Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No když nebudeš schopná po roce tu půjčku splatit, začnou ti naskakovat úroky, podle smlouvy a když to ani pak nebudeš plati, tak se s tím bude zacházet jako s nesplacenými dluhy a ano, samozřejmě že to může skončit exekucí.
Kontokorent znamená, že můžeš jít na účtu až do mínus 30 000 Kč. Tzn. pokud si vybrala 30 000 Kč, jsi na účtu tedy - 30 000 Kč. Pokud ti tam přijde mateřská 10 000 Kč, budeš mít zůstatek na účtu - 20 000 Kč. Poradce tím „po roce to tam musí bejt“ myslel to, že alespoň jednou za rok tam musíš mít vyrovnaný zůstatek, tzn. žádný mínus, stačí 0 Kč.
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se na něco zeptat jsem zmatenáVzala jsem si půjčku kontokorent 30 000
A bylo mě řečeno ze do jednoho roku to tam musí bejt a ze si nic strhavat nebudou.. a samozřejmě jsem si těch 30tisic vybrala z účtu tím pádem jsem tam měla 0kc.. a zajímá mě když mě přijde na účet peníze mateřská, důchod, výplata, tak jestli nepřijdu o peníze
Ty jsi teďka na úctě -30 000. Cokoliv ti tam přijde, tak se do toho započítává. Takže přijde mateřská 15000 a tam budeš -15000 atd. A musíš se dostat zase zpátky do plusu na tom účtu. Jak vybereš pak zase do mínusu, tak od toho se ti počítá zase rok.
Ach jo, proč si zřizuješ úvěrový produkt, kterému vůbec nerozumíš?
Jednou za rok musíš kontokorent doplatit (dostat se nad nulu), jinak ho banka obvykle okamžitě zesplatní. Pokud nezaplatíš, tak samozřejmě se k tobě bude chovat banka jako k dlužníkovi, včetně vymáhání soudně a pak třeba exekucí.
Navíc Ti tam tedy naskakují každý měsíc nemalé úroky, neb RPNS u těchto produktů bývá kolem 20-25%, čili podtsatně víc, než u klasického spotřebního úvěru.
Další příspěvek z cyklu „Žijí mezi námi a též mají volební právo“.
Kontokorent je bezúročný pouze v momentě, kdy jím vykryješ krátkodobý výpadek, tzn. že ti v bezúročném období přijde výplata atd. Jednou za rok se musí vyrovnat kompletní částka.
Gratulka, čekej velmi rychlé zesplatnění a ještě něco navíc.
@Svistice píše:
Ach jo, proč si zřizuješ úvěrový produkt, kterému vůbec nerozumíš?
Jednou za rok musíš kontokorent doplatit (dostat se nad nulu), jinak ho banka obvykle okamžitě zesplatní. Pokud nezaplatíš, tak samozřejmě se k tobě bude chovat banka jako k dlužníkovi, včetně vymáhání soudně a pak třeba exekucí.Navíc Ti tam tedy naskakují každý měsíc nemalé úroky, neb RPNS u těchto produktů bývá kolem 20-25%, čili podtsatně víc, než u klasického spotřebního úvěru.
Chce sbalit exekutora, kterého ještě nezná ![]()
@ontarova.stara Na kontokorentu obvykle nebývá ani to bezúročné období, to mají většinou kreditky.
I když je fakt, že některé banky nabízí třeba „měsíční bezúročnou rezervu“ pár tisíc korun, což je lákadlo na platebně nezodpovědné klienty, protože klient má nasmlouván třeba konťas 20 000, přičemž pokud je v mínusu max. tisíc, tak to je bez úroku, jakmile je -1000,01, už mu pěkne běží úrok. ![]()
@Cenarius píše:
Chce sbalit exekutora, kterého ještě nezná
A já blbá si tu furt hřeju starýho pana Sviště a kontokorent nevyužívám. ![]()
@Svistice píše:
@ontarova.stara Na kontokorentu obvykle nebývá ani to bezúročné období, to mají většinou kreditky.
I když je fakt, že některé banky nabízí třeba „měsíční bezúročnou rezervu“ pár tisíc korun, což je lákadlo na platebně nezodpovědné klienty, protože klient má nasmlouván třeba konťas 20 000, přičemž pokud je v mínusu max. tisíc, tak to je bez úroku, jakmile je -1000,01, už mu pěkne běží úrok.
Ale co si pamatuji, tak Reiffka tam měla kratší bezúročné období (oproti kreditce) a pak běžné podmínky splacení.
Jj, těch pár tisíc nám teď nabízeli z Airky, což mi nedávalo smysl, když máme u účtu i spořák. To jsme si říkali, jestli to nabízí plošně každému, kdo má pravidelný pohyb na účtu, nebo jen marketing nepřemýšlel.
Příspěvek upraven 05.11.21 v 16:40
@Svistice píše:
A já blbá si tu furt hřeju starýho pana Sviště a kontokorent nevyužívám.
Dobře děláš
dělám to stejně ![]()
Pokud jsi je vybrala, tak máš účet ve stavu-30 tis.. minimálně 1× ročně musíš mít aspoň 1 Kč do plusu. Pokud to na účet najednou chodí víc jak 30 tis, tak v klidu, musí tam být aspoň 24 h. Pokud ne a nebude to tam 1× ročně, čekej velmi zajímavé úroky z prodlení ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se na něco zeptat jsem zmatenáVzala jsem si půjčku kontokorent 30 000
A bylo mě řečeno ze do jednoho roku to tam musí bejt a ze si nic strhavat nebudou.. a samozřejmě jsem si těch 30tisic vybrala z účtu tím pádem jsem tam měla 0kc.. a zajímá mě když mě přijde na účet peníze mateřská, důchod, výplata, tak jestli nepřijdu o peníze
Proc si beres neco co ani nevis co je a jeste v takove vysi na kterou zjevnr nemas prijem? Navic vetsina kontokorentu funguje tak, ze mkinimalne 1× mesicne tam musis byt na 0 jinach ti bezi uroky a ty jsou pak horsi nez u kdejake pujcky. ![]()
@Levandulová voda mesicne mám na úctě 26tisic a někdy i víc.. ale ne najednou
@ontarova.stara píše:
Další příspěvek z cyklu „Žijí mezi námi a též mají volební právo“.
Kontokorent je bezúročný pouze v momentě, kdy jím vykryješ krátkodobý výpadek, tzn. že ti v bezúročném období přijde výplata atd. Jednou za rok se musí vyrovnat kompletní částka.
Gratulka, čekej velmi rychlé zesplatnění a ještě něco navíc.
Dobrý den chtěla bych se na něco zeptat jsem zmatená
Vzala jsem si půjčku kontokorent 30 000