Hypotéka a registr dlužníků

248
9.5.12 22:49

Hypotéka,registr dlužníků

S přítelem jsme v registru dlužníků,když dluh zaplatím získáme někde hypotéku?U které banky?Nemáte prosím někdo radu?Nebo budem muset čekat tři roky než nás vymažou z registru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
9.5.12 22:53

Myslim, ze v dnesni dobe budete muset cekat nez vas uplne vymazou… ale muze to byt drive nez za tri roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
9.5.12 22:55

Nebo zaplatit dluh a požádat o výmaz z registru. Banky registry dost kontrolují, takže dokud tam budete, máte smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
9.5.12 23:02

Take hodne zalezi kde dluzite a za co a jak dlouho. Pokud dluzite nejake bance, tak budete i v bankovnim registru a ten maze az po 10 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
9.5.12 23:04

Řekla bych, že v dnešní době se záznamem v registru hypotéku nedostanete. Pokud je už dluh uhrazený, zkusila bych zažádat o výmaz z registru, jen bude asi třeba zjistit, kde všude jste vedeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
9.5.12 23:45

Zažádej si o výpis a pokud jsi tam uvedena,požádej o výmaz.

https://www.solus.cz/cs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
10.5.12 09:49

já záznam měla a hypotěku nám dali, musela jsem podat vysvětlení proč jsem se tam dostala a dodat doklad o tom že dluh mám už zaplacený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.12 11:59

Krasný den.
S manželem žádáme o hypotéku. V bance naší finanční poradkyni řekli, že nám dají, ale pouze 85% z odhadované čásky, protože jsem v roce 2009 měla debetní zůstatek. Byl odhad na dům, smlouva o smlouvě budoucí podepsaná a ve čtvrtek se měla podepisovat smlouva s bankou, řekli že vše je v pořádku. V pátek na nás vyrukovali, že chtějí potvrzení o zaplacení toho debetního zůstatku. Abych to upřesnila…v roce 2008 jsem založila účet, který se ale nevyužíval a účet byl zrušen. Přestěhovali jsme se a ke mě se nedostala pošta. V roce 2009 jsem náhodou zjistila, že tam byl ten debetní zůstatek a hned jsem to zaplatila. Bohužel ta banka mi nevystaví potvrzení o zaplacení přímo na pobočce a musím posílat žádost do Prahy a asi 15 dní čekat. Doma už z té Banky nic nemám schovaného, ale náhodou
jsem našla včera ústřižek od zaplacení, ale to je vše co mám. Hrozně se bojím, že nastane nějaký problém. Fin. poradkyně nás ještě v pátek ujišťovala, že když je to uhrazené, že se nemáme ničeho bát a smlouvu podepsat. Tak jsme ji podepsali a za 3 týdny si přebíráme barák. Ale co když potvrzení nedostanu? Máme tam vysokou sankci, když odstoupíme od smlouvy :( a nebude domeček. Co mám dělat v případě, že potvrzení nedostanu a jak zjistím v kterém registru dlužníků jsem a kdy se to dá vymazat???

• Citovat
  • Upravit
62
21.5.12 14:29

Dobrý den,
banka si na Vás vzala informace z registru http://www.cbcb.cz/ nebo http://www.solus.cz/.
V registru je i informace o aktuálním zůstatku. Nechápu proč po Vás chtějí potvrzení, pokud tam nic není - spíše se bojím, že tam něco k úhradě zbylo.
Doporučuji si od banky co Vám poskytuje hypotéku vyžádat důvod proč po Vás potvrzení chce když vidí 0 zůstatek.
Je také možné, že po Vás banka chce potvrzení o ukončení debetního účtu … ať Vám řeknou co přesně chtějí … zatlačte trochu na poradkyni ať Vás jen neutěšuje, ale ať ujistí co přesně je potřeba udělat … z hypotéky má slušnou provizi ;-)
A nebojte, dobře to dopadne.
 Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.7.12 19:26

dotaz na "lukresii"

Dobrý den, mohla bych se zeptat u jaké banky jste hypotéku dostali? My nyní řešíme podobný problém, ale zatím si každá banka něco najde. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.8.12 14:14

Můžu se zeptat u které banky vám dali hypo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.6.13 09:19

dotaz na vypis dluzniku

Chtel jsem se zeptat jestli zjistim nekde na internetu jestli jsem ve spise dluzniku nebo nejak takhle???nebo co musim udelat abych to zjistil

• Citovat
  • Upravit
151
29.6.13 09:24

Zaregistruj se na centralnim registru dluzniku a za poplatek Ti pisemne daji vedet zda ji v registru nebo ne: https://www.centralniregistrdluzniku.cz/registrace.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
29.6.13 10:21

Akorát centrální registr se to jen jmenuje, je jich víc, pak je ještě solus a Czech Credit Bureau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.15 12:16

Obnovuji. chtela bych se zeptat jak to je kdyz je nekdo v bankovnim registru dluzniku a chce hypotekz.uver je uz splaceny pred 2 mesici a neni zadny dluh.vse ok. ale vzhledem k tomu ze tam byly nejake resty tak me tam dali. v ceske sporitelne mi rekli ze tam bude zaznam po dobu 4 let.je mi jasne ze mi ted nikdo nic neda.ale kdybych zadala az za ty 4 roky. uvidi to jeste nekde v bance nebo to uz bude definirivne pryc?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel