Půjčka, o které neví

Anonymní
25.5.12 19:09

Půjčka o které neví

Prosím o radu pro kamarádku.
přítel, s nímž bydlela, si vzal nějakou půjčku, měl přístup na její bank. účet, a vzal si přes linky 900×xx asi 30 tis. dnes to zjistila, peněz provolaných jako prase než se tam dovolala, zítra by s ní měl snad někdo jednat, ale jaký je postup? Radila jsem PČR ale pomůže jí to něco? Jak se může vyhnout tomu aby to musela platit, nemá někdo radu?

Děkuji

S.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
25.5.12 19:12

Nechapu, jestli si vzal pujcuku na ni tak musel mit jeji udaje a to urcite vic nez cislo uctu, pokud ma on pujcku na sebe tak v cem je problem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
25.5.12 19:15

To si jako sjednal pujcku pres telefon na jeji jmeno? Problem je, ze pokud to banka umoznuje, sjednat bez podpisu jen na zaklade nakeho pristupoveho hesla, ktere mu dala, tak se s ni nikdo nemusi bavit. To mas jako by si nekomu pujcila kartu i s pinem a on ti vybral cely ucet, taky mas smulu. Jedine snad pres tu policii, banka to asi resit nebude, si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
25.5.12 19:25

Jednou byl takový případ v Soukromých dramatech… a tam to tedy nakonec paní odpustily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.5.12 20:44

tak to vidím tak, jako nám furt chodí domů z ČS nabídka kreditky, stačí snad tu kartu jen aktivovat a směle vybírat…takže si i myslím že to je reálné…ale je mi divné že jí nebylo nic divné na výpisu z účtu, ten jí přeci musel chodit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.5.12 22:51
@kubykula píše:
tak to vidím tak, jako nám furt chodí domů z ČS nabídka kreditky, stačí snad tu kartu jen aktivovat a směle vybírat…takže si i myslím že to je reálné…ale je mi divné že jí nebylo nic divné na výpisu z účtu, ten jí přeci musel chodit ne?

jenze to mu musea dat PIN k te karte, navich jako ze to splacel z jejiho uctu?? to by preci poznala ne? nehlede na to ze prikaz bud musis podepsat a nebo zadat na ebankingu kod, ktery chodi na mobil…
tohle se mi fakt nezda, aby to bylo bez jejiho vedomi, to uz je docela nahod najedou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.5.12 22:57
@beruska2× píše:
jenze to mu musea dat PIN k te karte, navich jako ze to splacel z jejiho uctu?? to by preci poznala ne? nehlede na to ze prikaz bud musis podepsat a nebo zadat na ebankingu kod, ktery chodi na mobil…
tohle se mi fakt nezda, aby to bylo bez jejiho vedomi, to uz je docela nahod najedou 8)

jj právě, taky se mi to nezdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.12 21:01

Holky, já podrobnosti nevím.....
Jen že měli společný účet a on tam měl podpisový vzor…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.12 21:03

Ona na to přišla až díky exekuci..No nevím, hodně včera brečela, to asi nebude jen tak :-(

• Citovat
  • Upravit
2153
30.5.12 16:02

Pokud to byl přítel, nikoliv manžel, tak by se jí ta půjčka v zásadě neměla dotýkat… I kdyby byla vyřízená jen po telefonu, měla by být na jeho jméno (případně by neměl být zásadní problém dokázat, že ji sjednal on a ne ona.

Ten společný účet ona stále ještě používá? Pokud se půjčka připsala tam, tak bych chápala, že na tom samém účtu se nyní exekutor shání po penězích, ale pokud už s ním disponuje jen ona, ani to nedává moc smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel