Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Máte někdo zkušenosti s půjčkou na studium na soukromé VŠ bez příjmů? Jsem studentka vš brigádničím a ráda bych pokračovala be studiu dále ale vím, že nebudu mít na školné tak jsem se chtěla zeptat zda někdo má zkušenosti?
Ahojky, bez příjmu ti to nedají. Jediná možnost je sehnat spoludlužníka, který má dostatečný příjem. Studentskou půjčku poskytuje jen pár bank http://www.studentska-pujcka.cz/…pujcky-v-cr/. Loni jsem řešila podobný problém, nakonec jsem zjistila, že je lepší si vzít obyčejný spotřebitelský úvěr, protože u nich je úroková sazba mnohdy o dost nižší než u půjčky studentské. Tam je jediná výhoda odložení splátek, ale když si spočítáš kolik ve finále přeplatíš za úroky
, tak se to určitě nevyplatí. Bohužel, v obou případech potřebuješ příjem nebo někoho, kdo si půjčku na tebe vezme.
no já příjem mám, ale minimální a nepravidelná částka …jediné co je zatím pravidelné jsou alimenty a pak plus cca 4000kč měsíčně z brigád co mi chodí na účet.....právě ta škola poskytuj zaplacení školného jednorázově nebo po semestrech a jde i splátkový kalendář ale né měsíční což bch potřebovala já. třeba v anglii a francii se dávají pujčky studentům na bydlení i školné s tím, že po ukončení školy mají třeba 10 let na to aby to zaplatili atd…
Před 6 lety jsem si brala úvěr na soukroumou VŠ. Nikdo z rodiny mi nemohl ručit. Máma jako osvč měla ofiko jen 6.000 na 3 lidi a úvěr na barák by se hooodně prodražil, tak se nakonec nabídla maminka mého kamaráda jako věřitel. Moje škola má dohodu s KB, ale není to nic ve smyslu, že zaplatíš méně.
No a v číslech: 170.000kč na 10 let, měsíční splátka 2.106kč (plus 50kč/měsíc za vedení úvěr.účtu), možnost předčasného splacení.
V lednu jsem slavila přechod ze 6 ciferného čísla na 5 ciferné ![]()
A ptala ses na studijním, jestli nemůžeš platit měsíčně? Samozřejmě, že na svých stránkách píší, že se platí za semestr či celý rok,ale i ze zkušeností známých vím, že škola vyjde vstříc. Peníze jsou peníze a jako podnikatelskému subjektu je jim jedno jak je ve finále dostanou.....
@Bobo87 píše:
Před 6 lety jsem si brala úvěr na soukroumou VŠ. Nikdo z rodiny mi nemohl ručit. Máma jako osvč měla ofiko jen 6.000 na 3 lidi a úvěr na barák by se hooodně prodražil, tak se nakonec nabídla maminka mého kamaráda jako věřitel. Moje škola má dohodu s KB, ale není to nic ve smyslu, že zaplatíš méně.
No a v číslech: 170.000kč na 10 let, měsíční splátka 2.106kč (plus 50kč/měsíc za vedení úvěr.účtu), možnost předčasného splacení.
V lednu jsem slavila přechod ze 6 ciferného čísla na 5 ciferné
a na jaký si vš?
@Lejlla píše:
A ptala ses na studijním, jestli nemůžeš platit měsíčně? Samozřejmě, že na svých stránkách píší, že se platí za semestr či celý rok,ale i ze zkušeností známých vím, že škola vyjde vstříc. Peníze jsou peníze a jako podnikatelskému subjektu je jim jedno jak je ve finále dostanou.....
no, není to takový to klasický, že bych každý měsíc posílala třeba 6 000 a bylo jim fuk kde na to vemu…
Ahojky
Nevíte, kde by mi půjčili solidní studentskou půjčku 100 tisíc? S nízkým úrokem, bez doložení příjmů a bez ručitele? Půjčují i bankovní?