Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj všichni.
Mám RD i RP na 3 roky. Z toho mám za sebou rok.Příští rok, čili po dvou letech RD, chci dát prtě do jeslí a najít si práci (má původní práce před MD teď není možná). Zajímalo by mne, kdybych si chtěla zažádat s přítelem o hypo, jestli by se to mě samotné počítalo jako 2 příjmy - z nové práce + zbytek RP, než ho vyčerpám. Mohla bych mít v tu dobu příjem např. 20.000 Kč (13.000 práce + 7.000 RP). Co ale, až mi příspěvek skončí a zbyde mi už „jen“ těch 13.tis.? Zajímá to banku, nebo kouká na to, kolik mám v době žádání?měli bychom tím šanci na vyšší částku?co já vím, tak se prý rodičák započítává.. ![]()
Podle mě banku zajímá jen příjem v době žádání (co kdyby třeba přítel přišel o práci, že jo), jde ale o to, jak byste pak s tím nižším příjmem zvládali splácet…My si zatím na hypo netroufnem… ![]()
Při žádosti o hypotéku jsme dokládali příjmy za poslední 3 měsíce. Do budoucna nikdo nic nevěštil
.
aha, tak děkuju, mě jde o to, že jestli např.někdo v budoucnu přijde o práci, to nikdo neví, ale že mi skončí rodičák je jistý, takže jestli nebude problém mi ho započítat
je jasné, že pak budeme o 7.tis. lehčí..takže bychom na to při výši žádání samozřejmě brali ohled.
nás týpka v české spoř. lustrovala - viděla že mám břicho a hned nás zařadila do rizikovější kategorie - a přitom na rodičovskou nakonec nastoupil manžel a já jsem zpátky v práci
Rodicak se normalne pocita, taky jsme zadali kdyz sem mela rok pred ukoncenim a v pohode, nikdo se nepidil jak dlouho mi ho jeste budou vyplacet.
@Jolynka píše:
Rodicak se normalne pocita, taky jsme zadali kdyz sem mela rok pred ukoncenim a v pohode, nikdo se nepidil jak dlouho mi ho jeste budou vyplacet.
jasný. Akorát mě napadá, že vy jste si vlastně pak polepšili, ptz. jsi žádala jen s příspěvkem a pak nejspíš nastoupila do práce, což je pak víc peněz. Já bych to měla naopak, žádala bych s výplatou + příspěvkem, který pak skončí, takže si pohoršíme. To je to, co mě zajímalo skrz banku ![]()
Kdepak nenastoupila
za rok jsme refinancovali a ja byla bez prijmu uplne
Jestli nastoupim do prace nebo ne se taky nikdo neptal, nebo jestli treba nepujdu na dalsi materskou.
@Jolynka píše:
Jestli nastoupim do prace nebo ne se taky nikdo neptal, nebo jestli treba nepujdu na dalsi materskou.
jj, pravda. Tak důležitý je, že banka počítá s příjmem v ten moment. Zbytek je pak na nás, jak se s tím popereme
můžu se ještě zeptat?když tedy někam nastoupím a po 3 měs.zažádáme o hypo, ale banka bude sledovat příjmy za rok zpětně, jak mi udělají průmer?když vlastně 9 měsíců by to bylo jen za 7.100 Kč, což mám teď, a pak 3 měsíce i s platem třeba těch 20.000 Kč..s jakým příjmem u mě vlastně budou kalkulovat? děkuji..
holky a nevíte některá jak je to s počítáním sirotčího nebo vdovského důchodu k příjmu?? výživné přijaté se prý počítá a sirotčí duchod prý ne… ![]()
jinak příjmy se počítají aktuální za poslední 3mes až pulroku dle banky co vím..
Holky, kdyz jsem na rodicaku, kdo mi vyda doklad o prijmu pro banku na hypoteku???
Rodičák se počítá, ale jen výše 6100 kč tak bylo řečeno mne a ještě+ k tomu musíš ho pobírat b budoucnu ještě minimálně rok… každá banka to má jinak
@paskuda píše:
Holky, kdyz jsem na rodicaku, kdo mi vyda doklad o prijmu pro banku na hypoteku???
musíš doložit papír o přiznání dávky a vypis z učtu že ti opravdu chodí