Dá se to zvládnout? Hypotéka

2962
21.5.12 22:57

Dá se to zvládnout?

Ahoj holky, potřebuju trochu poradit, uklidnit nebo prostě znát vaše názory. S manželem teď budem bydlet v podnájmu cca 6tis.taky máme v plánu brát si hypotéku to nás bude stát měsíčně asi tak 8-9tis, já mám mateřskou 7600,– a manžel pracuje u mých rodičů, mají firmu na výrobu uzených vyrobků a prodej masa, docela se jim daří, tak doufám, že práci bude mít, myslím, že na měsíc nám bude zbývat tak 4tis.,obojí rodiče nám pomáhají, ale někdy mám strach, jo máme 11 měsíčního syna a plánujem druhé mimi, je to reálné?dá se ta doba nějak vydržet než půjdu do práce? :nevim: jaké máte zkušenosti vy? :) díky za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
661
21.5.12 23:01

Já myslím, že dá.Některé tu mají s dítětem ještě méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
21.5.12 23:03

4000,– zbydou po odečtení všech nákladů? (i jídlo, drogerka, plenky,…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.5.12 23:04
@TynaCut píše:
Ahoj holky, potřebuju trochu poradit, uklidnit nebo prostě znát vaše názory. S manželem teď budem bydlet v podnájmu cca 6tis.taky máme v plánu brát si hypotéku to nás bude stát měsíčně asi tak 8-9tis, já mám mateřskou 7600,– a manžel pracuje u mých rodičů, mají firmu na výrobu uzených vyrobků a prodej masa, docela se jim daří, tak doufám, že práci bude mít, myslím, že na měsíc nám bude zbývat tak 4tis.,obojí rodiče nám pomáhají, ale někdy mám strach, jo máme 11 měsíčního syna a plánujem druhé mimi, je to reálné?dá se ta doba nějak vydržet než půjdu do práce? :nevim: jaké máte zkušenosti vy? :) díky za příspěvky

A dosáhnete na hypotéku? Nebude pro banku Váš příjem příliš nízký?

Jinak se dá vzít na první roky hypotéka na delší dobu, například na třicet, pětatřicet let, tím byste měli nižší splátky. Počítat s refinancováním volbou doby fixace a po tvém návratu do práce hypotéku refinancovat a zkrátit dobu splatnosti a tím navýšit splátky.

Příspěvek upraven 21.05.12 v 23:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
21.5.12 23:06

@Gabulle to nám má zůstat jako na jídlo a náklady na kosmetiku a domácnost,v jídlu mám dost podporu u rodičů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
21.5.12 23:07

@Lesina no ono by to bylo tak, že příjem bude mít oficiálně manžel takový jaký budem potřebovat, vzhledm k tomu, že pracuje u našich :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
21.5.12 23:16

Tak nám po odečtení nájmu, splátky za kuchyň, úrazového pojištění chlapa a mobilů zbývá 7500,– na jídlo, drogerku,cestovné do práce,stravné v práci, do toho přikupujem na malého a jsme rádi že vyjdem, a to jsme jen dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
21.5.12 23:25

Dá. Před porodem jsme byli nula od nuly, teď s mou mateřskou a hypotékou máme cca ty 4tis a dá se to. Nesmíš kupovat kraviny :mrgreen:
Jinak je dobrý nápad co psala Lesina. My to tak sice nemáme, ale mě se blýská na přivýdělek i s malým dítětem, tak jsme se nakonec rozhodli, že to zvládnem takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
21.5.12 23:28
@TynaCut píše:
@Gabulle to nám má zůstat jako na jídlo a náklady na kosmetiku a domácnost,v jídlu mám dost podporu u rodičů :D

Záleží na tom jak velkou podporu ;) Mě to teda příjde hodně málo. To bych s tou hypotékou radši počkala až budeš zase vydělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.5.12 00:23

budete bydlet v podnájmu a ještě si brát hypotéku ? Chápu to srpávně ? budete stavět dům ??
já osobně bych se 4.000 nevyšla :oops: …bála bych se toho…pak se něco pokazí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
22.5.12 00:42

Se 4 mi tisíci vyjdeme na jídlo a drogerku ale už ne na dojždění do práce a nečekané výdaje. Počítám tak 700-1000kč na týden. Jsme jen dva. Když je třeba dá se to stáhnout i mnohem níž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.5.12 01:03

@Almira-Alm přesně tak! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
22.5.12 05:54

Zbydou vám jen 4 tisíce úplně na všechno? Počítáte s pojistkou k hypotéce - například pro případ smrti manžela coby živitele, máte finanční polštář, máte dostatečnou finanční rezervu, z čeho budete platit nečekané výdaje - pokazí se najednou pračka + lednička, budete ji mít z čeho koupit? Na to je třeba taky myslet, protože pro tyto případy se na finanční polštář nesahá. Osobně bych do toho ve vašem případě nešla, máte malé dítě, plánujete další a finance máte nedostatečné. Ne nadarmo se říká, že takový dluh se započtením všech vedlejších nákladů jako je třeba pojistka, by měl být maximálně ve výši 1/3 všech příjmů.

Nejsem odpůrce hypoték, sami jednu máme, je o něco málo vyšší, ale příjmy máme řádově někde úplně jinde. Hypotéka je dobrý sluha, ale zlý pán a je potřeba se co nejvíce ošetřit proti tomu, aby vám nezlomila vaz.

• Citovat
  • Upravit
1709
22.5.12 07:32

No já si tedy neumím představit,že by mi zbývaly jen 4 tisíce. a Určitě bych za týhle situace nešla do druhého dítěte. A na pomoc rodiču se taky nejde spoléhat donekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
22.5.12 07:44

@TynaCut Tak si vyzkoušej jestli pár měsíců z těma 4 tis. vyjdeš a uvidíš. Já si to představit neumím jen tisícovku měsíčně dám za pleny a UM pro malého a kde je oblečení a boty? Taky skoro každý měsíc máme nějaké výdaje navíc jako pojištění domu 1×půl roku, nedoplatky,dan z nemovitosti a já nevím,co všechno ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel