Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, vcera jsme byli take v Artu. Mame naplanovane IVF na pulku rijna, ale genetiku mame az ke konci listopadu. Tak mam pochybnosti, zda nam IVF udelaji bez genetiky? Mate nekdo zkusenost? Dekuji
Předpokládám, že jdete na první konzultaci a samotné IVF bude teprve následovat. My jsme museli mít genetiku před stimulací.
IVF bez genetiky lze a spousta center ho běžně dělá. Je jen otázka, zda máte nějaké podezření, něco v anamnéze nebo to bylo jen rutinní vyšetření, které něco odhalí velmi výjimečně. A taky zda vy sami to nechcete pro klid duše odložit, dokud nebudete mít výsledky. Ono od návštěvy genetiky na ně můžete čekat i týdny. Ale doktoři Vás samozřejmě nemůžou nutit, abyste IVF absolvovali teď hned, byť pro ně absence genetiky nejspíš důvodem k odložení nebude.
Také chodím do Artu a rozhodně Vám IVF bez vyšetření genetiky neudělají, protože neví, jestli byste z těch hormonů neměla třeba trombózu, takhle mi to řekli. Max. Vám udělají IUI. A počítejte s tím, že na výsledky z genetiky se čeká 6 týdnů.
Všem moc děkuji za rady. Již jsem chytřejší. Royhodně budu chtít podstoupit IUI. Tak se snad zadaří.
Zdravím u nás nebylo podezření a genetiku nedělaly
. Byla jsem na klinice Europe a úspěšnost na první pokus. A tak přeji, taky tak skvělí výsledky kdekoliv a každýmu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.