Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
S přítelem jsme v registru dlužníků,když dluh zaplatím získáme někde hypotéku?U které banky?Nemáte prosím někdo radu?Nebo budem muset čekat tři roky než nás vymažou z registru?
Myslim, ze v dnesni dobe budete muset cekat nez vas uplne vymazou… ale muze to byt drive nez za tri roky.
Nebo zaplatit dluh a požádat o výmaz z registru. Banky registry dost kontrolují, takže dokud tam budete, máte smůlu
Take hodne zalezi kde dluzite a za co a jak dlouho. Pokud dluzite nejake bance, tak budete i v bankovnim registru a ten maze az po 10 letech.
Řekla bych, že v dnešní době se záznamem v registru hypotéku nedostanete. Pokud je už dluh uhrazený, zkusila bych zažádat o výmaz z registru, jen bude asi třeba zjistit, kde všude jste vedeni..
já záznam měla a hypotěku nám dali, musela jsem podat vysvětlení proč jsem se tam dostala a dodat doklad o tom že dluh mám už zaplacený
Krasný den.
S manželem žádáme o hypotéku. V bance naší finanční poradkyni řekli, že nám dají, ale pouze 85% z odhadované čásky, protože jsem v roce 2009 měla debetní zůstatek. Byl odhad na dům, smlouva o smlouvě budoucí podepsaná a ve čtvrtek se měla podepisovat smlouva s bankou, řekli že vše je v pořádku. V pátek na nás vyrukovali, že chtějí potvrzení o zaplacení toho debetního zůstatku. Abych to upřesnila…v roce 2008 jsem založila účet, který se ale nevyužíval a účet byl zrušen. Přestěhovali jsme se a ke mě se nedostala pošta. V roce 2009 jsem náhodou zjistila, že tam byl ten debetní zůstatek a hned jsem to zaplatila. Bohužel ta banka mi nevystaví potvrzení o zaplacení přímo na pobočce a musím posílat žádost do Prahy a asi 15 dní čekat. Doma už z té Banky nic nemám schovaného, ale náhodou
jsem našla včera ústřižek od zaplacení, ale to je vše co mám. Hrozně se bojím, že nastane nějaký problém. Fin. poradkyně nás ještě v pátek ujišťovala, že když je to uhrazené, že se nemáme ničeho bát a smlouvu podepsat. Tak jsme ji podepsali a za 3 týdny si přebíráme barák. Ale co když potvrzení nedostanu? Máme tam vysokou sankci, když odstoupíme od smlouvy
a nebude domeček. Co mám dělat v případě, že potvrzení nedostanu a jak zjistím v kterém registru dlužníků jsem a kdy se to dá vymazat???
Dobrý den,
banka si na Vás vzala informace z registru http://www.cbcb.cz/ nebo http://www.solus.cz/.
V registru je i informace o aktuálním zůstatku. Nechápu proč po Vás chtějí potvrzení, pokud tam nic není - spíše se bojím, že tam něco k úhradě zbylo.
Doporučuji si od banky co Vám poskytuje hypotéku vyžádat důvod proč po Vás potvrzení chce když vidí 0 zůstatek.
Je také možné, že po Vás banka chce potvrzení o ukončení debetního účtu … ať Vám řeknou co přesně chtějí … zatlačte trochu na poradkyni ať Vás jen neutěšuje, ale ať ujistí co přesně je potřeba udělat … z hypotéky má slušnou provizi ![]()
A nebojte, dobře to dopadne.
Petr
Dobrý den, mohla bych se zeptat u jaké banky jste hypotéku dostali? My nyní řešíme podobný problém, ale zatím si každá banka něco najde. Děkuji za odpověď
Chtel jsem se zeptat jestli zjistim nekde na internetu jestli jsem ve spise dluzniku nebo nejak takhle???nebo co musim udelat abych to zjistil
Zaregistruj se na centralnim registru dluzniku a za poplatek Ti pisemne daji vedet zda ji v registru nebo ne: https://www.centralniregistrdluzniku.cz/registrace.htm
Akorát centrální registr se to jen jmenuje, je jich víc, pak je ještě solus a Czech Credit Bureau.
Obnovuji. chtela bych se zeptat jak to je kdyz je nekdo v bankovnim registru dluzniku a chce hypotekz.uver je uz splaceny pred 2 mesici a neni zadny dluh.vse ok. ale vzhledem k tomu ze tam byly nejake resty tak me tam dali. v ceske sporitelne mi rekli ze tam bude zaznam po dobu 4 let.je mi jasne ze mi ted nikdo nic neda.ale kdybych zadala az za ty 4 roky. uvidi to jeste nekde v bance nebo to uz bude definirivne pryc?