Je v punčovém aroma alkohol?

Anonymní
7.1.25 15:59

Punčova bábovka

Dobry den, upekli jsme babovku kam jsme dali puncove aroma od dr oetkera. Chci se zeptat zda jectam alkohol nevite nekdo? Muzou to deti takovou babovku? Je tan jen to aroma par kapek, zadny alko jsme nepridavali. Dekuju za info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14709
7.1.25 16:04

Stačí si najít složení: slunečnicový olej, aromatické látky, přírodní aromatické látky. Navíc je nelogické, aby v aromatu byl alkohol. A další věc - alkohol se pečením „vypaří“. Já dávám do vánočky rum (tuzemák) a v upečené žádný alkohol není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.1.25 16:17

Aroma je proste fejk, ne, neni tam alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
7.1.25 16:20

A i kdyby v tom byl alkohol, jako že není, tak by se ten dětem stalo co? Vždyť ho v té porci nejsou litry.

• Citovat
  • Upravit
8970
7.1.25 16:24

Vůbec nestojí za řeč a myšlenku. Buď v klidu.
Dávám běžně rum do buchet a bábovky. Žádné jen aroma. A teď jsem akorát dostala chuť na bábovku :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8476
7.1.25 16:34

Není tam alkohol, koukni se nejdříve na složení. A ikdyby, tak litry alkoholu tam nebude a dětem se nestane absolutně nic. Hlavně Zachovej klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42056
7.1.25 16:44

Není. A i kdyby byl, tak než bábovku dopečeš, vyprchá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
7.1.25 16:45
@Anonymní píše: Více

A ty neumíš číst? :roll: Že by ses podívala na složení? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
7.1.25 16:48

Alkohol, často Tuzemák, se dává do cukroví nebo pečeného a i když je ho tam dost, tak se z toho nikdo neopije. V tomto výrobku nebude alkohol žádný a kdyby byl, tak obdoba pár kapek, doslova pár kapek, Tuzemáku. Já bych tam přidala trošku skutečného alkoholu, třeba dvě tři lžíce, pro chuť.

Příspěvek upraven 07.01.25 v 16:52

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
7.1.25 16:51
@Šmoulice píše: Více

Jenže do složení se nepíše, z čeho konkrétně to aroma je, to je často obchodní tajemství. Ta otázka smysl má. Receptura Dr Peppera, Coca Coly je taky tajná a ze složení nevyčteš, v jakém poměru se tam co dává a to tajné je nahrazeno „přírodní aroma“, do kterého se to tajné vejde. Ale kdyby tam alkohol byl, musí to být uvedeno, to možná zakladatelka neví. Není to snad důvod jí peskovat za to, že se zeptala.

• Citovat
  • Upravit
16188
7.1.25 17:05
@Janča6 píše: Více

Já skoro všechno kynuté těsto po vyndání z trouby hned horké potírám rozpuštěným máslem smíchaným s rumem, prababička mi vždycky říkala „to musíš holka, aby to chytlo ten šmrnc“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8476
7.1.25 17:52
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Ikdyby tam ten alkohol byl, tak po té době v troubě už nemá šanci. A ikdyby přežil troubu tak z té trochy co tam dala se děti neopijou ani kdyby to celé snědly ;) zase je potřeba trochu používat mozek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
7.1.25 18:05
@izabe píše: Více

A ona to bude péct? Některé dorty se nepečou. Už se koupí ten korpus a do trouby se to nedává.

• Citovat
  • Upravit
5238
7.1.25 18:14

@Trosečnice Ježíška Pise, ze “upekli jsme babovku” :nevim: A i kdyby to bylo nepecene tiramisu s amarettem, je v jedne porci podle me alkoholu nula nula nic :nevim:

Příspěvek upraven 07.01.25 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
7.1.25 18:15
@Afrikana píše: Více

Pardon. U bábovky to je něco jiného. Já na to zapomněla a představovala si ty punčové dorty.
Tak ne každý ví, že ten alkohol nějak reaguje při pečení. Má děti, tak se bojí, chce se ujistit. Od toho toto fórum je, nebo ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii