Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lesino , souhlasím s tím, že je při výchově důležité najít společnou řeč. Ale mám tak nějak pocit, že ubi nám nenapsala všechno. Například, jak často se její tchýně viděla s prckem, když ona ležela v porodnici, nebo kdy bude mít babička možnost vnoučka vidět, pokud jí ho teď manža na těch pár hodin nepřiveze.
Já mám prostě pocit, že ubině víc vadí to, že si tu kravinu nepro:,–(ila, než to, že kluka na pár hodin neuvidí.
Jinak co se týče rozdělování dětí - teď s ním byla mamka týden v kuse, tak snad malý nebude mít pocit, že se ho rodiče chtějí zbavit, když ho taťka vezme na pár hodin na výlet k babičce…
Takze ted ho mela mama tyden v kuse - pravda, pred tim byla tyden pryc a prinesla si domi CIZI JINE dite a tak je vse OK a starsi ditko muze matka odlozit, zejo? Kor k babi, kterou min vidi. Tak to je parada, to s tim starsim ditkem ani malinko nezamava, co?
Hele, ja hlavne nesouhlasim s tim, zeby se mela jedna babi protezovat, ale pokud to tak je, tak je ted zrovna ta uplne nejblbejsi doba kdy to napravovat, vis???? Kor, kdyz k tomu ta mama vlastne nema podle taty pravo neco rict. Joj, to je prece takova parada, zejo?
Podivej, at uz to chces nebo ne, sestinedeli by mela byt matka a jeji deti (VSECHNY) chranene. A az po sestinedeli by se mely zacit napravovat starsi krivdy. To, co se napacha ted se bude opravdu velmi tezce spravovat.
L.
možná Ibu spíš vadí, že jí to pouze oznámil a odmítá se o tom bavit, než že si to „nepro:,–(ila“ ![]()
Můj manžel nemá moc rád změny v naplánovaném programu a já zase měním odjakživa program z minuty na minutu podle situace. Takže za dobu co jsme spolu se snažím dodržovat naplánovaný program a v případě změny ho co nejdřív informuju a ptám se co on na to a on se snaží brát ohled na ty moje převraty
A pokud si matmka (Ibu) přeje po porodu a nebo jindy trávit volný čas se svými dětmi myslím si, že odvoz syna by její manžel s ní měl prodiskutovat zavčas a dát i na její názor.
Ahoj holky,
já si myslím, že v tomhle případě, by se měl manžel asi vzpamatovat. Co je to zablbost - nemůže přeci jen tak sebrat dítě a odvést ho k babičce, když si to matka nepřeje. Zvlášť, když teďka přišlo do rodiny nové dítě. Copak to starší si má myslet, že ho už rodiče nechtějí, protože mají nové miminko? Z toho kouká pěkný průšvih, protože dítě se bude cítit být mimčem ohroženo a jejich vztah nebude klapat.
Lesina píše:
Takze ted ho mela mama tyden v kuse - pravda, pred tim byla tyden pryc a prinesla si domi CIZI JINE dite a tak je vse OK a starsi ditko muze matka odlozit, zejo? Kor k babi, kterou min vidi. Tak to je parada, to s tim starsim ditkem ani malinko nezamava, co?
Myslím, že oba mluvíme o něčem jiném. Přece vůbec nevíš, jaký má malý vztah k babi a jestli se k ní náhodou nechtěl on sám podívat.
Lesina píše:
Podivej, at uz to chces nebo ne, sestinedeli by mela byt matka a jeji deti (VSECHNY) chranene. A az po sestinedeli by se mely zacit napravovat starsi krivdy. To, co se napacha ted se bude opravdu velmi tezce spravovat.
Souhlasím, že matka v 6nedělí by měla být chráněna. Taky si ale myslím, že otec má právo zasáhnout, pokud vidí, že matka ovlivněná hormonální nerovnováhou reaguje nepřiměřeně situaci (neříkám, že jde o tento případ). Osobně si myslím, že tady IBU poskytla celkem málo informací a že to dost zveličujete a příliš otce odsuzujete.
Hmmm, a ty zase odsuzujes matku. To mas tezky, kazdy to vidime ze sveho pohledu.
L.
Lesina píše:
Hmmm, a ty zase odsuzujes matku.
Mylis se. Nikde nepisi nic, z ceho by slo vyvodit, ze matku odsuzuji. Jen jsem ji doporucil, aby to nehrotila, protoze je podle me ovlivnena v usudku sestinedelim.
Zato do otce se tady sije ze vsech stran: co si to dovolil, ze se ma vzpamatovat, ze je mimozemstan, ze by potreboval dostat pres hubu (presneji naplacat pres zadek)…
Proc ta agresitiva ve vztahu k otci?
Nejvic me dostalo tohle: Podle mě pokud chceš být se svým synem tak na to máš jako mamka největší právo. To je teda totalni kravina, mila Pindruse. Na deti mají vzdycky stejne pravo OBA rodice. Z toho tveho pokrivene pohledu na vztahy v rodine potom vznikaji problemy, jako je kauza Krajníkové a argentinského otce.
Ahojky,
souhlasím s Lesinou, že odvážet dítko na delší dobu k babičce (i půl dne) a jestli jsem to dobře pochopila i několikrát v týdnu není v jejich situaci nejlepší řešení. Malý si maminku neužil několik měsíců, teď mu přivedla domů malého vetřelečka, kterému se musí věnovat a ještě nebude mít ani možnost být s maminkou. Taky si myslím, že by se to mohlo vymstít. A navíc si myslím, že v tomto případě má větší právo si říct, co chce maminka než babička. Možná si manžel myslí, že by to manželce pomohlo, ale pokud se cítí tak, jak popisuje, odvozem syna k babičce jí dostane zase do větší deprese. Pro ní je asi teď nejdůležitější mít obě děti hezky doma pohromadě. Ale tím nechci říct, že nepotřebuje pomoc. Tak proč by babička nemohla přijet na návštěvu a užít si vnuka u nich doma?
Einsteine, souhlasím s tím, že na výchově dítěte by měl mít stejný podíl otec i matka, ale zároveň nechápu, proč manžel šel proti vůli své ženy? Vypadá to, jako by jí vůbec nerespektoval? Myslíš si, že tohle bude dělat dobrotu a není to potřeba řešit?
Jana
Einsteine, na dite maji opravdu pravo OBA rodice - ale otec lede do prace, ne? A odvazi dite k babicce. Proc ho tam neodvazel i v jine, mene vyhrocene situaci? treba pred narozenim prcka?
Vse, co rikam, je to, ze TED a v TETO situaci dela otec peknou kravinu, ze natruc odvazi dite jinam.
Hele a zrovna u nas fakt funguje domluva a rodicovska rovnopravnost na jednicku, to mi ver.
L.
tebe to milý Einsteine možná dostalo, ale já takový názor mám a nemusíš hned používat slovo kravina pokud s něčím nesouhlasíš… Také si stojím za tím, že do výchovy by měli mluvit oba rodiče a tak to tady i prezentuji. Vztah „matka a dítě“ je něco, co bohužel neprožiješ (nemyslím to ve zlém, ale až u kojení jsem si uvědomila o co třeba vy chlapi přicházíte) Je mi jasné, že někteří otcové jsou lepší rodičové než maminy (o tom žádná…)
Pokud si Ibu přeje být se svým synkem doma tak na to snad má stejné právo jako otec, když ho chce odvést. Bohužel rozdíl je ten, že otec s ní na toto téma nediskutuje - podle tebe on má větší právo než matka a může ho odvést aniž by ona s tím souhlasila? Podle mě by měl mít snahu se domluvit (a tak jsem to v příspěvcích i psala pokud sis je pořádně přečetl)
Ahoj,
taky si myslím, že teď po porodu druhého dítěte je blbost odvážet staršího pryč od matky. Protože co tím vznikne je jenom to, že starší bude žárlit na mladšího a budou vznikat zbytečné konflikty a vyhrocené situace mezi starším dítětem a rodiči. A tím, že starší zůstane s matkou se spousta situacím předejde a nebo vůbec nenastanou.....
Nehledě na to, že ze své zkušeností vím, jak jsem se strašně těšila na Sárku (starší dceru), když jsem jela z porodnice s Terezou. A to jsem tam byla jenom ty „povinné“ 4 dny. Nemohla jsem se dočkat, až s ní budu a ani jednou mě nenapadlo, že bych to se 2 dětma nezvládala zkloubit..
Pavla