepochopí, co v te situaci nebyli“ nemá vůbec logiku a proč? Protože když člověk zapojí mozek a k tomu logiku, tak jsou ty komentáře naprosto v pohodě - Přátelé a rodina už půjčovat nechce? Proč asi, starý známý případ, co škemrá pořád a stále ne a ne se poučit.. Ani u nebankovních institucí už nepochodi, taky asi starý známý případ. Jako tohle je ukázka finančního negramota jak vyšitého.
Pravidelně je to každý měsíc a každý měsíc si musí půjčovat u institucí? Pracující člověk? To je prostě totální selhání osobního finančního plánování. A ten apel je zde na místě, sakra na místě…
@Liberalissima píše: Více
taky jsem pár let žila „z ruky do huby“ a jo, i ta zastavárna a Provident proběhl.. Prostě jsem si nechtěla dělat obrovskou ostudu po rodině a známých a absolutně jsme s manželem podcenili rizika velké rekonstrukce stylem „vše na dluh“, kdy se jelo do dalších a dalších půjček a pak přišla ještě ekonomická krize, děti a jemu zrušili pracovní místo - vše během dvou měsíců, přišli jsme asi o 1/3 příjmů a to v situaci, kdy jedeš úvěry na dřeň prostě neustojíš…
poučili jsme se tím velmi a doživotně oba dva..
od těch dob a po splacení zcela všech úvěrů (dům jsme nakonec tenkrát prodali, vrátili bance a šli na čas do městského nájmu, než jsme se zotavili) jsme už nikdy NIC nebrali na dluh a nikdy nekoupili a nepořídili nic, na co jsme neměli..
někdy si člověk tu hubu musí nabít pořádně sám, aby se naučil hospodařit…
Právě proto zakladatelku i chápu.. musí to prostě celé přehodnotit a někde je obrovská chyba - evidentně někde „visí“, jinak by jí Kamali či Zaplo úvěr dali…
jsou desítky společností „do výplaty“, ale moc je nedoporučuju… to už spíš ten Provident, není to s nimi tak otřesné, jak se mnohdy traduje a dokonce dávají už léta půjčku i na účet-tedy bez každotýdenní páteční návštěvy… ![]()
hele, já to fakt nesoudím..
někdo je k fin. gramotnosti vychován či to má v sobě díky logickému myšlení a jiný si holt musí vyžrat bahno, aby pochopil základy domácího hospodaření… Je podstatné se z toho poučit… zvýšit příjmy, snížit výdaje, udělat si rezervu.. a už nikdy nedopustit takovou situaci…
Příspěvek upraven 10.05.24 v 18:56
@Sunnysmile19 píše: Více
přeju šŤastný bezmráčkový život :-3
@modra_vyletni_lod tak z okolí jí nikdo nepůjčí a ani půjčku jí nikdo nedá…a to ti není divné?
@modra_vyletni_lod píše: Více
Děkuji, ale já doufám, že myšlení mám díky bohu jiné. Ale tohle je opravdu red flag jako Brno.
Přesně jak se zde píše, z okolí ji UŽ nikdo nepůjči, banky jedou na plné obrátky. 2 tisíce měsíčně shání pravidelně po všech čertech, pracující člověk? Nezlob se na mě, ale tohle je mega průšvih…
Tady chybí už jen typický lichvář (což bude asi brzy nutnost, když už ani jiné instituce půjčit nechtějí a Z u sebe nic měnit nehodlá ) a bude to KOMPLETNĚ v loji. Je potřeba udělat hned stopku s půjčkama, najít v sobě okamžitě záklopku a z toho bahna se dostat, začít měnit svůj život…
Příspěvek upraven 10.05.24 v 21:04
Nemáš něco na prodej? nebo do zastavárny? nemůžeš sehnat nějakou rychlou brigádu např. úklid sečení trávy atd?
@Sunnysmile19 píše: Více
V pořádku, asi víš více podrobností než já ![]()
@Sunnysmile19 píše: Víceale
Ahoj, přišly nečekané výdaje a potřebovala bych si do výplaty někde půjčit 2 000,–. Na začátku roku jsem využila Kamali, kde jsem půjčku bez problemů splatila. Má finanční situace se od té doby nijak nezměnila, ale nyní, když znovu potřebuji, mi půjčku neschválili. Vím, že z výplaty, kterou mám až ve středu, bych půjčku ihned splatila aniž by mě to nějak poznamenalo a musela bych si vzít další. Taktéž jsem zkoušela i Zaplo a Zaplo na splátky, bez úspěchu. Neměl by někdo nějaký tip, kde peníze narychlo sehnat, když ani rodina a přátelé nepůjčí? Zkoušela jsem se zeptat i v práci na zálohu, vyhověno mi taktéž nebylo…
Nejlépe, pokud by to šlo plně on-line jako Kamali - zadáte informace atd. a vyhnete hovorům.
Děkuji za každý tip a rovnou poprosím všechny, kteří by akorát rýpali, aby se zdrželi.