Půlroční mimi a bobík

3525
17.10.12 23:02

půlroční mimi a bobík

Myslíte že bych mohla občas dát jentak na chuť mému půlročnímu synovy tak 2-6lžiček nějakého bobíka, lipanka, tvaroháčka, pribiňáčka nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
17.10.12 23:06

Ne. to uz radsej biely jogurt. citala si zlozenie tych sajrajtov?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.10.12 23:11

Já hlavně nechápu, proč mu to chceš dávat, takových jídel si ve starším věku užije ažaž. Já byla šťastná, že se mi před starším synem úspěšně dařilo tajit existenci cukru asi rok a půl…sladký dostal až pak, až si o něj sám řekl. Nějak nevidím důvod cpát to půlročnímu miminu :nevim: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
17.10.12 23:12

@mamkyjáryk jen tak na chuť? půlroční mimi nemá vytříbenou chuť, tzn. nevyžaduje sladké, ani slané, kyselé apod. Neuděláš mu tím nějakou extra radost jako např. dvouletému nebo tříletému. Je to v půl roce absolutně zbytečné, akorát do něj dostaneš zbytečně moc tuků a cukru (přečti si složení). A v neposlední řadě mu můžeš takhle zadělat už teď na zubní kaz, i když mu ještě zoubky nevyrostly… Takže za mě rozhodně ne a ještě dloooouho ne. Je to jen reklama, kterou nás masírujou, ale je to podobný jako se snídaňovýma cereáliema. Každá druhá máma je svýmu prvňákovi koupí? proč? no protože jsou přeci plné energie a vitamínů a je to ta nejlepší snídaně pro děti…ale aby otočila krabici a přečetla si, že je to vlastně jen ztužený tuk a cukr, to už nééé :pocitac: Promiň, jsem se nějak rozjela, jen jsem chtěla napsat, že je to prostě blbost a rozhodně mu nedávej nic podobného. Já mám skoro 7mi měsíčního a dávám mu jablečné pyré s piškotama, hruškové pyré, vymačkaný banán a občas koupím nějakou přesnídávku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
17.10.12 23:14

Lipánka vanilku nebo kakao, není v něm guma ani nic dalšího extrovního. A vážně jen opatrně ochutnat, ať mu nerozhodíš trávení a místo ochutnávky si nedáte víkend v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
17.10.12 23:16

Četla jsem si složení všech a nelíp z toho vyšel Lipánek. Ale i tam je hafo cukru. Dceři jsem ho dala až po roce, má ho velmi sporadicky, spíš jako takové zpestření, rozhodně to není pravidelná svačinka. Radši ho na takové sladkosti neuč, nic dobrého mu to nepřinese. Zkus radši zezačátku bílý jogurt. Bobíci a spol. by ho asi nezabili, ale není důvod ládovat od mimča cukr, škrob a různé maltrodextriny a gumanesmysly a já nevím co ještě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
17.10.12 23:18

Já bych nedávala :nevim: je to úplně zbytečný. Na chuť mu dej banán, nebo povař hrušku a jablíčko :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59385
17.10.12 23:19

Hlavně ten tvaroh nic moc :?. já myslim že v 6m stačí bohatě zelenina, jestli přikrmuješ od 4m tak můžeš začít s ovocem. na krémy tohoto typu si mylsim má dítě dost času ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
17.10.12 23:19

@opinka Je to tučné, sladké a bílkovinová bomba. Třeba má @mamkyjáryk doma dítko, u kterého by to vůbec nebylo na škodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
17.10.12 23:22

A proč mu to chceš dávat? Pro půlroční je to něco naprosto nevhodné, samý cukr a hlavně tvaroh, který se doporučuje až po roce věku pro obsah bílkovin zatěžující ledviny. Napřed ať se naučí na chutě čerstvého ovoce, vařené i čerstvé zeleniny..maso, bílý jogurt.. Pak teprve mu dopřávej pochoutky jako je Lipánek apod., považuju to za mlsku, jinak to není nic extra přínosného - reklama samozřejmě tvrdí něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
@kotyk píše:
@opinka Je to tučné, sladké a bílkovinová bomba. Třeba má @mamkyjáryk doma dítko, u kterého by to vůbec nebylo na škodu :nevim:

myslim ze tieto veci su na skodu i u dvojrocaka nieto 6mesacneho mimina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Půlročnímu bych ho nedala, jen tak na chuť fakt nic nepotřebuje. Navíc je to z tvarohu a jak je známo, tak kvůli vysokému obsahu bílkovin v něm, by ho dítě do roka jíst nemělo. To radši pomalu začni s bílým jogurtem. Bobíky nekupuju ani 16 měsíčnímu, když už, tak Lipánka, jinak mu dělám pribináčka domácího. Před rokem ale nic takového nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.10.12 23:25

Do roka kvůli tvarohu vůbec nic, a od roka mu můžeš dělat domácí- můžeš ho míň osladit, aby nebyl tak přeslazenej. Stačí 1 tvaroh, 2 zakysaný smetany, trocha cukru, 5 minut v kuchyni, a je hotovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
17.10.12 23:29
@kotyk píše:
@opinka Je to tučné, sladké a bílkovinová bomba. Třeba má @mamkyjáryk doma dítko, u kterého by to vůbec nebylo na škodu :nevim:

Co to znamená, že by mu to vůbec nebylo na škodu? :nevim:
Možnáááá by mu to nijak neuškodila, ale rozhodně mě nenapadá žádný důvod, jak by to jakémukoliv půlročnímu (i staršímu) dítěti mohlo prospět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
17.10.12 23:36

@bumbinka přesně tak, myslím, že u každého půlročního a i staršího dítěte je tohle spíš na škodu…Ale jak jsem psala, lidi jsou masírovaný reklamou a bohužel už moc nepoužívají selský rozum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí