Půjčka na studium na VŠ

3.6.12 18:02

Půjčka na studium na VŠ

Máte někdo zkušenosti s půjčkou na studium na soukromé VŠ bez příjmů? Jsem studentka vš brigádničím a ráda bych pokračovala be studiu dále ale vím, že nebudu mít na školné tak jsem se chtěla zeptat zda někdo má zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22
3.6.12 19:41

Ahojky, bez příjmu ti to nedají. Jediná možnost je sehnat spoludlužníka, který má dostatečný příjem. Studentskou půjčku poskytuje jen pár bank http://www.studentska-pujcka.cz/…pujcky-v-cr/. Loni jsem řešila podobný problém, nakonec jsem zjistila, že je lepší si vzít obyčejný spotřebitelský úvěr, protože u nich je úroková sazba mnohdy o dost nižší než u půjčky studentské. Tam je jediná výhoda odložení splátek, ale když si spočítáš kolik ve finále přeplatíš za úroky :pocitac: :zed: , tak se to určitě nevyplatí. Bohužel, v obou případech potřebuješ příjem nebo někoho, kdo si půjčku na tebe vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.12 21:27

no já příjem mám, ale minimální a nepravidelná částka …jediné co je zatím pravidelné jsou alimenty a pak plus cca 4000kč měsíčně z brigád co mi chodí na účet.....právě ta škola poskytuj zaplacení školného jednorázově nebo po semestrech a jde i splátkový kalendář ale né měsíční což bch potřebovala já. třeba v anglii a francii se dávají pujčky studentům na bydlení i školné s tím, že po ukončení školy mají třeba 10 let na to aby to zaplatili atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.6.12 19:04

Před 6 lety jsem si brala úvěr na soukroumou VŠ. Nikdo z rodiny mi nemohl ručit. Máma jako osvč měla ofiko jen 6.000 na 3 lidi a úvěr na barák by se hooodně prodražil, tak se nakonec nabídla maminka mého kamaráda jako věřitel. Moje škola má dohodu s KB, ale není to nic ve smyslu, že zaplatíš méně.
No a v číslech: 170.000kč na 10 let, měsíční splátka 2.106kč (plus 50kč/měsíc za vedení úvěr.účtu), možnost předčasného splacení.
V lednu jsem slavila přechod ze 6 ciferného čísla na 5 ciferné :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.6.12 19:44

A ptala ses na studijním, jestli nemůžeš platit měsíčně? Samozřejmě, že na svých stránkách píší, že se platí za semestr či celý rok,ale i ze zkušeností známých vím, že škola vyjde vstříc. Peníze jsou peníze a jako podnikatelskému subjektu je jim jedno jak je ve finále dostanou.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.12 21:59
@Bobo87 píše:
Před 6 lety jsem si brala úvěr na soukroumou VŠ. Nikdo z rodiny mi nemohl ručit. Máma jako osvč měla ofiko jen 6.000 na 3 lidi a úvěr na barák by se hooodně prodražil, tak se nakonec nabídla maminka mého kamaráda jako věřitel. Moje škola má dohodu s KB, ale není to nic ve smyslu, že zaplatíš méně.
No a v číslech: 170.000kč na 10 let, měsíční splátka 2.106kč (plus 50kč/měsíc za vedení úvěr.účtu), možnost předčasného splacení.
V lednu jsem slavila přechod ze 6 ciferného čísla na 5 ciferné :dance:

a na jaký si vš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.12 22:00
@Lejlla píše:
A ptala ses na studijním, jestli nemůžeš platit měsíčně? Samozřejmě, že na svých stránkách píší, že se platí za semestr či celý rok,ale i ze zkušeností známých vím, že škola vyjde vstříc. Peníze jsou peníze a jako podnikatelskému subjektu je jim jedno jak je ve finále dostanou.....

no, není to takový to klasický, že bych každý měsíc posílala třeba 6 000 a bylo jim fuk kde na to vemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.16 13:09

STUDENTSKÁ PŮJČKA

Ahojky
Nevíte, kde by mi půjčili solidní studentskou půjčku 100 tisíc? S nízkým úrokem, bez doložení příjmů a bez ručitele? Půjčují i bankovní?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel